Tvůrci série Hitman propouští ve velkém, ruší projekty

Studio IO Interactive dnes oznámilo, že propustilo téměř polovinu zaměstnanců, zrušilo některé projekty a zaměřuje se pouze na sérii Hitman.

Herní vydavatel Square Enix se topí v problémech, škrtá kde se dá a to bohužel nese i vážné následky. Ty postihly nyní i studio IO Interactive, které muselo propustit téměř polovinu talentovaných vývojářů a zbytek přesunout na nový přírůstek do rodiny Agenta 47. Mluvčí evropské divize Square Enix v rozhovoru pro zahraniční GamesIndustry International poznamenal, že všechny ostatní projekty byly zrušeny. Novou hlavou studia se stal Hannes Seifert, bývalý výrobní ředitel. Oficiální vyjádření studia zní následovně.

Hitman-Absolution-view.jpg

"Děláme nyní významné změny v IO Interactive. Řešíme, jak správně sladit naše podnikání s náročným, měnícím se trhem. Studio se teď všemi možnými prostředky zaměří na budoucí vizi série Hitman a nový AAA díl. Nicméně jsme se rozhodli zrušit další studiové projekty a iniciativy IO, což má za důsledek propuštění skoro poloviny zaměstnanců. To jsou první interní úpravy k tomu, abysme se úspěšně střetli s dnešním trhem."

"Odstupujícím vývojářům jsme velmi vděčni za odvedenou tvrdou práci, kterou přispěli k dílu. Hledáme pro ně otevřené příležitosti v jiných studií a oslovujeme i další možné zaměstnavatele. Upřímně jim přejeme úspěchy v budoucí kariéře."

Zdroj: GameIndustry

Váš názor Další článek: Press Start vol. 4 – Téma: Naučte se ovládat (reportáž)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,