Týden v rubrice Plné Hry – simulátor jak má být

Jednou z nejambicióznějších a možná i nejpovedenějších her uplynulého týdne se stal závodní simulátor TORCS, který patří mezi to nejlepší na freeware scéně. Ovšem k zahození nebyl ani návrat do časů osmi bitů v podobě titulu Thrust Xtreme či doslova magické RPG Heroine Iysayana.

Hra týdne

TORCS, simulátory

TORCS je kvalitní 3D simulátor závodních aut, v němž je vaším úkolem naprogramovat robota-řidiče, který za vás posléze bude závodit. Hry se samozřejmě můžete zúčastnit i vy, přičemž k dispozici máte na výběr z mnoha různých aut, závodních drah a vybírat lze z více jak dvaceti soupeřů. Tak vzhůru na start!

Hodnocení – 87 %


Ostatní hry

Thrust Xtreme, arkády

Zajímavý, stolově zpracovaný a nesmírně zábavný. Takhle by se dal charakterizovat titul Thrust Xtreme, jenž svou jednoduchostí a retro podáním dokáže chytnout a nepustit. Kdo nezahraje, nepochopí.

Hodnocení – 88 %


Heroine Iysayana, RPG

Chcete se ponořit do světa plného magie? Velkých hrdinských činů? Světa elfů, goblinů a jiných příšerek? Do světa, kde ještě vládne přátelství, odvaha a smysl pro velké příběhy, jimž se člověk za svého života zcela poddává? Chcete se vydat na dobrodružství? Tak hurá do toho...

Hodnocení – 80 %


Enemy Bomber Balloons, akční

Doufám, že nikomu z vás není nutné připomínat věčnou klasiku, která nese název Space Invanders. Dnes vám chci představit něco hodně podobného. Neděste se, nejedná se o žádný z dalších nudných klonů, ale o skutečnou zábavu. Dejte balónům, co proto!

Hodnocení – 80 %


Dot Maze Next Gen, logické

Hodně z vás si bude pamatovat hru staršího data - Dot Maze. Šlo v ní o zdárné dovedení kuličky až do cíle, přičemž ani jednou se nesměla dotknout překážek či stěn. A že to nebyl jednoduchý úkol! Přitom V remaku Dot Maze Next Gen si zkusíte vzít do svých rukou stejný úkol. Musíte nebohé kuličce opět pomoci.

Hodnocení – 80 %


Galax, akční

Větší klasiku, nežli jakou je nejstarší předek Galaxu, byste hledali těžko. Scrollovačka, ve které je v hlavní roli malá raketka ničící všechno okolo, tu byla už v době, kdy většina našich čtenářů ještě neuměla chodit. Je svému předku Galax dobrým nástupcem?

Hodnocení – 80 %


Bombzuka, logické

Logická hra s příměsí akce, zabalená v příjemném trojrozměrném grafickém hávu, obvázaná mašličkou a olepená cedulkou „zábavné“. To je Bombzuka. Solidně pobaví, hezky vypadá a příjemně se hraje. Co víc si přát?

Hodnocení – 79 %


SmileTris3, logické

Už máte po krk klonů starých her? Upřímně - já také! Tetris a pacman už vydává téměř každý druhý puberťák, málokdo přidá něco svého. V dnešní hře od francouzských autorů se však vylepšení dočkáme. Smaljíky, losování bonusů, zvláštní herní mechanismus… najdeme zde všechno... a k tomu ještě něco navíc.

Hodnocení – 75 %


Rocket Boy 2, mobilní a PDA

Přichází rakeťák, v plné síle odhodlán zvítězit a získat všechny poztrácené krystaly. Sám jejich posbírání však nezvládne, musíte mu proto pomoci – a to ať jste třeba v čekárně u zubaře, na autobusové zastávce nebo u nás na FreeHrách. Je mu to fuk, kraviny ho prostě nezajímají, tak hejbejte kostrou.

Hodnocení – 75 %


Egg Raider, arkády

Velikonoce jsou sice ještě daleko před námi, ale snad se nebudete zlobit, představíme-li vám dnes opravdu roztomilou plošinovku - Egg Raider. Značně připomíná Mária, má však v sobě i jisté vlastní kouzlo.

Hodnocení – 70 %


Membrane Massacre, akční

Ačkoliv Membrane Massacre zní jako název extrémně krvavého steaku, popř. nějaké ukrutně krvavé řežby elitních vojáků s vetřelci, není tomu tak. Řezat se sice bude, ale krve neukápne ani kapka. O tom už ale dále v recenzi…

Hodnocení – 70 %


Hyperbowl, arkády

Možná si po přečtení nadpisu říkáte, že jsme se na FreeHrách už dočista zbláznili. Jak jen může vypadat fotbal ve vzduchu? Že by snad Baroš a spol. „vyfasovali“ anti-gravitační kopačky? Kdepak, to jen v dnešní hře upocené manekýny vystřídala letadla.

Hodnocení – 75 %


X-Mas-Santas Rein, akční

Další hra na téma „zachraňte Vánoce“! Nejste-li svátky a vším tím okolo unavení, máte-li v sobě ještě aspoň trochu vánoční nálady, přijde vám možná vhod Santova střílečka za záchranu vánočních dárečků.

Hodnocení – 30 %

Váš názor Další článek: Jak hospodařil Eidos?

Témata článku: , , , , , , , , , , ,