Týden: další Wormsáci!!!

Tento týden byl na herní události velmi bohatý a my se vám pokusíme v našem souhrnu přinést jejich co možná největší a nejkvalitnější výběr. Nejprve tu tedy máme informace o nové vesmírné strategii, dále pak hru podle Mistra hororu Alfreda Hitchcocka a taktéž další díl Worms. To samozřejmě není vše, stačí nahlédnout...
Tento týden byl na herní události velmi bohatý a my se vám pokusíme v našem souhrnu přinést jejich co možná největší a nejkvalitnější výběr. Nejprve tu tedy máme informace o nové vesmírné strategii, dále pak hru podle Mistra hororu Alfreda Hitchcocka a taktéž další díl Worms. To samozřejmě není vše, stačí nahlédnout...

Maďaři opět vládci vesmíru
Slavná maďarská společnost Digital Reality (viz. odstavec o kousek níže) nedávno oznámila další real-time strategii z vesmírného prostředí. Její název zní Haegemonia: Legions of Iron a vyrábí ji pro neméně známou francouzskou společnost Cryo Interactive (http://www.cryo-interactive.com/). Přestože je Haegemonia stále ještě ve velmi ranných fázích vývoje, objevilo se již několik docela pěkně zřících screenshotů, které můžete vidět kolem. Jak si jistě všichni dnešní hráči dokáží domyslet, celá hra bude ve 3D (DR využívají vlastní proprietární 3D engine), jak také jinak. Bude se jednat o naprosto komplexní budovatelskou strategii, ve které získáte dohled nad svým impériem a budete jej muset udržovat a spravovat, a to do nejmenšího detailu. Od těžby surovin přes výrobu až po výzkum. Stranou nebude stát ani armáda, nezbytná to složka každé vesmírné RTS. Sami tvůrci tvrdí, že právě na bitvy budou klást největší důraz, nikoliv na "mikromenedžment" kolem nich (čímž zřejmě mají na mysli piplání se s osazováním jednotlivých korábů zbraněmi, jejich upgradování, atd. - kteréžto činnosti mohou být někomu příjemné, jiným však mohou hru naopak kazit). Příběh hry začíná v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy se Země a Kolonie (které reprezentuje nejsilnější z nich - Mars) dostanou do nepříjemného konfliktu. Zpočátku si budete z těchto dvou stran moci vybrat, ovšem opravdová výzva - tedy dobití území za naší Sluneční soustavou - může přijít na řadu teprve tehdy, až bude lidstvo opět jednotné (samozřejmostí je pak první kontakt s mimozemskou civilizací, načež dostane příběh zcela nový spád). Podobně jako v úplně prvním Imperium Galactica (psali jsme o něm v muzeu), i v Haegemonia: Legions of Iron bude hráč pomalu postupovat po jistém žebříčku hodností, který vyústí nikoliv pouze a jen ve větší a mocnější armády, ale také ve zcela nové možnosti hry (vzpomeňme opět Imperium Galactica, kdy jste se k vývoji a výzkumu dostali až přibližně v polovině hry). Nové dílko od Digital Reality má mít i multiplayer, takže o vesmír budete moct bojovat spolu se svými přáteli (tedy, co to píšu, nepřáteli!). Datum vydání zatím nebylo upřesněno.

Digital Reality = maďarští Illusion Softworks?
Pravda, to je poněkud nadnesené, mezi IS a DR je poměrně markantní rozdíl, přesto však není toto srovnání tak úplně zcestné. Zejména vezmeme-li v úvahu, že hry obou společností jsou "áčkové" tituly světového kalibru, oceněné v mnoha herních magazínech velmi vysokými známkami. Digital Reality momentálně sídlí v Budapešti a má celkem 18 zaměstnanců. Historie této firmy začíná kdesi v dávném roce 1993, kdy se objevuje výborná vesmírná strategie Reunion. Tehdy však ještě dnešní zaměstnanci pod značkou DR nepracovali, Digital Reality vznikla právě až po vydání Reunionu. První hrou od DR byla překvapivě opět vesmírná strategie - jménovala se Imperium Galactica - a opět dokázala prorazit do zahraničí a vydobít si své nezpochybnitelné místo na slunci. Nutně muselo následovat pokračování, tedy Imperium Galactica II, které dokonce přitáhlo ještě více pozornosti ze zahraničí a výborná hodnocení takřka ve všech herních magazínech to jen podporovala. Momentálně se v DR pracuje na DVD verzi Imperium Galactica II.

Digital Reality se profesionálně nezabývá pouze a jen hrami, ale také záležitostmi s nimi úzce souvisejícími - 3D animací, hudbou a zvukovými efekty. Zejména to bylo vidět v IG II, kde filmové sekvence vypadaly opravdu úchvatně. A co víc, tento titul získal i ocenění BAFTA (British Academy Award of Film and Television Arts - Britská filmová a televizní akademie) pro nejlepší původní hudbu ke hře.

Oficiální stránky: http://www.digitalreality.hu/.

Worms Blast - okouzlující červíci ve 3D
Neexistuje snad nikdo, kdo by neznal slavné Worms, hru, která nedokáže skutečně nikdy omrzet. I proto se jistojistě dočkala tolika reinkarnací, předělávek a pokračování, nejnověji jsou to Worms World Party. Team17 pro nás už ale chystá další dávku, tentokrát s názvem Worms Blast a známo je o tomto titulu zatím víceméně pouze to, že bude ve 3D. Princip by měl zůstat naprosto stejný (jako je tomu už pěknou řádku let). Screenshoty vypadají jako vždy nádherně, takže si představu můžete udělat sami.

