Týden v rubrice Plné Hry – zase o kus dál

FreeHry už nejsou serverem, který nabízí všechny možné freewarové hry. Nyní redakce vybírá jednotlivá dílka daleko pečlivěji. A jak je vidno, v uplynulém týdnu se tato „drobná“ obsahová změna projevila. Po celých sedm dnů vycházely převážně samé sedmdesátkové, osmdesátkové a devadesátkové hry!

Hra týdne

Harmotion, arkády

Je velikou radostí psát recenze na hry, které splňují nejhlubší podstatu freewarové tvorby. A tou je hledání inovace a originality tam, kde komerční firmy tápou v neustálých kopiích sebe sama. Harmotion přináší krásné zpracování a hlavně originální skloubení klasických herních prvků.

Hodnocení: 95 %


Ostatní hry

Easter Journey, logické

Těšíte se na jaro? Díky dnešnímu titulu budete jistojistě čekat na první sněženky. Dostanete se do role králíka řešícího složité postavení beden, tlačítek a vajec. Velikonoce se zkrátka blíží rychleji, než si myslíte, je na čase splést pomlázku a hodně přemýšlet. Tato logická pecka podobná Sokobanu vás překvapí.

Hodnocení: 88 %


Naturyon, arkády

Tetrisů je na freewarové scéně celá řada. Málokterý z nich však může konkurovat Naturyonu, který obsahuje jak skvělou grafiku a ozvučení, tak hratelnost. Na nic nečekejte, tohle vás chytí a nepustí!

Hodnocení: 80 %


T4 Funeral, arkády

Znáte hru, která by byla klonem Turricana a Terminátora najednou? A ještě k tomu se pyšnila krásnou 2D grafikou, skvělým ozvučením a dobrou hratelností? Že ne? Tak dávejte pozor – dnes vám jednu takovou přinášíme – T4 Funeral.

Hodnocení: 80 %


Astariel, akční

Mate rádi klasické Scroll Up tituly, jako je stařičký Raptor či Tyrian? Ve hře Astariel se sice nedočkáte hromady upgradů, zbraní a štítů, zato ale vyzkoušíte old-school v novodobé grafice se spoustou efektů. A s výborným ozvučením na vrch. Čekáte snad ještě na něco?

Hodnocení: 79 %


Ninjets XF, arkády

Je to šedivé a okované plechovým krunýřem. Na hlavě má dokonce naraženou helmu s červeným chocholem. Stále ještě nevíte, co to je? A když přidám bleděmodrou blyštící se mečo-sekyru, létající blesky a dvě rakety na zádech, už přihořívá?

Hodnocení: 78 %


Space Adventures, arkády

Další vesmírné dobrodružství dvoustého výročí Becherovky z roku 2207. Vy, jako nejlepší programátor, jste byl nominován na cenu Becherovky za celoživotní přínos. Když se ale vydáváte si cenu vyzvednout, strhne se nemilá událost...

Hodnocení: 76 %


Mastermind, mobilní a PDA

Mastermind – velmi stará logická hra, kterou lidé znali již v době, kdy neexistovaly žádné počítače, a ani naši mobilní miláčkové. Vyznačuje se nejen velmi těžkou obtížností, ale zároveň i neskutečnou chytlavostí, která každého logicky-pozitivního člověka dokáže pohltit…

Hodnocení: 74 %


Legend of Shadow, akční

Dnes vám přinášíme remake stařičké hříčky Legend of Kage, známé 2D bojovky. V Legend of Shadow se vžijete do role udatného samuraje, který má pouze dva úkoly: probít se přes zástupy nepřátel a zachránit princeznu.

Hodnocení: 70 %


FreeDoko, karetní

Občas se člověk diví, čím vším se mohou lidé na zemi bavit. Představujeme vám karetní hru od našich sousedů z Německa, jmenuje se Doppelkopf, ale kamarádi ji říkají domácky Doko. Prý připomíná populárnější staroněmecký Skat. Zpočátku se sice tváří jako velká neznámá, ale postupně jí přijdete na kloub a snad i na chuť.

Hodnocení: 70 %


Outlaw These, akční

Outlaw These je příjemně vyhlížející hra se skvělým hudebním doprovodem a chytlavou hratelností. Taktických akčních her á la Commandos či Desperados není mnoho, proto právě nabízený titul (ne)přehlédněte.

Hodnocení: 70 %


Bomb Threat, arkády

Potvory z vesmíru chtějí zničit náš svět. Buďte hrdinou, tím jediným, který se jim dokáže postavit a zachránit svět před zničením. Deaktivujte co nejrychleji všechny bomby a proklesťte si cestu skrz hordy nepřátel, které vám stojí v cestě za slávou.

Hodnocení: 60 %


Binladens bodyguard, ostatní

Zajímáte se o dnes již nepříliš aktuální téma hon na Usálamu? V tom případě by vás mohla nadchnout dnešní gameska Binladens bodyguard, v níž musíte ochránit samotného Ladina. Jeho bezpečí totiž závisí pouze na vašem umu!

Hodnocení: 20 %

Váš názor Další článek: Killzone 2 ještě letos

Témata článku: , , , , ,