Týden v e-sports - už jen několik dní do velké progamingové akce

Opět vám přinášíme stručný přehled nejvýznamněšjích událostí z pohledu e-sports ze světa, ve kterém rozhodují rychlé reakce, dobrá myš a fragy.

    

Intel Czech Game Expo 2004

Ve dnech od 24. do 27. 6. 2004 se na ostravském Výstavišti Černá louka uskuteční druhý ročník herního festivalu Intel Czech Game Expo 2004. Pojďme si říci novinky z posledního týdne. Jestliže jste novináři a nechcete na tomto vysoce významném festivalu chybět, akreditujte se!

Na začátek důležité upozornění. Jestliže hledáte Counter-Strike klan, či naopak jste team hledající chybějícího člena pro turnaje na ICGE, nabízíme vám pomoc.

Mistrovství České republiky v elektronických sportech

Do Mistrovství přibyla hra Call of Duty, naopak Enemy Territory byl vyřazen. Pokud toužíte vědět, které týmy již jsou zaregistrovány do MČR v Counter-Strike, Day of Defeat, Medal of Honor, Tactical Ops, Vietcong, podívejte se sem. Postupně zveřejníme seznam cen pro všechny hry v Mistrovství, nyní můžete zhlédnout seznamy cen pro Warcraft 3 Frozen Throne, Unreal Tournament 2004, Starcraft Broodwar. Ti nejlepší si v těchto třech turnajích rozdělí pěkných 47 000 Kč, připomínám, že původně byly avizovány ceny pro tyto tři soutěže „jen“ v hodnotě cca 15 000 Kč.

Národní kvalifikace World Cyber Games 2004

Připomínám, že poslední možnost kvalifikovat se v Counter-Strike, Warcraft 3, Starcraft: Broodwar, bude dne 24.6.2004, tyto kvalifikace budou offline. O uplynulém víkendu se kvalifikovalo dalších šest hráčů ve Starcraft: Broodwar.

BYOC

Jestliže patříte mezi hráče MČR či WCG, jistě vás potěší možnost být na BYOC zcela zdarma.

Prezentace vývojářů

Mezi vývojářské týmy účastnící se ICGE se zařadili slovenští Cauldron, sice neukáží připravované projekty, ale osobně vám představí jejich nedávno vypuštěnou akci Conan.

Doprovodné turnaje v PC hrách

V rámci doprovodných turnajů se můžete zcela zdarma zúčastnit soutěží na konzoli xBox LIVE. Vyhrát lze věcné ceny od ATComputers.

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

Co se děje v Electronic Sports League (dále jen ESL), se dozvíte zde. V ESL se hraje o několik set tisíc korun ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar

ESPORTS RANKINGS 05/04

Světových a lokálních žebříčků mapujících aktuální kondici/výkony jednotlivých Counter-Strike týmů příliš neexistuje. Naše redakce se rozhodla přispět k přehlednosti odvětví vydáváním pravidelného měsíčního hodnocení domácí, evropské a světové scény. Jak se to našim odborníkům povedlo, to zjistíte tady.

Letem světem e-sporty

  • Jako obvykle, i tentokráte jsme pro vás připravili souhrn informací ze světa Counter-Strike. Článek vřele doporučuji všem CS pozitivním jedincům :). Ti by si ovšem neměli v žádném případě nechat uniknout ani další velice obsáhlý CS článek, tentokráte zaměřený pouze na novinky z české CS scény.
  • Naší Vietcong zástupci bohužel ukončili své působení v ClanBase NationsCupu, za což může prohra 2:6 s Nizozemskem. Nicméně i přesto jim náleží blahopřání za to, že se dokázali dostat až do elitní osmičky play-off.
  • V ClanBase Tactical Ops Open cupu jsme měli hned čtyři želízka v ohni, jak si naší reprezentanti vedli, zjistíte tady.Připravili jsme interview s českým elitním hráčem Vietcongu - NR.Rammem.
  • Známí Mousesports získali pátého hráče do sestavy pro WCG.
  • Ve Švédsku jsou v plném proudu WCG kvalifikace.
  • 18.6. až 20.6.2004 probíhá v Praze LAN v CS. Hraje se o ceny v hodnotě cca 35 000 Kč! Zápisné čítá 300 Kč za osobu.
  • V pražské herně Battlezone proběhl další CS StreetPlayers Cup.

Zdroj: e-sports

Váš názor Další článek: Football Manager 2005 CZ

Témata článku: , , , ,