Týden v e-sportech: Invex je za námi. Kdo vyhrál?

AMD Cyber Team zvítězil podle očekávání v nejsledovanějším CS turnaji na Invexu a stal se dle očekávání nejlepším česko-slovenským týmem. V souběžně pořádaném mezinárodním turnaji však klan AMD neuspěl a skončil až na čtvrtém místě. Více informací najdete v našem pravidelném progamingovém přehledu.

E-sports

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

Co se děje v Electronic Sports League (dále jen ESL), se dozvíte zde. V ESL se hraje o několik set tisíc korun ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

  • Dnes vás zde čeká jen info z mezinárodní scény. Ve WarCraft 3 soutěži ESL King of the Hill proběhl další zápas. Utkal se SK|MaDFroG a [64AMD]Caravaggio. MaDFroG si svůj trůn dokázal udržet, vyzyvatele Caravaggia porazil 3:1.
  • První ročník ESL UT 2004 Clan League má již svého vítěze. Ve finále se střetli mousesports s fnatic. Z vítězství se radovali nizozemští fnatic, vyhráli 3:1. Závěrem připomínám, že i v Česku byla tato liga spuštěna, zrovna odstartoval její první ročník.

RBR Tour – závoďte v supermarketu!

S originální akcí přišel CD projekt, uspořádal soutěž v jízdě na trenažéru rally - Richard Burns Rally Tour. Každý víkend probíhá v jedné z českých Hypernov eRZeta, závodí se na trenažéru ve hře Richard Burns Rally. Každý účastník obdrží Level zdarma, navíc tři nejlepší z každé eRZety postupují na celonárodní finále do Prahy, uskuteční se 30.října a hrát se v něm bude mimo jiné i o nový počítač Brave. Uplynulý víkend proběhl závod v Liberci, postoupila z něj tato trojice: Bláha Tonda, Trešo Michal, Marek Zdeněk. Následující pátek a sobotu se jede eRZeta v Praze, kde o týden později také celá RBR Tour vyvrcholí výše zmíněným finále.

Letem světem e-sporty

ProGamers

AMD Cyber School - nový způsob vzdělávání

Je zábavně vzdělávací projekt čtyř partnerů - společností Microsoft, AMD, Electronic Arts a ProGamers. Škola vzešla ze společné myšlenky těchto společností za účelem minimalizace destruktivních dopadů počítačových her a využití těch pozitivních, rozvíjejících logické uvažování, postřeh, improvizaci a v neposlední řadě také budujících nenásilný přirozený vztah k výpočetní technice. AMD Cyber School je v současné době rozdělena na dvě části. První je určena všem, bez jakýchkoliv restrikcí (věkových, oborových, atd.). Přednášky budou probíhav v kinosálech a přednášející aktivně pracovat s účastníky. Druhá část je na míru projektována jako součást školní výuky na základní škole. V prvním sezóně, tedy ve školním roce 2004/2005 bude do projektu zapojeno celkem 50 školních zařízení v Praze a Brně.

Výsledky světového turnaje WCG

Světová herní olympiáda World Cyber Games v San Francisku je za námi. Nikdo z jedenáctičlenné české výpravy se na medailová umístění nedostal, nejlepší z Čechů byl BiA.Savage ve hře NFS: Undergroud. Kromě něj postoupil do play-off ve WarCraft 3 turnaji Giacomo z AMD Cyber Teamu, ale v prvním kole prohrál s pozdějším celkovým vítězem SK.Zacardem z Jižní Koreje. V nejprestižnějším Counter-Strike turnaji zvítězil domácí americký klan 3D, který si ve finále poradil s dánskými vítězi ESWC The Titans. Celkem bylo na WCG rozděleno více než 400 000 dolarů. celý článek...

