Tvůrci Gothicu chystají nové RPG

Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o tom, že si společnost JoWood našla náhradu za Piranha Bytes, a jala se tak pokračovat v zavedené RPG sérii Gothic. Jak se zdá lidem ze zmíněného studia to vrásky na čele rozhodně nedělá. Místo truchlení nad ztrátou  „svého“ miláčka se totiž lidé z onoho vývojářského studia vrhli na vývoj zbrusu nového RPG, které pojmenovali Project RPB (zda-li je to konečný název opravdu netušíme).

Ačkoliv je titul teprve na samotném počátku vývoje, tvůrci už spustili oficiální stránky a poskytli zajímavé interview. Z něj se pak dovídáme, že se hra zařadí do škatulky fantasy RPG, přičemž si dá záležet na kvalitním příběhovém pozadí, které své nitky protentokrát zamotá na vulkanickém ostrově daleko od civilizace. V samotné hře by se pak údajně mělo nacházet jen velmi málo postav, či questů, které by neměli nic společného s celkovým příběhem. Dle slov autorů se tak prý můžete těšit na hutnou dějovou linku, kterou budete moci svými skutky maximálně ovlivňovat.

Jako každé správné RPG, i Project RPB bude plný nejrůznějších protivníků, kteří se vám pokusí znepříjemnit postup hrou, či úspěšné splnění toho či onoho questu. Titul tak nabídne tři druhy nepřátel – zvířata, monstra a humanoidy – přičemž se tvůrci dušují, že i ty nejdivnější kreatury by měly být maximálně uvěřitelné.

Nakonec ještě dodáme, že o hudbu ke hře se postará komponista Kai Rosenkranz, jehož výtvory jsme měli možnost slyšet ve všech doposud vydanách dílech Gothicu. A jak se dalo očekávat předpokládané datum vydání Project RPB nebylo dosud oznámeno.

Související informace (Project RPB):
Platforma: PC
Žánr: RPG
Výrobce: Piranha Bytes (
http://www.piranha-bytes.com/)
Vydavatel: Deep Silver (
http://www.deepsilver.de/)
Homepage:
http://rpb.deepsilver.com/
Předpokládané datum vydání: neznámé

Zdroj: IGN

Váš názor Další článek: Nový týden: ve znamení Bioshocku

Témata článku: , , ,