Týden v e-sports - necroraisers představují své plány

Je tu další týden a s ním i spousta zajímavostí ze světa virtuálního soutěžení, které pro vás připravil server www.e-sports.cz.

ESPORTS RANKINGS 11/03
 
Světových a lokálních žebříčků mapujících aktuální kondici/výkony jednotlivých Counter-Strike týmů příliš neexistuje. Naše redakce se rozhodla přispět k přehlednosti odvětví vydáváním pravidelného měsíčního hodnocení domácí, evropské a světové scény. Samozřejmostí je i podrobné odůvodnění jednotlivých pozic. Jak se to našim odborníkům povedlo, to zjistíte tady. Také známý server GotFrag? updatoval své TOP 10 žebříčky.
 
Česká a slovenská liga v elektronických sportech
 
V ESL se hraje o celkových 500.000 Kč ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

  • Byl spuštěn nový ladder, tentokráte ve hře Age of Mythology: The Titans.
  • Novinky z NHL 2004 ladderu se dozvíte zde.
  • Jak se na nedávnou kauzu s NecroRaisers dívá Zdeněk "Vreco" Polach, najdete tady.
  • Vzhledem k předešlé informaci o NecroRaisers se hodí upozornit vás v této části také na to, že NecroRaisers měli tiskovou konferenci, kde prozradili mnoho zajímavého o svých plánech.

WarCraft III a Day of Defeat - turnaje
 
V pražské herně G8 proběhnou během prosince dva turnaje. 20.12 se bude hrát WarCraft III TFT 1vs1. Zápisné činí 150 Kč, vyhrát lze například 1000 Kč, hru v Laser Game, volné hodiny, atd.
Druhý turnaj se uskuteční 27.12. ve hře Day of Defeat 3vs3. Zápisné je opět 150 Kč. Týmy mohou získat 1500 Kč, hru v Laser Game, volné hodiny, atd.
 
Intel Age of Empires Christmas Cup
 
V nové pražské počítačové herně Battlezone proběhne 27.12. Intel Age of Empires Christmas Cup, hrát se bude stylem 1v1 a 3v3. Turnaj 3v3 je pořádán "pouze" pro zábavu, ale v 1v1 můžete vyhrát Procesor Intel Pentium 4 HT 3,0 GHz, předplatné časopisu GameStar na 6 měsíců, originální hry Devastation a Keltští Králové.
 
StarCraft: Brood War - European Championship
 
Již o nastávajícím víkendu začne European Championship, což je online turnaj ve StarCraft: Brood War. Účastnit se jej budou vždy jen ti nejlepší hráči jednotlivých zemí. Česká i Slovenská republika mají obě po dvou želízcích v ohni. Naši republiku zastoupí nEph.Destroyer a BaB[MG], Slovensko pak nEph.Comon a Da)Pitro[inor]. Přejme našim reprezentantům hodně štěstí!
 
Warcraft 3 a korejské ligy
 
V Koreji se hrají dvě konkurenční Warcraft 3 ligy, konkrétně MBC Game Prime League III a Ongame.Net league. Jak to v těchto ligách vypadá, to zjistíte zde. Já vám jen prozradím, že Ongame.Net se účastnili hned tři evropští hráči (ani jeden z ČR, SK), leč neprobojovali se do TOP 16.
 
SEL opouští nejlepší klan na světě
 
Ještě minule jste si mohli přečíst, že ve švédské lize SEL (Swedish Esports League) hraje i nejlepší CS klan na světě - Schroet Kommando. Dnes to už neplatí, neboť tento tým tuto ligu opustil. Jako důvody svého odchodu klan uvedl absenci kvalitního soupeře, velkou časovou náročnost a v neposlední řadě i "malou" hodnotu možné výhry.
 
Letem světem e-sporty

  • Jak si vede Česko v CB Nation cupu, to se dočtete zde.
  • Před Vánoci se pořádá v Hradci Králové speciální předvánoční turnaj v Counter-Strike, pozváno na něj bude 6 nejlepších českých a slovenských klanů z ESL. Příště se o něm dočtete podrobnější informace.
  • Kdo se zajímá o Warcraft 3/Starcraft scénu, měl by se podívat sem, najde zde dva odkazy na interview se zahraničními hráči těchto her.

Zdroj: E-sports

Váš názor Další článek: Nová homepage Far Cry a spuštění betatestu!

Témata článku: , , , , ,