Týden: slovenský Chaser dostane na frak?

V sousedním Polsku se nám rodí nová nadějná 3D střílečka, která má dost páry na to, aby dokázala zdatně soupeřit s očekávaným Chaserem od našich slovenských bratrů. Toť první zpráva. Druhá zpráva - HALO je hotové. Třetí zpráva - chystá se Flashpoint Gold Edition. Čtvrtá zpráva... už není místo, musíte se podívat sami.
V sousedním Polsku se nám rodí nová nadějná 3D střílečka, která má dost páry na to, aby dokázala zdatně soupeřit s očekávaným Chaserem od našich slovenských bratrů. Toť první zpráva. Druhá zpráva - HALO je hotové. Třetí zpráva - chystá se Flashpoint Gold Edition. Čtvrtá zpráva... už není místo, musíte se podívat sami.

Chrome, konkurent Chasera?
Polská developerská a vydavatelská společnost Techland oznámila 22. října svou novou hru s názvem Chrome. Má se jednat o first-person 3D střílečku s vynikající grafikou pro platformu PC. Bude se odehrávat na nově kolonizovaných planetách vzdáleného slunečního systému. Hráč se zhostí role Logana, meziplanetárního lovce pokladů z 25. století, jenž plní nejrůznější mise, vyžadující jak rychlé reflexy, tak dobré myšlení. Celkem se hráč dostane do deseti variabilních prostředí jako tropická džungle, futuristické vojenské základny, doly, orbitální základny, povrchy měsíců, a další. Příběh hry Chrome má být velice zapeklitý, bude v něm zapojeno hned několik různých stran. Hra bude mít i jisté prvky RPG, protože Logan se bude moct vylepšovat díky nejrůznějším bio-implantátům, zvyšujícím sílu, obratnost, přesnost či výdrž. Nebude chybět množství zbraní, ale i jiného vybavení, jako jsou radary, medkity, apod. Hra bude obsahovat i údajně revoluční multiplayer. No uvidíme - datum vydání jest přibližně stanoveno na jaro 2002.

ChromeChrome

Operace Flashpoint: Gold Edition
Přesně 30. listopadu se na evropském trhu objeví nové vydání - Gold Edition - jedné z nejprodávanějších her současnosti, Operace Flashpoint od Bohemia Interactive. Balení bude obsahovat nejnovější verzi hry (1.3), nová vozidla, zbraně a mise, a vůbec všechny ty nové vychytávky, které se začaly objevovat téměř od uvedení hry na trh. Taktéž bude vylepšena multiplayerová hra. Nebude chybět ani speciální CD s nedávno ohlášenou expanzí Red Hammer: The Soviet Campaign, která zahrnuje celkem dvacet nových misí a zhostíte se v ní originální role ruského vojáka Dmitri Lukina (vše bude samozřejmě namluveno s řádně ruským přízvukem). Nebude chybět ani podrobný manuál nazvaný "Operation Flashpoint Prima Strategy Guide" o 64 stranách. Gold Edition bude stát 35 liber. Ovšem pro ty, kteří již OF vlastní, bude připravena specialita nazvaná Operation Flashpoint Gold Upgrade za pouhých 10 liber.

Nové informace o Outcast 2
Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o přípravě druhého dílu slavné akční adventury Outcast, jenž se honosí názvem Outcast 2: The Lost Paradise. Před časem se na oficiální stránce (http://www.appeal.be/html/TLP/News.htm) objevilo několik zajímavých nových informací. Týkají se například toho, že ač zatím nejsou žádné plány pro verze na konzole XBox a GameCube, je velmi pravděpodobné, že Xboxová verze se přeci jen časem objeví. Údajně proto, že po technické stránce k sobě PC verze a Xbox verze nemají vůbec daleko. Konečně bylo také upřesněno datum vydání - netrpělivě se očekává konec roku 2002.

Outcast 2 Outcast 2

Další Star Wars akce pro PS2
Staří dobří LucasArts vědí, jak využít úspěchu, a tak po výborných prodejních výsledcích hry Star Wars Starfighter (umístila se na vrcholu žebříčku prodeje her pro PS2) přinášejí její pokračování, nazvané Star Wars Jedi Starfighter. Hráči se mohou těšit na zcela novou kosmickou Jedi loď, která by měla pocházet z připravované Epizody II (celým názvem Star Wars: Episode II Attack of the Clones). Celkem bude hra obsahovat na patnáct misí, podložených, jak už to tak bývá, výborným příběhem a dokonale vytvořeným prostředím (opět takovým, které budeme mít možnost vidět až v Epizodě II). Vyjma nové Jedi lodi (ve které bude možné využívat Síly!) budou k dispozici další tři vesmírné bárky - Havoc, Zoomer a Freefall. "Jedi Starfighter dává hráčům možnost poprvé shlédnout bohatost Epizody II. Nejen, že budou hráčům představeny stroje a prostředí z tohoto filmu, ale příběh půjde dokonce ještě dál, vytvářeje vlastní zápletku." říká Jeffery, prezident LucasArts. Hlavními hrdiny budou mistr Jedi jménem Adi Gallia a pirát Nym, kteří se spojí, aby společně bojovali proti ohavnému kapitánu Tothovi a Obchodní federaci.

Na Star Wars Jedi Starfighter se vaše PS2 mohou těšit již na jaře příštího roku.

Revoluční HALO je kompletní
Tedy alespoň verze pro majitele konzole Xbox. Není pochyb o tom, že HALO je zřejmě nejdůležitější hra, na kterou Xbox čeká a není se tedy co divit, že datum jejího vydání je stanoveno shodně jako u Xboxu na polovinu listopadu tohoto roku. Bude to skutečně nejlepší first-person střílečka všech dob? To se dozvíme jistě už velmi brzy, protože některé zahraniční herní magazíny již mají nebo brzy budou mít k dispozici finální verzi. A pak teprve začne pořádný maso ;). Doufejme, že se něčeho podobného dočkáme i na PC.

Několik obrázků pro vaše hladové oči
První dva obrázky pocházejí ze hry Star Wars Galactic Battlegrounds, očekávané to RTS ze světa Hvězdných Válek, která bude založena na enginu Age of Empires. Z těch screenshotů je to myslím docela dobře vidět. Další dva kousky jsou opět z real-time strategie, tentokrát se jedná o německé Anno 1503: The New World, pokračování výborné budovatelské RTS Anno 1602.. Nu a poslední dva obrázky jsou z další německé hry, tentokrát ovšem skutečně krásné RPG jménem Armalion, o kterém jsme už na Doupěti také psali.

Star Wars Galactic BattlegroundsStar Wars Galactic Battlegrounds

Anno1503Anno1503

ArmalionArmalion

Střípky aneb krátce ze světa
Aneb pár dalších zpráv ve zkratce:
  • taktická střílečka Ghost Recon od Red Storm Entertainment (vydává Ubi Soft), inspirovaná pracemi Toma Clancyho, je GOLD; několik zajímavých filmečků můžete shlédnout zde (http://www.spelletjesgarnaal.be/movies/)
  • Command & Conquer: Theater of War, ultimátní kompilace her Command & Conquer, Tiberian Sun, Red Alert, and Red Alert 2 od Westwood Studios se již brzy objeví na pultech obchodů (doufejme, že i těch našich)
  • netrpělivé očekávaný Hidden & Dangerous 2 bude již brzy z velké části dokončen a v příštích pěti měsících se bude pracovat zejména na testování a balancování; hra by se tedy mohla objevit počátkem (březen - duben) příštího roku.
Váš názor Další článek: Art of Magic v obchodech

Témata článku: , , ,