Výsledky InvexCupu - Finále MČR v PC hrách

Na brněnském výstavišti se minulý týden uskutečnilo Finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, samozřejmě spolu s veletrhem Invex. Hráči si v osmi disciplínách zasoutěžili o ceny v hodnotě 300 000 korun, do pavilonu Z znovu našly cestu desetitisíce diváků. Nejlepší ve svých hrách byli tito hráči (týmy):

Counter-Strike - AMD Cyber Team
WarCraft III - SkyR)Hum4nic
StarCraft: BroodWar - SkyR)Destroyer
Quake 3 - [TA]Tyfoon
Vietcong - NecroRaisers
NHL 2004 - |i|Pivo
FIFA 2004 - nEph.Buh
Call of Duty - uNknOwnLamaS

Průběh Mistrovství byl poznamenán velkým hlukem v hale, který způsobili ostatní vystavovatelé, a tak se příští rok můžete těšit na samostatný pavilon. celý článek...

Výsledky Mistrovství ČR v mobilních hrách

V rámci InvexCupu se uskutečnil i 0. ročník MČR v mobilních hrách na herních mobilech Nokia N-Gage. Celkem se turnaje zúčastnila více než 500 hráčů, kteří soupeřili ve třech odlišných hrách (akční, strategické a sportovní). Finále proběhlo v pátek 15.10. ve FIFA 2005. Vítěz každého ze čtyř herních dnů obdržel skvělou Nokii N-Gage. Mistrem ČR se stal Jaroslav Pavlas který navíc získal 20 000 Kč v hotovosti. Na druhém místě skončil Martin Skalický (a odnesl si 10 000 Kč), bronz (a 5000 Kč) vybojoval Petr Šavel. Během celého příštího roku se bude konat liga v mobilních hrách, finále bude opět hostit Invex.

Výsledky Euro Cyber Cupu

V rámci InvexCupu se v Brně uskutečnil i prestižní turnaj evropských Counter-Strike klanů - Euro Cyber Cup. Po problémech s vízy nakonec přijelo z osmi pozvaných klanů pouze sedm, ale ani to na kvalitě turnaje příliš neubralo. Dva české týmy nEophyte a BlackTrains*MeGame totiž obsadily šesté a sedmé místo a pouze AMD Cyber Team se dokázal v zahraniční konkurenci prosadit na místo čtvrté. Ze všech nejlepší byli borci z polského klanu Pentagram, kteří ve finále porazili Němce a-Losers. Předturnajoví favorité Destination Skyline z Finska skončili až na třetím místě, ale i za to získali finanční prémii ve výši 2500 dolarů. Na vítězné Poláky pak čekalo 10 000 dolarů, na a-Losers polovina - 5000 amerických dolarů. celý článek...

Co je nového u Electronic Arts?

Vydavatelská firma Electronic Arts vydává letos na podzim spousty zajímavých her. Vcelku pochopitelně nechybí "aktuální verze" fotbálku a hokeje - FIFA 2005 a NHL 2005, oba jsou podle prvních recenzí hodnoceny velmi dobře. Opravdovým světovým trhákem je ale simulátor života - Sims 2, který má ambice stát se nejprodávanější hrou všech dob. Další zajímavou hrou je pokračování série Need for Speed - hra, na které teď u EA pracují, nese název NFS: Underground 2. Souboje našlapaných autíček ve velkoměstě budou nyní ještě o něco akčnější, své auto si každý bude moci upravit do nejmenších detailů. více informací...

OdB Productions v Brně

Belgické duo OdB Productions - legendární televizní produkční firma natáčející videa ze všech významných světových akcí - přijela natočit i InvexCup a Euro Cyber Cup do České republiky. OdB kromě jednotlivých turnajů zaznamenali i atmosféru kolem a byli velmi příjemně překvapeni obrovským zájmem hráčů a diváků o akci. Zájem světových progamerů o televizní produkci OdB je obrovský a dosahuje ihned po zveřejnění milionů stažení. A tak se můžeme těšit na "české" video na mezinárodních stránkách během několika dnů. Stejně jako ostatní videa bude ke stažení na jejich stránkách www.odbproductions.com.

Zdroj: E-sports, Progamers

Váš názor Další článek: Nové hry na obzoru: Getica - ambiciozní RPG z Evropy

Témata článku: , , ,