WormsWorms

WormsWorms

Nejočekávanější hry podle...
Prestižní herní server http://www.tothegame.com/ na svých stránkách neustále zobrazuje průběžně se měnící žebříček deseti nejočekávanějších her poslední doby, a my se na něj teď pěkně podíváme:
  • 1. HEROES OF MIGHT & MAGIC IV
  • 2. HALO (preview)
  • 3. CIVILIZATION III (preview)
  • 4. DOOM 3 (novinka)
  • 5. ELDER SCROLLS III: MORROWIND
  • 6. QUAKE 4 (novinka)
  • 7. DEUS EX 2
  • 8. ARX FATALIS (novinka)
  • 9. COMMAND&CONQUER: RENEGADE (preview)
  • 10. ROBIN HOOD: DEFENDER OF THE CROWN

    Tak co na to říkáte? Že byste nejraději první dvě pozice přehodili? Inu to ja taktéž, nebo ještě lépe celý ten žebříček posunul o jeden stupínek vzhůru a první pozici přesunul na poslední. Pak už bych proti němu vůbec nic neměl. A co vy? Jak vidíte nejočekávanější tituly tohoto podzimu?

    Nové screenshoty z Neverwinter Nights
    Protože vydání tohoto revolučního multiplayerového RPG se blíží mílovými kroky (původně již sice mělo být v září venku, ale co naděláte - když se vývojářům nechce, tak se jim prostě nechce), přinášíme vám čtyři nové screenshoty, abyste věděli, na co se máte připravit.

    Neverwinter NightsNeverwinter Nights

    O NWN jste si na Doupěti mohli přečíst již několikrát, naposledy v našem rozsáhlém preview, a proto jen krátce zopakuji, o co se vlastně jedná. NWN bude velmi zvláštní RPG, postavené na třetí edici pravidel AD&D, a celé se bude odehrávat ve světě Forgotten Realms. Velmi zvláštní proto, že bude obsahovat nejen "klasický" single-player, ale také naprosto originální multiplayer, ve kterém tvůrci (BioWare Corp.) chtějí docílit přenesení klasických "pen and paper", tedy stolních (Dračí doupě apod.), RPG her na obrazovky našich počítačů. Zda se jim to povede, toť otázka... ale oba díly Baldur's Gate dokázali, že tihle kluci mají pod čepicí, takže proč ne?!

    Neverwinter NightsNeverwinter Nights

    Hry podle Hitchcocka aneb Mistr napětí přichází
    Francouzská společnost Arxel Tribe chystá titul Alfred Hitchcock - The Final Cut, což má být hra inspirovaná prací tohoto slavného hororového tvůrce. Příběh se má tak, že vy hrajete za jistého Josepha Shamleyho, jak jinak než soukromé očko. Právě když si máte vyjet na prázdniny za tučnými rybími úlovky, odchytí si vás jakási podmanivá blondýna a zadá vám jednu prácičku. Vy samozřejmě neodmítnete, a tak se dostáváte k milionářskému strýčkovi oné blondýnky, Robertu Marvin-Jordanovi, který právě točil jakýsi film. Jenže když jednou přišel na plac, zjistil, že celý filmový štáb je pryč, fuč... prostě že se po něm nadobro slehla zem. No a na vás je, abyste mu štáb zase našel.

    HitchcockHitchcock

    A co bude hra obsahovat? Mimo jiné patnáct minut výtahů z Hitchcockových nejslavnějších děl, prostředí vystavěné přesně podle Jeho mistrovského modelu, akci, zajímavé dialogy, dobrodružství, intriky, dechberoucí příběh, a další...

    Střípky aneb krátce ze světa
  • konečně se objevily dlouho očekávané procesory od AMD řady XP (konkrétně čtyři modely v cenových rozmezích od 115 po 210 dolarů, po výkonností stránce srovnatelné s P1,5 GHz až P1,8 GHz), více zde
  • PlanetSide, masivně multiplayerová first person střílečka od Verant Interactive (tvůrci Everquestu) se oproti původnímu plánu vydání (příští měsíc) opozdí... není zatím jasné o kolik, ale je klidně možné, že i o mnoho měsíců (je to spekulace, ale je to možné, protože oficiální místa se vyjádřila pouze ve smyslu "až to bude, tak to bude")
  • na games.wordlonline.cz (http://games.worldonline.cz/clanek/screen.asp?id=2132) můžete najít sadu exkluzivních obrázků z nové hry Loco Commotion od Illusion Softworks, o které jsme na Doupěti ještě před pár týdny živě polemizovali
  • všemi pravověrnými RPGčkaři dychtivě očekávané RPG Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor (naše preview) má pár dnů po vypuštění na trh velké problémy s chybovostí a nejrůznějšími bugy, takže se opravné patche rojí jako houby po dešti (ten první si můžete stáhnout zde; nic to však nemění na to, že je to momentálně nejprodávanější hra v USA
  • v sousedním Německu se právě v těchto dnech objevuje na pultech herních obchodů úchvatná akce z podvodního prostředí jménem Aquanox (viz. naše preview)
  • datadisk pro MechWarrior 4 s názvem MechWarrior 4: Black Knight je ve verzi GOLD; vydání se taktéž blíží Myth III
  • zajímavý článek (psaný anglicky) o Hidden & Dangerous II si lze přečíst na AVaultu
Váš názor Další článek: Historie českých logických her

Témata článku: , , ,