Týden: Half-Life 2?

Objevily se jisté náznaky, že pokračování nejslavnější a nejlepších ze všech first person stříleček by se mohlo objevit už za půl roku... Dále tu máme nějaké zvěsti o Homeworldu 2, detaily o Unrealu 2 a Civilization 3 (samá pokračování, všímáte si?) a nakonec také jedno slibně vyhlížející, zbrusu nové RPG.
Objevily se jisté náznaky, že pokračování nejslavnější a nejlepších ze všech first person stříleček by se mohlo objevit už za půl roku... Dále tu máme nějaké zvěsti o Homeworldu 2, detaily o Unrealu 2 a Civilization 3 (samá pokračování, všímáte si?) a nakonec také jedno slibně vyhlížející, zbrusu nové RPG.

Staňte se obchodním imperátorem...
...ve hře Trade Empires od společnosti Frog City Software. Trade Empires budou další realistickou obchodně/budovatelskou strategií, se kterými má již Frog City zkušenost z titulů Imperialism a Imperialism II (obě tyto tahové strategické hry dosáhly zaslouženého úspěchu zejména u skalních příznivců tohoto žánru). Narozdíl od Imperialismů bude ale TE real-time strategie (samozřejmě s možností kdykoli hru zastavit a vše si pečlivě rozmyslet). Hlavním úkolem hráče bude obchodovat - stavět obchodní a cesty a po nich vysílat obchodní transporty, karavany, a tak dále. Hra bude zahrnovat tisíce let vývoje, takže bude klidně možné, že začnete kdesi ve starověkém Řecku/Římě a dostanete se až kamsi do dnešní doby. Celkem budou k dispozici čtyři kontinenty (Evropa, Asie, Afrika, Amerika). Vaše obchodní cesty tak budou moct zahrnovat skutečně téměř celý svět - od Číny až po Nový svět. A to vše v rozmezí čtyřiceti století, tedy čtyř tisíc let. "Nejstarší scénáře" zahrnují starověkou Čínu, Mezopotámii a Egyptské království, ty "střední" pak Římské impérium, středověký vývoj a ty "nejnovější" se odehrávají v nedávné době průmyslové revoluce. Jak se bude obchod na jednotlivých cestách rozvíjet, budou samozřejmě v okolí růst města. Čím větší města, tím vyšší poptávka po rozmanitějších produktech - a tím vyšší možnost výdělku. Vše bude vzájemně propojené a vydělávat nebude zase až tak snadné, bude to chtít skutečného obchodnického ducha. Trade Empires by se měly objevit v nejbližší době.

Demoverzi této hry si můžete stáhnout zde či zde.

Trade EmpiresTrade Empires

Trade EmpiresTrade Empires

Detaily o Civilization III
Nedávno se na Internetu objevil velice zajímavý rozhovor se Sidem Meierem a Jeffem Briggsem - zakladateli společnosti Firaxis, ve kterém se tihle dva rozpovídali zejména o tom, jak to bylo s třetí Civilizací...

Můžeme se tam například dozvědět, že mnoho nových nápadů, které ve hře spatříme, pochází od samotných hráčů, Jeff Briggs k tomu říká "Z jedné webové stránky o Civilization II jsme například dostali dokument všech věcí, které by chtěli vidět ve třetí Civilizaci, samozřejmě také denně dostáváme tuny emailů, ve kterých hráči píší své nápady." A co si hráči přáli nejčastěji? "Jedním z nejčastějších požadavků je vylepšený systém diplomacie. To je něco, co jsme o kus posunuli již v Alpha Centauri a teď to posuneme ještě dál." Sid se v rozhovoru také zmiňuje, že jistý vliv na třetí pokračování nejslavnější tahovky všech dob měly i známé RTS poslední doby - jako Starcraft či Age of Empires. Jedná se zejména o snadnost ovládání (lehce přístupné klávesové zkratky) a přehledný interface. Jak chtějí vývojáři navázat na dědictví slavných předchůdkyň? "Jednou z možností by bylo přidat hordy jednotek, technologií, a tak dále a tak dále, ale to je směr, který nakonec většinu žánrů zabije. My jsme se rozhodli zachovat ducha původní Civilizace, která byla na rozehrání nesmírně jednoduchá, ovšem postupem času se stávala složitější a složitější." Bližší informace: http://www.civ3.com/.

