Týden: přídavky pro Operation Flashpoint, Hannibal i na PC

A jsme tu opět s pravidelným souhrnem těch nejzajímavějších zajímavostí, které se přes uplynulých sedm dní objevily v herním průmyslu. O čem se tedy dočtete? Inu máme tu v přípravě skvělou středověkou strategii, datadisky k oblíbeným onlajnovkám Asheron's Call a Everquest a nové informace o rozšířeních pro Operation Flashpoint.
A jsme tu opět s pravidelným souhrnem těch nejzajímavějších zajímavostí, které se přes uplynulých sedm dní objevily v herním průmyslu. O čem se tedy dočtete? Inu máme tu v přípravě skvělou středověkou strategii, datadisky k oblíbeným onlajnovkám Asheron's Call a Everquest, nové informace o rozšířeních pro Operation Flashpoint, a další kupu informací.

Druidí král
Dvaadvacátého června oznámila Bulharská herní společnost Haemimont Games vývoj nové RTS z časů středověku s názvem The Druid King, jež se má objevit v prvním čtvrtletí roku 2002. A o čem to celé bude? Druid King má spojovat prvky strategie, RPG a adventury (to ještě není nic moc originálního - o to samé se samozřejmě snažila a stále snaží mnoho vydávaných RTS). Hra bude rozdělena na dva módy - adventurní a strategický.

Ve strategickém módu budete hrát proti počítači nebo jiným hráčům přes internet, úspěšné dokončení mise bude vyžadovat hlavně chytrou, takticky procvičenou mysl, která nemá problémy s vymýšlením dlouhodobějších strategií. Budete velet mnoha desítkám jednotek, najímat nové a povyšovat ty staré. Budete získávat mocné artefakty dávnověku, jež vám pomohou na vaší cestě k totálnímu vítězství. Stranou nezůstane ani obléhání měst, vesnic a pevností. Jednoduše řečeno, strategický mód bude podobný všem klasickým RTS.

Naproti tomu v adventurním módu získáte pod svou kontrolu partu hrdinů s nimiž budete prozkoumávat rozlehlý svět a dění v něm, zejména roztržku mezi římským Caesarem a galským velitelem Vercingetorixem. Bude pouze na vašich vlastních rozhodnutích, komu z nich pomůžete a kterému uškodíte. Svolíte tajemným druidům, aby vedli vaše cesty? Zradíte své přátele? Zradí oni vás? To všechno jsou otázky, na něž dostanete odpovědi pouze v adventurním módu. Dá se tedy říci, že adventurní mód se docela podobá např. hře Rage of Mages (II).

The Druid KingThe Druid King

Jaké technologie bude hra využívat? Přestože pochází ze zdánlivě herně zaostalého Bulharska, dočkáme se těch nejlepších technologických vychytávek, jaké si lze u strategie přát - předrenderované filmečky, LAN a internet multiplayer až pro 8 hráčů, rozlišení až 1280x1024, podpora gigantických map (max. 32000x32000 pixelů) - na jedné mapě se bude moci nacházet až 5000 jednotek najednou, a k tomu všemu ještě scenario editor. Pokud dychtíte po dalších informacích o této, pro mě již teď dychtivě očekávané, RTS/adventuře, nalistujte stránky http://www.haemimont.com/druidking/.

Hannibal na PC
Tato krátká zpráva jistě potěší všechny příznivce filmu, potažmo hororu. Od dob Mlčení jehňátek jest Hannibal Lecter jednou z nejsilnějších (a zároveň nejtemnějších) filmových postav. Nedávné pokračování s prostým jménem Hannibal bylo již předem inzerováno jako naprostý trhák, kde střeva létají a mozky jsou pojídány. Inu jak je to doopravdy, o tom se každý může přesvědčit sám v kině. Jisté je jedno - počítačový průmysl nezůstane tohoto záporňáka ušetřen. Společnosti Universal Studios a Arxel Tribe se společně dohodli na tvorbě 3D akční adventury, ve které budete mít za úkol Hannibala polapit. Hra má vyjít do konce roku 2002. Více informací bohužel zatím známo není.

