Týden v rubrice Plné Hry – Sid Meier`s Railroad Tycoon!

Do světa byl vpuštěn poklad všech strategií. Sid Meier`s Railroad Tycoon je konečně k dispozici pro všechny a zcela zdarma. V redakci si přitom vysloužil úctyhodných devadesát procent ve výsledném hodnocení, takže jej určitě nepřehlédněte.

Hra týdne

Sid Meier`s Railroad Tycoon, strategie

Po dlouhých šestnácti letech se k nám vrací vláčkové šílenství v podobě prvotiny Sida Meiera - Railroad Tycoon. Pojďte se proto vrhnout do starých dobrých časů, pojďte budovat složité infrastruktury, nechť ekonomika vzkvétá a konkurence zůstává pozadu. Tento skvost si nesmíte nechat ujít!

Hodnocení – 90 %


Ostatní hry

Pushover, logické

Pushover – přesně tak se jmenovala už nějaký ten pátek stará logická hra od týmu Red Rat Software. Vzala poměrně jednoduchý princip domina a zkombinovala ho s někdy až brutální logikou. A dopadlo to více než skvěle – proto tu dnes máme podařený remake.

Hodnocení – 92 %


City Builder, mobilní a PDA

Máte chuť se stát stavitelem měst? Chcete si vyměřit ulice podle svého gusta, aby bylo od domů blízko do kina a na fotbalový stadion? Není problém! Budeme konstruovat, vyměřovat daně a dělat vše ostatní pro rozkvět vašeho vysněného City.

Hodnocení – 85 %


5 Days A Stranger, adventury

Trilby není žádný svatoušek, s maskou na tváři se vydá krást do velkého sídla rodiny De Foeů. Dovnitř se dostane, ale ven už ne. Uvězněn ve strašidelném domě napospas vrahovi dělá vše pro (nejen) svoji záchranu.

Hodnocení – 83 %


Scum of the Universe, strategie

Možná si říkáte, že pod názvem „Špína vesmíru“ se bude jen těžko skrývat kvalitní a komplexní hra. Opak je však pravdou – v Scum of the Universe si přijdou na své jak příznivci strategií, tak rychlých arkád. Nevěříte? Čtěte dál!

Hodnocení – 80 %


Driller, arkády

Driller je dlouho očekávaný remake z dílny zkušeného týmu Ovine. Do svých rukou dostanete planetu Evath, kde budete mít za úkol najít ložiska plynu a nashromáždit nejméně 60 procent jeho povrchových zásob. Jestliže tak neučiníte, dojde k výbuchu planety a veškeré naděje budou ztraceny.

Hodnocení – 79 %


Between Heaven and Hell, ostatní

Prince of Persia, Another World, Flashback... říkají vám tato magická slova něco? Pokud ano, neváhejte a pokračujte dále ve čtení. A pokud ne? Pokračujte klidně taky, protože hráčská (stejně jako právní) neznalost neomlouvá. Zapomeňte tedy na okolní svět a vrhněte se mezi nebe a peklo!

Hodnocení – 78 %


Devastation, akční

Vlky-samotáře dnes asi příliš nepotěšíme, naproti tomu znudění studenti v učebnách informatiky, kteří mají nablízku stejně znuděného kamaráda, by měli zpozornět. Devastation je totiž velice slušná „splitscreen“ hříčka. Čtěte dál!

Hodnocení – 78 %


Myszere, logické

Dnes tu pro vás máme logickou hru Myszere, od studentů z DigiPenu. Zde se zhostíte kuličky, s níž budete překonávat veškeré překážky. Ovšem není to tak lehké, jak se na první pohled zdá. I přesto, že autoři ubrali na náročnosti, vás některé levely pořádně potrápí. Více v recenzi.

Hodnocení – 75 %


Splode, akční

Užijte si ničení svých virtuálních souputníků, ukryti za pancéřem malého tančíku. Na členitém terénu se střetnete až s dalšími čtyřmi soupeři a rozsekat můžete, co chcete. V krásném trojrozměrném prostředí se čas dělí na tahy, takže toto nebude žádná neuvážená akce ani žádná nuda.

Hodnocení – 70 %


Meebles, arkády

V případě Meebles se jedná o klasickou plošinovku od vývojářské společnosti Silvernova, kde jako hlavní hrdina vystupuje malá kulička skákající po mnoha levelech. Jejím prvořadým cílem je dostat se na konec každé z úrovní, přičemž mezitím musí sbírat všude možně rozházené peníze.

Hodnocení – 55 %


Paparak, adventury

Jako redaktor nic moc úspěšného magazínu Zpravodaj si ve své práci nemůžete vybírat. Prostě si vás jednoho dne zavolá šéfredaktor na kobereček a pošle vás na Náměstí Šťastného Mládí, prý se tam něco přihodilo.

Hodnocení – 50 %


Cyberg Max, arkády

Modrý Titán se hrdě vydává vstříc nekonečným hordám šířícího se zla. Hráč usedá a pokládá svou pravou ruku na numerickou klávesnici a bum, bác, šleh a... Titán umírá a hráč zuří. Hráč zkouší své štěstí napodruhé, napotřetí, Titán umírá a hráč odchází...

Hodnocení – 25 %

Váš názor Další článek: Force Unleashed se odsouvá

Témata článku: , , , , , , , , ,