Týden v e-sportech: AMD Cyber Team na turnaji zatím úspěšný

AMD Cyber Team je horkým favoritem jedné ze skupin ClanBase Counter-Strike EuroCupu, což dokázal vítězstvím ve svém prvním zápase. To ale není zdaleka jediná zpráva o našem nejlepším CS klanu v pravidelném přehledu událostí ze světa progamingu. Čtěte dále.

E-sports

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

Co se děje v Electronic Sports League (dále jen ESL), se dozvíte zde. V ESL se hraje o několik set tisíc korun ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

World Cyber Games je za dveřmi

Už za několik dní vypuknou konečné boje ve World Cyber Games 2004. Jen pro rekapitulaci připomínám, že se jedná v podstatě o olympiádu elektronických sportů, což z WCG dělá nejdůležitější akci roku na poli e-sportů. WCG se účastní 63 států z celého světa a ti nejlepší si rozeberou 420 000 dolarů. Česká republika měla na tuto akci vyslat celkem 17 zástupců, leč k naší smůle se na olympiádu kvůli své chybě nepodívá Counter-Strike reprezentace - AMD Cyber Team. Což je velká škoda, protože CT měli reálné šance na zisk medailové pozice. Přejme zbylým dvanácti zástupcům štěstí. O jejich výsledcích vás samozřejmě budeme informovat.

Warcraft 3 turnaj iGAMES

Slovenská herna iGAMES uspořádala turnaj ve Warcraft 3. Jelikož se na něj sjeli elitní e-sportovci ze Slovenska i Česka, nebyla nouze o prvotřídní hry. Na soutěži jste mohli narazit konkrétně například na Frida, Giacoma, zEra, BuchTu. Do finále se dostal SGC.Frido a ACT.Giacomo. Po urputné bitvě dokázal 3:2 zvítězit Frido, blahopřejeme!

Letem světem e-sporty

  • Překvapivě skončil francouzský multiklan armaTeam. Je pravdou, že se mu příliš v poslední době nevedlo, nicméně se zdálo, že se svou situaci snaží řešit…
  • Němec Burnie hraje v současnosti za dva týmy. Za Serious Intention hraje Dooom 3 a v mousesports Unreal Tournament 2004.
  • Astz!, což je anglický hráč UT 2004, vstoupil do řad multiklanu Team Dignitas.
  • Proběhl eSport Open Cup, což byl turnaj v UT 2004. Prvenství v něm získal a-L.MSI|mAj0.
  • Začaly boje v ClanBase Counter-Strike EuroCupu. Příznivé je, že český CS zástupce AMD Cyber Team dokázal hned na úvod porazit švýcarské JustPlay v poměru 17:13. Dá se očekávat, že ani s dalšími zápasy nebudou mít problém, takže by měli postoupit ze základní skupiny.

ProGamers

LG představují novou kombo mechaniku GSA-4160B

Výrobce hardwaru LG je tradičním partnerem cyklu Mistrovství České republiky v počítačových hrách a progamingu obecně. Nyní LG představili zbrusu novou zálohovací mechaniku GSA-4160B, která umožňuje osmirychlostní zápis na DVD-R média, s DVD+RW/-RW médii si poradí rychlostí 4x a čte rychlostí 16x. Problémem nejsou ani další typy médií - DVD-RAM či DVD+R, na něž se vejde až 8,5 GB dat. Asi nikoho pak nepřekvapí, že tato kombo mechanika si umí poradit i s CD disky - zapisuje 40x, přepisuje 24x. Novinka od LG je v našich obchodech k dostání za cenu o něco vyšší než 3000 Kč, podle prvních recenzí je to velmi zdařilý nástroj k archivaci cenných dat.

BaB[MG] vítězí v PG LYNX BW lize

V průběhu minulého týdne se uskutečnily finálové boje ligových soutěží ProGamers, v tomto odstavci se podíváme, kdo byl nejúspěšnější ve strategické hře StarCraft: BroodWar, kterou podporuje výrobce počítačů LYNX. Základní část sice vyhrál CDS)Dark_Caleb, ale ten se nakonec nedostal ani do finále, neboť v boji o něj podlehl dalšímu zergovi Bab[MG]. Druhé semifinále pro sebe rozhodl slovenský reprezentant hN)Comon, který porazil dalšího borce z klanu Czech Demolition Squad - Crowa. Finálový zápas byl jednoznačnou záležitostí Baba[MG] - hN)Comona rozdrtil 3:0, získal zlato a odměnu ve výši 4000 Kč. V boji o bronz si nic nedarovali klanoví kolegové CDS)Dark_Caleb a CDS)Crow, nakonec byl úspěšnější Crow. celý článek...

