Tvůrce Minecraftu (asi) nebude financovat Psychonauts 2

Hra by stála 18 milionů dolarů, což se zdá Markusi Perssonovi příliš.

Twitter má tu magickou vlastnost, že dokáže dát věci do pohybu rychleji než za normálních okolností. Někdy. Ale někdy taky ne. Je to už téměř rok, co tvůrce Minecraftu, Markus „Notch“ Persson, projevil prostřednictvím Twitteru zájem o spolupráci s Timem Schaferem na Psychonauts 2. To ale ještě netušil, že by tvorba pokračování spolkla 18 milionů dolarů (přes 340 milionů Kč).

„Naivně jsem se domníval, že pár milionů znamená dva. Byl jsem si jistý, že se ty peníze na vývoj snadno vrátí. Ale nakonec se ukázalo, že chtějí 18 milionů, haha. V současné chvíli ani nemám čas na to, abych se přiučil, co takový obchod za 18 milionů obnáší a mohl ho tak uskutečnit. Možná se stanu investorem někdy v budoucnu, až nebudu dělat hry,“ tvrdí Notch.

 

Naivně jsem se domníval, že pár milionů znamená dva

 

Zatím tedy není připravený investovat tak velkou částku, ale financování nejrůznějších projektů ani nezavrhuje. Je tedy možné, že bude ochotný přispět nějakou menší sumou, pokud přijdou Double Fine, potažmo samotný Schafer, s nějakým jiným řešením.

Mluví se o tom, že by tvůrci sehnali více investorů, kteří by vývoj společně zafinancovali. Další, čistě hypotetickou, možností je uzpůsobit hru tak, aby mohla vycházet epizodně, což by pomohlo nést náklady na vývoj.

Co si o tom myslíte vy, chtěli byste pokračování této ceněné, ale prodejně neúspěšné hry, nebo budete rádi, když zůstane u ledu? Dejte nám vědět v diskuzi.

Zdroj: PCGamesN

Diskuze (1) Další článek: Witcher 3 má být větší než Skyrim, vyjde příští rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,