Civilization 3Civilization 3

Homeworld 2 zrušen? Jistěže ne!!
Zahraniční herní server Evil Avatar přinesl před pár dny informaci, že vývoj Homeworldu 2, pokračování slavné vesmírné 3D RTS, byl v rámci restrukturalizace u společnosti Sierra pozastaven (respektive že by "mohl" být). Chvíli sice ani samotní zaměstnanci Relicu nevěděli co se děje, ale již další den bylo všechno jasné - Homeworld 2 nebyl Sierrou zrušen. Obě tyto společnosti totiž nadále pokračují v jednáních o tom, jak se to vlastně bude s Homeworldovskou licencní nadále vyvíjet... ;-). Aby tuto zprávu lidé od Relicu zpečetili, přidali k ní i jeden docela pěkný artwork z Homeworldu 2, který se tu snad bude povalovat někde kolem těchhle písmenek. ...Takže hlavu vzhůru, vesmírní stratégové! Homeworld 2 musí vyjít, protože i kdyby byl po stránce hratelnosti "jen" stejně dobrý jako ten původní Homeworld, po stránce grafiky bude jistě stokrát úžasnější - a to bude stačit samo o sobě (mimochodem, víte o tom, že Homeworld byl nedávno zvolen jako nejlépe vypadající hra všech dob? (nebo to bylo jen roku 2000?... to je jedno, i to by úplně stačilo;)).

Dvakrát speciální herní edice
V brzké době se na pultech obchodů objeví dvě velice zvláštní krabičky. Ta první ponese název Command & Conquer Theatre of War a bude kompilací všech čtyř (Command & Conquer, C&C: Red Alert, C&C: Tiberian Sun, C&C: Red Alert 2) dosud vydaných C&C her. Zatím bohužel nejsou známy další podrobnosti, ovšem Westwood je slibuje dodat v nejbližší době.

Druhá krabice se bude zovat Age of Empires II Gold Edition a, jak si jistě někteří z vás snadno domyslí, bude obsahovat Age of Empires II: The Age of Kings plus datadisk Age of Empires II: The Conquerors Expansion. Avšak nejen to! Microsoft, slibuje, že přidá ještě "něco navíc" - co, to je otázka... snad nějaká vylepšená grafika, nové mapy, budovy, jednotky? To je zatím ve hvězdách. AoE II Gold Edition by se měla objevit ještě teď v "létě" (dobrá, zrovna tenhle den docela letně vypadá, ale těch pár předchozích... mně to připadalo spíš jako začátek podzimu;).

Bude Unreal 2 stejně "unreal" jako ten první?
Tak přesně na tuhle otázku v tomto článku na www.unreality.org odpověď nedostanete. Tedy alespoň ne přímou. Mnoho jiných, poněkud speciálněji zaměřených otázek se ale pokusil zodpovědět Mike Verdu, jeden tvůrců U2... Unreal 2 bude skutečným pokračováním toho prvního - a tudíž zaměřený hlavně na singleplayer. Od tohoto faktu se bude odvíjet vše ostatní. Základem je velice propracovaný příběh z budoucnosti plné neprobádaného vesmíru, obrovských korábů a samozřejmě také slizkých emzáckých nepřátel. Interakce s posádkou vaší lodi bude samozřejmostí, budete útočit/bránit základny s pomocí skupin spřátelených vojáků, budete osvobozovat rukojmí, infiltrovat nepřátelské základny, a mnoho dalšího.

