Týden v e-sports - Vietcong finále se blíží

Jedna z neoblíbenějších her minulého roku se brzo dočká svátku. V rámci české a slovenské ligy v elektronických sportech se brzy dozvíme jména nejlepších hráčů Vietcongu v ČR a SR. Ale to není vše, co pro vás tento progamingový týden namíchal. Přesvědčte se sami v pravidelném přehledu od e-sports.cz.

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

Co se děje v Electronic Sports League (dále jen ESL), se dozvíte zde. V ESL se hraje o celkových 500.000 Kč ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

European Nations Championship - česká národní reprezentace

Electronic Sports League připravují European Nations Championship, což je v podstatě Mistrovství Evropy ve hrách Counter-Strike a Warcraft 3. Této soutěže se účastní 24 evropských států, ty jsou rozděleny do čtyř skupin, z každé skupiny postoupí dva nejlepší na offline finále, které se odehraje v Kolíně nad Rýnem. Vítězové si mezi sebe rozdělí 20 000 euro. Mezi státy, u nichž už byli představeni reprezentanti, se zařadila i Česká republika. Pojďte se tedy podívat, kdo nás zastoupí. Známe i složení naší skupiny a na internetu se objevilo interview s kapitánem české národní reprezentace. Nově jsme pro vás připravili i rozhovor s kapitánem slovenské reprezentace. Zajímavostí je, že Bulhaři se na ENC velice intenzivně připravují.

Polské TOP CS klany na LAN v Krakowě

Krakowská herna CyberArena připravuje na začátek března LAN turnaj v Counter-Strike. Zúčastní se jej celkem 24 týmů, většina budou polské TOP klany, ale pozvány byly i nejlepší týmy Česka a Slovenska, tudíž se na turnaji objeví i nEophyte a možná i BlackTrains. Kromě nabytých zkušeností čeká na vítěze 250 dolarů.

Letem světem e-sporty

  • Jaký názor mají přední čeští hráči UT na Unreal Tournament 2004, to zjistíte zde. Do dema UT 2004 si lze stáhnout BonusPack a brightskiny. A když už jsme u UT 2004, je vhodné na tomto místě říci, že proběhl UT2004 demo Cup #1 TDM 4v4 a utleague.com spustili laddery pro několik módů dem
  • Gamers.nu zakládají Counter-Strike tý
  • CS video The Latest Hits od Schroet Kommanda je už možno volně downloadovat. K mání je rovněž i UT 2003 video Pickles 2 od klanu Pickle
  • Známý americký server GotFrag? začíná vydávat kreslené CS příběhyZe švédského CS týmu xPerience.se odešli dva hráč
  • Český multiklan Dark Angels se rozrostl o Unreal Tournament 2004 squad.
  • Na internetu se objevilo interview s Tassem z klanu Necroraisers.
  • Na Slovensku proběhne začátkem března LAN SANTA FE v CS. Zúčastní se ji sto lidí, první tři výherci si mezi sebe rozdělí vybrané vstupné, které činí 100 Sk na osobu.
  • Zajímavostí je, že si můžete koupit speciální rukavice na hraní.
  • Jak dopadlo semifinále ClanBase NationsCupu v UT 2003 TDM, to se dočtete tady.
  • UT sekci týmu armaTeam opouští dva hráči.
  • Klan Identity Gaming k sobě přibral CS tým Matrix.
  • Fragbite updatovali žebříčky nejlepších švédských CS klanů a hráčů.

Zdroj: E-sports

Váš názor Další článek: Stahujte demo PC verze Colin McRae Rally 4!

Témata článku: , , , , , , , ,