Tvůrce Maria a budoucnost rodinných her

Shigeru Miyamoto, legendární tvůrce her o italském instalatérovi Mariovi, poskytl rozhovor magazínu Bussines Week, ve kterém se zmiňuje i o hrách a Nintendo Revolution.

Podle jeho slov nechtěl být nikdy při hraní hry omezován pouze na prostor obrazovky. V tomto má být krůčkem do budoucnosti právě Revolution s novým ovladačem, která vás snad přinutí se při hraní i hýbat. Navíc velkou výhodou vzhledu ovladače, který připomíná ovladač na televizi, bude jeho přijmutí i staršími lidmi. Hraní by se tak mělo stát záležitostí celé rodiny.

Velmi zajímavá je ostatně i další část rozhovoru, jenž pojednává o Miyamotově vztahu ke hrám. Přiznává totiž, že již dlouhou dobu žádnou hru ve svém volném čase nehrál. Namísto toho se ve volném čase věnuje cvičení, hře na kytaru, nebo třeba úpravám domu a  zahrady. Jistě tak načerpá mnoho energie a inspirace, která je při tvorbě her nutná.

Doupě komentuje: Se slovy o pohybu při hraní her si vzpomenu na naši show na Invexu, která vlastně byla na podobných věcech založená. Že bychom pomocí Body Padů a Eyetoy předběhli i myšlenky tak velkého tvůrce, jakým je Miyamoto? To asi ne, ale konečně jsme se dostali alespoň v některé části na jeho úroveň. Stále se nám ještě nepodařilo vykořenit zažitý názor, že hraní her je pouze záležitost dětí a teenagerů.

Zdroj: Bussines Week, Gamespot

Diskuze (2) Další článek: Gamestar 78 - kráska a zvíře

Témata článku: , , , , , ,