Operation Flashpoint se dočká několika bezplatných přídavků
Bohemia Interactive Studio, tvůrci této dlouho očekávané české bojovky, ve své pilné práci zdaleka neutuchají, a chystají početné hráčské obci pro příštích několik měsíců další volně stažitelné add-ony pro své veledílo. Zde jsou podrobnější informace:

První přídavek (červenec):

  • dvojhlavňová civilní lovecká puška
  • NATO transportní helikoptéra
  • sovětský letoun SU-25
  • dvě nové oficiální singleplayerové mise
  • pět oficiálních multiplayerových misí.

Druhý přídavek (srpen):

  • podpora dedikovaného serveru
  • dvě nové oficiální singleplayer mise
  • pět oficiálních multiplayer misí (mód cooperative)
  • on-line bezpečnost (zřejmě ochrana před cheatováním při multiplayeru)
  • podpora dalších hardware zařízení
  • NATO Vulcan AA gun (asi M163)
  • nová bojová helikoptéra
  • druhé public demo, jež má pokračovat tam, kde skončilo to první.

Třetí přídavek a verze pro americký trh (září):

  • dvě nové oficiální singleplayer mise
  • pět oficiálních multiplayer misí
  • dvě další jednotky.

Datadisk pro Asheron's Call ve vývoji
Před několika málo dny oznámil Microsoft, že datadisk pro jeho oblíbené (tedy, "oblíbené" alespoň ve zbytku světa - v našich zeměpisných šířkách se hra příliš nerozšířila) MMORPG Asheron's Call bude v Severní Americe k dispozici na pultech obchodů již během prázdnin (které tam však začínají o pár měsíců později než u nás). Datadisk bude v sobě obsahovat jak původní Asheron's Call, tak i hafo dalších vylepšení, zejména těch, která si přáli samotní hráči. Samozřejmě se dočkají i nových zemí, resp. země (ostrov Marae Lassel), kterou budou moci prozkoumávat.

Asherons CallAsherons Call

Ona vylepšení spočívají zejména v zavedení možnosti bydlení a skladování věcí, po nichž prahlo tolik majetku-nenasytných pařanů. Nesmí chybět ani nový příběh (jež souvisí s novým ostrovem) a tím i zbrusu nové questy, dungeony a poklady, přístupné pro hráče všech úrovní.

Pro Microsoft vyvíjí tento titul, jak jinak, než společnost Turbine Entertainment, tvůrci původního AC. Má stát něco kolem 20 amerických dolarů.

MechCommander 2 GOLD
Právě ve čtvrtek 28. června se pokračování slavné RTS ze světa Battletechu - MechCommanderu - stalo ZLATOU verzí, tedy verzí připravenou na lisování v továrnách. Zatím není přesně jasné, kdy se objeví na pultech obchodů, ale předpokládá se, že přibližně v půli července. Více se můžete dočíst v našem preview.

Everquest se taktéž může těšit na datadisk - již třetí!
Po přídavcích s názvy Kunark a Scars of Velious je zde další bašta pro všechny příznivce slavného 3D MMORPG jménem Everquest, jemuž se úspěšně daří dlouhodobě soupeřit s microsofťáckým Asheron's Call.

Třetí datadisk ponese název Shadows of Lucin a bude podložen rozsáhlým příběhem, jehož hlavními hrdiny jsou drak Veeshan a bohyně Luclin - jejíž měsíc obíhající planetu Norrath bude zcela nově přístupným územím. Na něm se taktéž budou nacházet takřka všechny zásadní novinky datadisku - přes 25 jednotlivých zón, jedno nové startovní město, rasa Vah Shirů (Kerranů - jsou to jacísi kočičí lidé). Taktéž přibude jedna zcela nová herní třída - The Beastlord (hybrid s důvěrou k domácím zvířatům, bližší informace zatím nejsou k dispozici). Další vylepšení se týkají grafiky - vylepšení dozná zejména překopaný 3D engine, nové detailní modely postav, apod. Nebudou chybět nové questy, itemy pro prodej i nákup, a dokonce i nějaká ta NPC. A kdy že má tento datadisk vyjít? Inu plán zní prosinec tohoto roku (tedy "pařanům k vánocům"). Pokud si chcete podrobně projít všechny vlastnosti tohoto datadisku, nalistujte si stránky http://everquest.station.sony.com/luclin/.

EverquestEverquest
Váš názor Další článek: X–Men Mutant Academy – ring volný

Témata článku: , , , , , , , ,