Tvůrce Rag Doll Kung Fu opouští Lionhead

O hře Rag Doll Kung Fu jsme vás už párkrát informovali, naposledy se jednalo o oznámení jejího vydání na systému Steam. Nyní tvůrce této unikátní a originální hry, Mark Healey, řekl, že opouští studio Lionhead, aby mohl na dalších projektech pracovat sám. Rozhodnutí opustit Lionhead podle Healeyho bylo opravdu těžké, ale s firmou se rozešli v dobrém. "Byl ten pravý čas na změnu," řekl Healey, který se v Lionheadu podílel na hrách Black & White a Fable.

  

Teď má v plánu se po zbytek roku věnovat připravování dema a editoru map pro Rag Doll Kung Fu. Poté se pokusí vytvořit vlastní vývojářské studio a vrhne se na vymýšlení další hry. Tentokrát se prý bude jednat o práci na plný úvazek, žádné pachtění se během volného času.

Doupě komentuje: Zřejmě se Rag Doll Kung Fu prodává po Steamu velmi slušně, že to Healymu stačí na živobytí. Jinak si nedokážu představit, proč by opouštěl tak slavné studio, jako Lionhead. Práce na vlastních originálních projektech je sice ideálem každého tvůrce, ale v herním byznysu na originalitu poslední dobou není místo a málokterý velký distributor se vrhne do neprozkoumané vody. Online distribuce je ale, jak vidno, možným řešením. Každopádně držíme Marku Healymu palce a těšíme na jeho další projekt. Snad bude stejně unikátní, jako ten poslední.

Související informace (Rag Doll Kung Fu):
Platforma: PC
Žánr: bojovka
Výrobce hry: Mark Healey
Vydavatel hry: Steam Valve (
http://www.steampowered.com/)
Homepage hry:
http://ragdollkungfu.beasts.org/index.html
Předpokládané datum vydání: 12. listopadu

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: GALERIE: Xenosaga 3

Témata článku: , , , , , , , , ,