Týden: slovenský Chaser má vydavatele

Původem maďarská vesmírná real-time strategie Imperium Galactica si před pár lety vydobyla na herním trhu úctyhodné políčko. Ani její druhý díl nezůstal pozadu, a tak se nikdo nemůže divit, že se chystá i díl třetí, opět s lepší grafikou a chytřejšími emzáky. A jiné hry? Máme tu nadějnou FPS z Polska či třeba nový projekt slavných Bitmap Brothers.
Původem maďarská vesmírná real-time strategie Imperium Galactica si před pár lety vydobyla na herním trhu úctyhodné políčko. Ani její druhý díl nezůstal pozadu, a tak se nikdo nemůže divit, že se chystá i díl třetí, opět s lepší grafikou a chytřejšími emzáky. A jiné hry? Máme tu nadějnou FPS z Polska či třeba nový projekt slavných Bitmap Brothers.

Slovenský Chaser má konečně vydavatele
Přesně 5. září se objevila tisková zpráva, která oznamuje, že německá společnost Fishtank Interactive si bere pod svá vydavatelská křídla velice slibně vyhlížející slovenskou 3D akci od Cauldronů s názvem Chaser. Vydání je plánováno na podzim roku 2002.

A protože opakování je matkou moudrosti (a stereotypu, jak říká jeden kamarád...;), zopakujme si, o čem vlastně Chaser bude. Tak tedy, všechno se to odehrává v daleké budoucnosti roku 2086, kdy korupce a zhýralost vyhnala mnoho obyvatel Země do kolonií na Marsu. Chaser je agent bezpečnostní agentury, jenž ztratil paměť po jakémsi operačním zákroku. Co je ale hlavní - kdosi se ho snaží zabít a lidé jemu blízcí již umírají. Proto se vydává na Mars, aby zjistil kým vlastně je i kým byl.

Některým z vás možná tento příběh bude velice nápadně připomínat slavný sci-fi snímek Total Recall... a nebudete asi daleko od pravdy. Jisté je jedno - tahle hra bude pěkná. Minimálně po grafické stránce. Jen si prohlédněte ty nádherné nové screenshoty!

ChaserChaser

ChaserChaser

Painkiller - Max Payne půjde pod kytky?
Polští vývojáři Lemon Interactive oznámili novou nadějnou first-person střílečku s proklatě výstižným názvem Painkiller ("zabiják bolesti"). Měla by to být skutečná frenetická 3D akce se vším, co k tomu patří. Takový novější Serious Sam - všude hordy slizkých emzáků, realita našeho všedního světa na hony vzdálená. Po příběhu neštěkne ani pes a multiplayer se blíží svým naprostým základům, kdy všichni jsou proti všem a nikdo tedy nemá šanci přežít déle než pár minut (vzpomeňme stařičkého Duke Nukem 3D). Prostě a jednoduše řežba, řežba, řežba, a to ve všech směrech. Popadnete svůj ultra-supra-mega kanón a půjdete kosit zástupy alienů. Jak prosté, jak geniální... jak zábavné.

Další informace se můžete dozvědět z oficiálních stránek výrobce - http://www.lemon-interactive.com/.

Duke Nukem Forever aneb navždy ztracen?!
Ne, tak špatně to s ním naštěstí nevypadá. Jen bylo jeho vydání podle stránek FGNonline (http://www.fgnonline.com/) odsunuto společností Take 2 (kteří mají prsty mimo jiné i ve vydání Hidden & Dangerous, potažmo i druhého dílu) na další rok.

Pokud jste však z DNF viděli nějaké ty trailery, nemuselo by toto zdržení být myslím tak docela na škodu. DNF vypadá už dnes skutečně báječně, ba přímo obdivuhodně, avšak konkurence, zejména v podobě Maxe Payna, je tvrdá, a tak si 3DRealms možná berou ještě nějaký čas, aby mohli hru dopilovat přeci jen o něco dále. Nezbývá tak, než se těšit na začátek roku 2002 - kdy by se měla objevit jedna z největších bomb herního průmyslu posledních... mnoha let.

Duke Nukem ForeverDuke Nukem Forever

Everquest? ... Euroquest!
Posledních pár dnů se všude píše o novém projektu Blizzardu, MMORPG ze světa Warcraftu se stejně výstižným názvem "World of Warcraft" (ale Starcraft 2 by býval mohl být mnohem zajímavější!:). Ovšem kvůli tomu nesmíme opomíjet ani ostatní masivně multiplayerová RPG, třeba i ty, která již nějaký čas běží. Například takový Everquest. Ten byl zprvu určen zejména hráčům v USA, protože neexistoval žádný evropský server. Ovšem Ubi Soft se nyní konečně rozhoupal a na letošní Vánoce slibuje všem evropským (respektive anglickým) fandům této 3D multiplayerovky první (a nikoliv nutně poslední) evropský herní server. To pak tím pádem bude znamenat mnohem snazší a rychlejší připojení pro všechny hráče pocházející ze Starého kontinentu.

