Týden v e-sports: ESWC a další

Ani o prázdninách progameři nespí. Důkazem toho je tradiční přehled nejzajímavějších událostí posledního týdne pohledem serveru e-sports.cz.

Česká a slovenská liga v elektronických sportech

Co se děje v Electronic Sports League (dále jen ESL), se dozvíte zde. V ESL se hraje o několik set tisíc korun ve hrách Counter-Strike, Warcraft 3, NHL 2002 a Starcraft: Broodwar.

Dozvuky Intel Czech Game Expo 2004

O samotném herním festivalu ICGE 2004 jste se spoustu informací mohli dočíst v dřívějších tiskových zprávách, takže dnes snad postačí, pokud vám uvedu pár linků na nově přibylé věci na e-Sports webu.

European Nations Championship

Electronic Sports League připravují European Nations Championship, což je v podstatě Mistrovství Evropy ve hrách Counter-Strike a Warcraft 3. Této soutěže se účastní 24 evropských států, ty jsou rozděleny do čtyř skupin, z každé skupiny postoupí dva nejlepší na offline finále, které se odehraje v Kolíně nad Rýnem. Vítězové si mezi sebe rozdělí 20 000 euro.

Jak již víte, naše CS reprezentanty čeká baráž. V baráži je osm týmů a pouze dva z nich postoupí na LAN finále. Prvním naším soupeřem je Švédsko, se kterým se střetneme 15.7.2004. Favorizovaní jsou Švédové, přejme tedy našim hodně štěstí, budou jej potřebovat…

Češi na Electronic Sports World Cup

V uplynulých dnech se konala soutěž Electronic Sports World Cup. Místem pořádání byla Francie, celková dotace činila 200 000 dolarů. Česká republika měla na ESWC několik zástupců. Ve Warcraft 3 nás velice úspěšně reprezentoval nEph.Giacomo, který nedávno vyhrál MČR i WCG kvalifikaci. Ve Francii postoupil do čtvrtfinále, kde následně také skončil, nicméně samotný postup ze skupiny je také úspěchem. Stejný osud jako Giacoma potkal i naše CS zástupce, tým AMD Cyber Team. I tak ovšem patří obou zmíněným gratulace! Counter-Strike zápasy přinesly i jedno překvapení v podobě prohry Schroet Kommanda s Virtus.pro, jež se tak nedostalo ani mezi elitní čtyřku. V UT 2004 jsme sice zástupce neměli, ale jak probíhaly boje v něm, to se dočtete zde, kdo chce vidět fotky elitních UT hráčů, podívá se sem.

Letem světem e-sporty

Zdroj: E-sports

Váš názor Další článek: The Bard´s Tale prostřednictvím nových obrázků

Témata článku: , , , ,