Mistrovský titul bude možné získat přes mobilní telefon

Na letošním veletrhu INVEX (11.-15.10.2004) se vůbec poprvé v České republice bude bojovat o titul mistra ČR v mobilních hrách. Letošní ročník této soutěže vyhraje jeden z návštěvníků veletrhu, který se probojuje přes kvalifikační kola do finále. Turnaj bude součástí obřího multiherního InvexCupu. Za projektem stojí největší tuzemský organizátor herních soutěží - společnost ProGamers. Soutěžit se bude ve třech různých disciplínách na mobilních telefonech Nokia N-Gage QD, každý si zahraje jednu sportovní, jednu akční a jednu strategickou hru. Letošní ročník Mistrovství ČR v mobilních hrách je pouze úvodním propagačním předkolem následující sezóny, která v produkci ProGamers začne už od ledna 2005. V ní se budou kvalifikovat hráči po celou dobu až do října online prostřednictvím mobilních operátorů ve značkových hernách PG Cyber Café. celý článek...

World Cyber Games s účastí AMD Cyber Teamu

V termínu 6.-10. října se v americkém San Franciscu uskuteční World Cyber Games, což je velká světová progamingová akce, ve které půjde o 420 000 dolarů. Proto je potěšující, že i čeští hráči budou mít šanci zapojit se do bojů. Naše sedmnáctičlenná výprava bude soutěžit v pěti hrách (Counter-Strike, WarCraft III, StarCraft: BroodWar, Unreal Tournament 2004 a Need For Speed: Underground), největší naděje na hodnocená umístění mají členové AMD Cyber Teamu, kteří se zúčastní CS i W3 turnaje. Counter-Strike turnaj se vůbec poprvé odehraje na CS: Condition Zero, navíc se ACT budou muset potýkat s nucenou změnou v sestavě, ale přesto se chtějí umístit do osmého místa. ACT.Giacomo ve WarCraftu míří ještě výš, ale v konkurenci hráčů z 63 zemí světa to bude mít opravdu obtížné. Losování základních skupin je na programu ve středu 29. září, česká výprava do USA odlétá počátkem příštího týdne.

Zahájení InvexCupu ve velkém stylu

Tak jako každou jinou významnou akci zahajují slavné a vlivné osobnosti, nejinak tomu bude u letošního InvexCupu. Unikátní pětidenní maratón her, adrenalinu, vítězů a poražených odstartuje v pondělí 11.10. ve 13:00 čtveřice osobností, jejichž účast na tomto turnaji podtrhuje význam této akce nejen pro mladé lidi. V pavilonu "Z" brněnského výstaviště tak usednou k herním počítačům: Petr Dvořák, generální ředitel TV NOVA, náměstek primátora města Brna Richard Svoboda, šéf středoevropské pobočky Microsoftu Jiří Devát a Martin Dvořák, který je ředitelem televize Prima. Exhibiční utkání proběhne ve hře Microsoft RalliSport Challenge, tedy v jednom z nejlepších simulátorů závodů rallye na trhu. celý článek...

Slovenský tým vítězí v Mezihernovém ČMSP turnaji

Poslední možností zisku bodů do ČMSP klasifikace před Finále MČR byl Mezihernový turnaj konaný v hernách PG Cyber Café, kterého se zúčastnilo celkem 25 pětičlenných týmů (125 hráčů). Při neúčasti nejlepších českých týmů si vítězství odnesl slovenský celek Oštěp, když ve finále porazil iii v poměru 21:17. Vítězové si odnesli encyklopedie Encarta 2004 Premium, na poražené zbyly koupelové sady PGCC. Souboj o třetí místo pro sebe rozhodli borci z týmu MeGame vítězstvím nad jihomoravským klanem SkillIT - MeGame tak získali bronz oceněný volnými hodinami v hernách PG Cyber Café. celý článek...

Zdroj: E-sports, Progamers

Váš názor Další článek: Preview: Pariah – revoluční FPS od tvůrců Unrealu?

Témata článku: , , , , , , , ,