Týden: Pool of Radiance je venku

Událostem tohoto týdne vévodí zejména vydání dlouho očekávaného pokračování slavné RPG série Pool of Radiance, tedy PoR: Ruins of Myth Drannor. Dále tu pak máme jedno fantasy MMORPG, jedno komiksové MMORPG, simulátor kolonie na Měsíci a další pochoutky. Nechte si chutnat.
Událostem tohoto týdne vévodí zejména vydání dlouho očekávaného pokračování slavné RPG série Pool of Radiance, tedy PoR: Ruins of Myth Drannor. Dále tu pak máme jedno fantasy MMORPG, jedno komiksové MMORPG, simulátor kolonie na Měsíci a další pochoutky. Nechte si chutnat.

Dark Age of Camelot již brzy i v Evropě
Mythic Entertainment, tvůrce očekávané 3D MMORPG jménem Dark Age of Camelot (DAoC), oznámila partnerství se společnostmi GOA a Wanadoo Edition. První jmenovaná se postará o lokalizované servery a hráčskou podporu v Německu, Francii a Anglii, zatímco druhá jmenovaná bude hru v těchto zemích vydávat. Zajímavá je v této souvislosti zejména spolupráce s GOA, což je jedna z vedoucích společností v online hrách ve Francii - její síť má již přes 1 milion členů. Jejich asi nejznámějším počinem jest The Fourth Prophecy, což bylo první MMORPG ve francouzštině.

Dark Age of CamelotDark Age of Camelot

DAoC se odehrává ve středověkém fantasy světě po smrti krále Artuše. Vyvstanou zde tři znepřátelené říše, které kdysi žily v míru pod Artušovým vedením. Hráč si vybere postavu s příslušností k jedné z těchto stran - Midgard, Hibernie či Albion. Každá z těchto říší je založena na jiném typu mytologie - ta první na vikingské éře Skandinávie, druhá staví na starověkém Irsku a poslední na Artušovské Anglii (neboli Albionu; mimochodem, schválně, kdo z vás si ještě dnes vzpomene na onu legendární stejnojmennou pařbu, co?). Mimo obvyklých prvků, na kterých staví každé dnešní MMORPG (monstra, poklady, komunita), bude DAoC obsahovat jednu zvláštnost - každá říše bude mít své "památky" (po anglicku zvané "relics"), jenž budou mít ohromnou moc a budou mnohem cennější než jakékoliv poklady. Proto se o ně dají čekat tuhé boje...

Právě tento podzim proběhne v Evropě beta testování Dark Age of Camelot, komerčně bude hra spuštěna v lednu 2002 s klasickým měsíčním poplatkem.

Pool of Radiance konečně vychází!
Dne 27.9.2001 bylo oznámeno, že již o víkendu vyjde v USA pod hlavičkou Ubi Softu dlouho očekávané RPG od SSI jménem Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor, o němž na Doupěti již nějakou tu dobu pravidelně informujeme. Pan Laurent Detoc, prezident Ubi Softu, to odvážně komentuje: "Pool of Radiance je připraven stát se nejlépe prodávaným PC RPG titulem této prázdninové sezóny." Osobně myslím, že nebude daleko od pravdy, protože PoR vypadá skutečně neskutečně :).

Pool of RadiancePool of Radiance

Ti movitější hardcore RPGčkaři navíc mají možnost sáhnout po limitovaném vydání Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor Collector's Edition, což je něco naprosto jedinečného. Každá samostatně očíslovaná krabice v sobě obsahuje jednak samotný PoR, a navíc Pool of Radiance D&D stolní RPG modul, novelu Pool of Radiance od fantasy spisovatele Carrieho Bebrise, RPG kostku v Pool of Radiance sáčku a nakonec i originální soundtrack na CD. Cena tohoto unikátního balíku by měla být $59.99, tedy v přepočtu asi 2200 Kč. V Evropě se PoR objeví nejdříve v polovině listopadu.

A jestli se už PoR také nemůžete dočkat, tady jsou hardwarové nároky, abyste se mohli případně připravit: Windows 95/98/ME, Pentium II 400 MHz, 3D karta s alespoň 16MB paměti a 64 MB RAM. Další informace na adrese http://www.poolofradiance.com/.

Podnikejte na Měsíci!
Hra Moon Tycoon (dříve známá také pod názvem Luna: Moon Colony Simulator) je konečně "GOLD" a začne se prodávat již devátého října tohoto roku. Moon Tycoon je, jak si jistě dokážete odvodit, poměrně klasickým typem "tycoonovské" simulace, odehrávající se však oproti všem zvyklostem na mimozemském tělese, a to na Měsíci. Podle tvůrců má v sobě MT jisté prvky jak ze Sim City, tak z Pharaoh, ovšem přenáší tento typ her do zcela nových úrovní, a to zejména díky svému kompletně trojdimenzionálnímu zpracování. Ne nadarmo je Moon Tycoon označován jako jedna z prvních skutečně 3D budovatelských strategií. Taktéž naprostá volnost pohybu kamery dodává hře zcela novou dimenzi, stejně jako velmi realistické a bohaté textury a dynamické osvětlování. Co se týká samotného budování, máte na výběr více než padesát různých druhů budov několika typů (residentální, industriální, výzkumné, rekreační, vojenské). Nechybí oblíbené pohromy neboli "disasters", známé již z prvního Sim City. V Moon Tycoonu najdeme takové jako meteorická sprcha, teroristický útok (hehe;), měsíčnotřesení, kletby starověkých artefaktů, a další, celkem jich je prý deset.