Unreal 2Unreal 2

Co se týká zbrání, lze v U2 očekávat opět dostatečný výběr - od základních pistolí, raketometů, brokovnic, sniperovek, granátometů po absolutní specialitky jako plamenomet, biologické zbraně či zbraně s umělou inteligencí. Celkem jich bude patnáct.

V singleplayeru potkáte také množství NPC postav, ale samozřejmě také mnoho druhů nepřátel - létajících, plazících se, plovoucích, a kdovícoještědělajících. Těch všech se dočkáte v celkem více než třiceti levelech. Čistá herní doba by se údajně měla pohybovat mezi 20 a 25 hodinami. Co se týká multiplayer, můžete se těšit na tyto módy: Deathmatch, Team Deathmatch, Last Man Standing, CTF a navíc speciální "expanded mulitplayer game" (XMP) - o co jde, to Mike neprozradil. Můžete si všimnout, že chybí kooperativní hra, ale ta asi čeká až na UT 2... a ten, ten zatím kdesi v oblasti astrálního neznáma. Zato Unreal 2, ten by měl vyjít už na jaře příštího roku! Pro podrobnější informace nasměrujte svůj browser na známou adresu http://www.unreal2.com/.

Half-Life 2 téměř hotov?
Magazín FGN online přinesl zprávu, podle které je vydání druhého pokračování slavné 3D akce vzdáleno pouhých šest měsíců. Spekuluje se, že by mohl být oficiálně oznámen na výstavě ECTS (European Computer Trade Show), která se koná příští týden. Šušká se dokonce, že první verze by měla být pro microsoftí Xbox. Sierra ani Valve Software zatím žádnou z těchto domněnek nepotvrdili, ale ani nevyvrátili. A jistě nebude málo těch, kteří už po všech Opposing Forcech a Blue Shiftech čekají na něco úplně, ale úplně nového...

Dark Relic - opravdu temné RPG
Již od roku 1999 ho připravují společnosti Novus Delta a Anvil gfx. Bohužel, pro tragickou smrt jednoho z autorů hry, byl vývoj na čas pozastaven a rozjíždí se znovu teprve v těchto dnech. O co se tedy jedná? Příběh se zjevně odehrává v jakémsi fantasy světě. Jedním z jeho obyvatel je i jistý Darius Rieber, který se právě vrací z daleké dobrodružné cesty, aby našel svou ženu těsně před porodem prvorozené dcery. Bohužel, při porodu se objevují komplikace a Dariusova žena zemře. On, naprosto zdrcen, povolává na svět Velkého démona Hyraxe a dští plameny pekelné na veškeré lidské pokolení. Hyrax promění Dariuse, výměnou za jeho duši, v nejmocnějšího ze svých nohsledů - démona ukrutné moci. Dostane také úkol - má najít tři části starověkého artefaktu zvaného "Temná relikvie" (Dark Relic), který kdysi, před mnoha a mnoha milénii, Prastaří zničili. Hyrax Dariusovi slíbí, že když mu ony tři části najde, promění ho zpět do lidské podoby a obživí jeho milovanou ženu...

Dark RelicDark Relic

Příběh poměrně chytlavý, jak to vypadá s ostatními proprietami? Samozřejmě, že celá hra má být ve 3D. Celkem by na vás mělo čekat něco přes 30 levelů, v nich množství monster (orkové, goblini, obři, zlobři, draci (!), trpaslíci, krysy, óbrovské krysy, a jiné krysy... :), pastí, hádanek, a tak dále, jak to známé z každého dnešního 3D akčního RPG. Podíváme se jak do interiérů tak exteriérů, čekají na nás temné jeskyně, ale i rozlehlá města, hrady a zámky, stějnětak i dungeony. Datum vydání Dark Relicu zatím nebylo upřesněno, více informací hledejte na http://www.novusdelta.com/darkrelic/.

Váš názor Další článek: Konzole Nintendo GameCube se opozdí

Témata článku: , , , , , ,