Tvůrci akce Sniper Ghost Warrior již nebudou vyvíjet AAA hry

Studio CI Games končí s AAA trhem, více se soustředí na kvalitu a detaily.

 

Sniper Ghost Warrior 3 rozhodně nebyla bůhvíjak kvalitní hra a studio CI Games si to nejspíše dobře uvědomuje. V rozhovoru pro Gamesindustry se o tom rozpovídal šéf studia Marek Tyminski. 

Podle něj nebyl AAA trh to, na co se studio původně chtělo soustředit a vývojáři měli spíše preferovat vypiplání detailů a hratelnosti, než se hnát za velkým otevřeným světem, který je v dnešních AAA hrách tak populární. 

"Když jsme začali s vývojem SGW3, rozhodli jsme se pro obrovský a rozmanitý otevřený svět, který se však nakonec ukázal být příliš velkým soustem, než co jsme mohli za ucházející časové období zvládnout v jiných oblastech hry," řekl Tyminski. 

"Kvůli zasazení hry do AAA trhu jsme sešli z cesty vývoje, který mohl ze hry udělat skvělou věc v jiné oblasti. A my se jen honili za dosažením co největší produktové hodnoty, což byla ztráta času," dodal.

Studio se nyní soustředí na pokračování rubačky Lords of the Fallen a zatím nejmenovanou taktickou střílečku. Doufejme, že změny v zaměření studia budoucím projektům prospějí. 

Diskuze (2) Další článek: Get Even: bádání ve vzpomínkách (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,