Moon TycoonMoon Tycoon

Abyste se po chvilce hraní nenudili, připravili pro vás autoři také tři velké kampaně s desítkami různorodých misí a propracovaným příběhem, ve kterém nebudou chybět podlé intriky ani humor. A nemyslete si, že je to všechno úplná fikce - autoři při práci na hře využili mnoho materiálů týkajících se Mezinárodní Vesmírné Stanice (Alpha neboli ISS) a jiných materiálů NASA. Vhod jistě přijde i více než hodinový ambientní soundtrack.

Hardwarové nároky jsou až překvapivě nízké - Windows 95/98/ME, P200MHz, 32MB RAM. Další informace hledejte na adrese http://www.moontycoon.com/.

Chcete se stát (komiksovým) hrdinou?
Není problém! Prostě se počkejte na léto příštího roku, právě tehdy má totiž vyjít nové MMORPG od společnosti Cryptic Studios jménem City of Heroes ("Město hrdinů"). A o co půjde? Mělo by se jednat o klasické masivně multiplayerové online RPG, jen s tím rozdílem, že universem nebude nějaký fantasy či naopak sci-fi svět, alébrž starý dobrý komiks se všemi jeho hrdiny, padouchy, šílenými vědci a dobrými sluhy. Hry v plně propracovaném 3D světě se bude moct zúčastnit až několik tisíc hráčů.

City of HeroesCity of Heroes

Každý hráč si bude moct vytvořit svého superhrdinu ze stovek možných sil, dovedností a vlastností. Samozřejmostí zde bude i možnost tvorby vlastního kostýmu (který jak známo ke každému správnému superhrdinovi patří stejně jako lejno k podrážce;) a dokonce i výběru speciálních předmětů. Jakmile bude mít každý tohle hotové, bude se moct setkat s ostatními hráči a bojovat s nimi společně proti Zlu. Vybudovat si vlastní tajné velitelství a začít těžkou ofenzívu. Stát se nejznámějším superhrdinou v celém městě! Mezi padouchy budou patřit vetřelci z vesmíru, šílenci, monstra, kriminální živly a jiní jim podobní. Setkávat se s nimi budete zejména v mnoha variabilních misích, jejichž úspěšné splnění vám přinese moc, bohatství a slávu (fakt, nekecám!;). Všechno tohle se bude odehrávat v klasicky "komiksovém" městě jménem Paragon City, tedy městě plném věžáků sahajících až kamsi vysoko do mraků (a zase jsme u toho...;), ale i slizkých podzemních kobek a stok.

Více informací o Paragon City, hrdinech, záporňácích, organizacích a vůbec všech věcech, které k téhle hře patří hledejte na adrese www.CityofHeroes.com.

Chystá se Outcast 2
Druhý díl přeslavné akční PC adventury nese název Outcast 2 : The Lost Paradise. Je zaměřen jak na veterány, kteří měli tu čest zapařit první díl, tak i na zcela nové hráčské publikum. Outcast 2 je momentálně ve vývoji jak pro platformu PC, tak i pro PS2.

Druhý díl Outcastu se bude odehrávat v bujném prostředí planety jménem Adelpha. Příběh bude založen na konfliktu mezi příchozími, technicky vysoce vyspělými útočníky, a původním obyvatelstvem - Talanskou civilizací. Vy jste, a zde se od minula nic nezměnilo, pořád jeden a ten samý Cutter Slade, který je doslova uvržen právě doprostřed obrovské konspirace proti planetě Adelpha. Talanská města i lidé jsou pod útokem a tak vysílají posla, který vás má přivést zpět...

Datum vydání hry ani žádné další podrobnosti zatím bohužel nejsou známy. Novinky hledejte na http://www.appeal.be/html/TLP/News.htm.

Outcast 2Outcast 2

Střípky aneb krátce ze světa
  • Operation Flashpoint od Bohemia Interactive se již třetí týden drží na vrcholu prodejnosti amerických žebříčků
  • třetí pokračování slavné adventurní série Atlantis s názvem Atlantis III: The New World má vyjít již 12. října (v Anglii)
  • na adrese http://www.ubisoft.com/battlerealms/ naleznete nové webové stránky očekávané RTS jménem Battle Realms (naše preview)
  • Sony zlevňuje v Evropě svou konzoli Playstation 2, zejména díky očekávanému tlaku Xboxu - ze 260 liber na 199 (v přepočtu asi 11 000 Kč)
Diskuze (1) Další článek: Devil May Cry – první hratelná ochutnávka

Témata článku: , , , ,