Ono vánoční datum pro Velkou Británii má význam mimo jiné i v tom, že přibližně v té době by měl být uveden taktéž datadisk Shadows Of Luclin.

Pokud chcete vědět víc, nalistujte stránky http://www.ubisoft.com/.

Datadisk pro Cossacks: European Wars
Německá společnost CDV Software má jak vidno na úspěšně strategické tituly výborný čich. Po fenomenálním úspěchu Sudden Strike, výborné to RTS ze druhé světové války, uspěla i se strategií ze starších dob, jež se zovala Cossacks: European Wars. Něco takového nemůže zůstat bez odezvy, a tak se, po vzoru Sudden Strike, chystá pro Cossacks datadisk. Bude se jmenovat Cossacks: The Age Of Enlightenment (název napovídá, že se dostaneme kamsi do doby osvícenství, tedy přibližně do 17. století). Jaké novinky nám přinese? Sedm nových lodí, dvě nové unikátní pruské jednotky, dva nové národy - Bavorsko a Dánsko, každý samozřejmě se svým vlastním architektonickým stylem, pět nových kampaní - Prusko, Rakousko, Sasko, Alžírsko a Polsko (celkem 30 misí). Dále tu bude šest nových single-player misí, stejný počet historických bitev a stejný počet nových budov. Nakonec ještě přibude editor map a misí. Jak vidno, není toho málo, a tak se myslím CDV opět mohou těšit na tisíce prodaných kopií... Již koncem tohoto roku.

Pro detaily nalistujte stránky http://www.cdv.de/.

Imperium Galactica potřetí a snad ne naposledy
O hře Imperium Galactica jsme na Doupěti již psali, stejně tak o jejím druhém pokračování. Obě to byly výborné, a samozřejmě i herními magazíny vysoce hodnocené vesmírné real-time strategie, které se dostaly do povědomí mnoha tisíců hráčů. Není proto divu, že po krátké odmlce přichází třetí pokračování. Ve hře Imperium Galactica 3 budete mít možnost na "vlastní" kůži zažít to, co jste až dosud mohli pouze sledovat v TV či v kině - od rozlehlých vesmírných Star Trekovských bitev po tuhé pozemní Hvězdopěchotní řeže. Všechno to a ještě mnohem více ve třetím díle IG naleznete.

Příběh je sice mírně řečeno poněkud plytký - klasická invaze emzáků na Zemi a vy coby zachránce lidského plemene - avšak provedení a hratelnost, to by mělo být něco skutečně úžasného. Čeká na vás jedna masivní kampaň, ve které se paralelně rozjede šest (sice jednoduchých, ale alespoň nějakých) příběhů. Dále to pak je deset předem připravených a 25 náhodně vygenerovaných misí, rozprostřených přes 100 různých planet ve 20 slunečních systémech. Vašimi nepřáteli ve finální bitvě bude pět emzáckých národů.

Podobně jako v prvním díle, i ve dvojce budete začínat téměř o ničeho - budete mít jen pár základních lodiček a téměř žádné možnosti výzkumu, vývoje či výroby. Jen pokud se vám bude v misích dařit, budete tyto pravomoci postupně získávat, a s nimi i moc nad jednotlivými planetami.

Imperium Galactica 3 (na oficiálních stránkách je jetě podtitul "Genesis") by se mělo objevit koncem tohoto roku, s největší pravděpodobností někdy kolem Vánoc. Není také bez zajímavosti, že vydavatelem je německá společnost CDV Software. Více informací na http://www.philoslabs.com/.

Imperium GalacticaImperium Galactica

Bitmap Brothers a jejich nový projekt
Bitmapoví Bratři jsou světoznámí herní vývojáři (také jsme o nich už psali) - a známí jsou také tím, že vývoj jejich projektů sice trvá delší dobu, než je dnes obvyklé, ale když už je to nakonec hotové, stojí to za to (mno, Z: Steel Soldiers byli možná tak trochu výjimkou...ale všechno je to relativní). Na právě probíhající londýnské výstavě ECTS samotný Mike Montgomery, jedna z vůdčích osobností Bitmap Brothers, prozradil detaily o nově připravovaném projektu. Údajně se tak má jednat o real-time strategii z 2. světové války, postavenou na enginu právě Z: Steel Soldiers. Bitmapové vycházejí zejména ze současné popularity her na toto téma (viz. dnes již zmínění Sudden Strike či třeba Commandos 2). Hra zatím nemá název a existuje pouze ve velmi předběžné fázi návrhu. Je stále ještě otázkou, zda se vůbec někdy za tuto metu dostane. V každém případě doufejme, že Bitmapové opět přijdou s něčím docela novým a neotřelým a trochu poopraví svou reputaci.
Váš názor Další článek: Soutěž o Operation FlashPoint – máme výherce

Témata článku: , , , , , ,