Týden v e-sports - nEophyte už nejsou "naši"!

E-sporty čím dál více připomínají klání profesionálů se vším, co k tomu patří. Jasným důkazem toho nejsou jen čachry mezi česko-slovenskými nEophyte a necroraisers, ale další zajímavost. nEophyte vlastně ani nejsou nEophyte. Nerozumíte? Čtěte dál!

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

V ESL se hraje o celkových 500.000 Kč ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

  • Offline finále české ESL ProSeries se nezadržitelně blíží – proběhne 17. ledna v pražské herně Battlezone. Nyní již známe osm postupujících ze Starcraft: Broodwar. Těchto osm hráčů si mezi sebe rozdělí 50 000 Kč.

Clanbase EuroCup VIII - play-off  

Blíží se čtvrtfinále osmého ročníku Clanbase EuroCupu, což je "free" on-line liga celoevropského formátu, ve které se každoročně uskuteční dvě sezóny – podzimní a jarní. Zúčastněné klany neplatí žádné startovné a výhrou je "pouze" prestiž. V Counter-Strike lize mezi sebou mělo bojovat celkem 28 klanů, leč takřka polovina z nich odstoupila – mezi nimi i nEophyte. Ve čtvrtfinále se tak utkají slabší klany, o kterých se to nepředpokládalo.

StarCraft: Brood War - European Championship 

Tuto neděli začal European Championship, což je online turnaj ve StarCraft: Brood War. Účastní se jej jen ti nejlepší hráči jednotlivých zemí. Česká i Slovenská republika mají obě po dvou želízcích v ohni. Naši republiku zastoupí nEph.Destroyer a BaB[MG], Slovensko pak nEph.Comon a Da)Pitro[inor]. Podrobnosti o skupinách, mapách a pravidlech najdete tady. Přejme našim reprezentantům hodně štěstí!

Řecko - kvalifikace na CyberXGames 

O uplynulém víkendu proběhla v řeckých Aténách kvalifikace na CyberXGames finále, které se odehraje v Americe. V Counter-Strike turnaji nás zastupoval tým nEophyte, nutno ovšem podotknout, že se nejednalo o české hráče, nýbrž je na této LAN nahradili zahraniční hráči klanu xPerience. Neophyte vybojovali  druhé postupové místo a pojedou nás reprezentovat na finále CXG do Las Vegas (USA) začátkem ledna přístího roku. Podrobný report s konečnými výsledky se nachází tady

Letem světem e-sporty 

  • V příštích dnech a týdnech se chystá spousta LAN, podívejte se na jejich seznam, třeba se zrovna ve vašem bydlišti nějaká zajímavá uskuteční.
  • Přehlédnout nelze, že e-Sports web má nový grafický kabátek.
  • Neharia patří mezi známé české Counter-Strike hráče. Působil mimo jiné u nEophyte, posléze u NecroRaisers. Jestli vás zajímá, v jakém klanu je nyní, podívejte se sem.
  • Během týdne se na herních webech objevily dva zajímavé rozhovory, první je s Petrasem z týmu nubleX, druhý s Petrem Vochozkou z vývojářské firmy Illusion Softworks. Odkazy na obě interview jsou zde.
  • Nejúspěšnějším hráčem Warcraftu 3 u nás je nEph.Giacomo, my jej pro vás vyzpovídali.
  • Na kvalifikacích Cyber X v Los Angeles se stal opravdu nemilý incident, jehož hlavní roli sehrála zbraň držena fanouškem jednoho ze soupeřících klanů.

Zdroj: e-sports

 

Váš názor Další článek: Explozivní herní situace na screenech Far Cry

Témata článku: , , , , ,