Týden v rubrice Plné hry: alkoholové dostihy

Dnešnímu přehledu plných her, tentokráte opět přiškrcenému absencí jedné plné hry, vévodí dva tituly, jejichž obsah je bezprostředně svázán s alkoholem. Budete však také zachraňovat nebohé stromy a matičku přírodu v roli do skvělého grafického kabátu oblečeného Tarzana či hrát klasický Tetris, které byl obohacen o hudbu a fotky kapely Queen.

Fernet Skok Citrus - ať žije Fernet!

Na přísunu nových freeware titulů se kromě mnoha nadšenců podílejí také komerční firmy, které berou výrobu podobné hry jako jednu z forem reklamy. Stejný je i případ titulu Fernet Skok Citrus, který vás tak zavede do světa alkoholických nápojů - což konec konců prozrazuje už jeho název.

Abyste byli ve hře úspěšní, budete potřebovat především dostatečně rychlý postřeh a schopnost reagovat. Princip hry je veskrze jednoduchý - vaším úkolem je pochytat do sklenice různé ovoce. Aby bylo vše ztíženo, okolo padají také další druhy ovoce, které do správného fernetu nepatří a tak si za ně ani nepřipíšete žádné body. Vězte tedy, jak sami fajnšmekři jistě vytušili, že se musíte pokusit zachytit co nejvíce kusů citrónu, který dodá vaší skleničce alkoholu řádnou chuť!

Samotným ovocem musíte plnit sklenici, dokud ji zcela nenaplníte. Poté postupujete do dalšího kola, bohužel na vás celkově čekají jen tři. Poslední kolo je pak zcela odlišné od svých předchozích kolegů - musíte si co nejrychleji připít! 

Celá hra byla vytvořena ve Flashi a tak na vás samozřejmě nečekají žádné grafické orgie - přesto je tato stránka hry zpracována myslím vcelku dostatečně. Co ještě dodat? Máte rádi alkohol a počítačové hry? Pak jistě stojí Fernet Skok Citrus za vyzkoušení. (Více…)

Tarzan: Guardian Of Earth - graficky dokonalý Tarzan

Hlavní role titulu Tarzan: Guardian Of Earth se samozřejmě zhostil Tarzan, pán pralesu a všech zvířat. V jeho kůži bude vaším úkolem zachránit stromy, které byly zasaženy bleskem. Čeká tak na vás výborná 3D grafika, jistě netradiční námět a mnohem více.

Hned na první pohled vás jistě upoutá pěkná 3D grafika, která je bezpochyby vysoko nad průměrem v případě freeware počinů. Grafické zpracování však není ani zdaleka tím správným klíčem k úspěchu, o čemž vás k mému zklamání přesvědčí ostatní části hry.

Jak jsem již zmínil, vaším úkolem je pobíhat po rozmanité krajině a zachraňovat hořící stromy. Jak na to? Je to vcelku prosté, i když v žádném případě vkusné. Prostě k hořícímu stromu přistoupíte a počůráte ho. Rozhodně originální nápad, leč mnohým se nemusí dvakrát zamlouvat. Během své poutě musíte čas od času doplnit tekutiny, což provede vypitím vody, která se sem tam někde objeví. Ve vašem boji jste omezeni limitem, po jeho vypršení se vám zobrazí konec.

Co říci celkově ke hře? I když je grafika opravdu dobrá a patří mezi hlavní klady, už od náplně samotné hry bych čekal malinko více. Máte-li však chuť vyzkoušet si roli zachránce nebohé matičky přírody, pak je titul Tarzan: Guardian Of Earth jedním z omezeného množství kandidátů. (Více…)

Tetris Queen - tetris a skupina Queen

Spojení hudby a počítačové hry, tak by se dal ve zkratce charakterizovat titul Tetris Queen. Snad právě k předchozí větě není co dodávat - jak napovídá samotný název, tentokráte půjde o klasiku jménem Tetris převlečenou do hávu úspěšné skupiny Queen!

Princip hry je samozřejmě totožný s klasickým tetrisem - vše však bylo obohaceno mnoha materiály skupiny Queen. Dočkáte se  mnohem skladeb a také fotek. Vychutnat si můžete také zbrusu nový mód "destroyer", který je jen trochu zpestřenou verzí jinak opět klasického tetrisu.

Ani po stránce zpracování vás nečeká nic revolučního - grafika je chudá, rozlišení navíc na můj vkus až příliš malé. Zvuková stránka hry je příjemná, stejně jako všudypřítomná skupina Queen. A pokud budete chtít, můžete si vychutnat také hru ve dvou hráčích. (Více…)

Chlastej - ať žije alkohol!

Již podruhé se dnes setkáváme s hrou, jejíž hlavní náplní je alkohol. Titul "Chlastej" (opravdu výstižný název) je obdobou deskových her typu Sázky a dostihy nebo Monopoly. A co budete potřebovat, abyste si tuto hru mohli vychutnat? Snad jen opravdu dostatek času.

Hra obsahuje celkem tři různé módy, navíc ji může zaráz hrát až sedm lidí, což už je patřičný důvod pro větší sešlost. Vaším úkolem je dostat se z hospody zpět domů, což může v některých případech činit obtíže opravdu každému. Celá cesta je plná zlodějů a dalších nástrah, které mohou zapříčinit, že se ke své drahé polovičce zpět do rodinného domku nedostanete.

Na všech zastávkách hry navíc musíte vypít další půllitr, těžko říci, zda-li za odměnu či trest. Jisti si však můžete být tím, že domů se vrátíte v ne zrovna hezkém stavu. Hra je samozřejmě rozkouskována na tahy, háže se kostkou a tak podobně. Vítězem je ten, komu se podaří dostat domů a bude nejméně opilý. 

Grafika je hodně jednoduchá a netradiční, ale někomu se třeba i zalíbí - nic není nemožné. Na druhé straně vynikající jsou zvuky, které jsou spolu s náplní samotné hry snad dostatečným důvodem, proč si počin jménem Chlastej stáhnout!  (Více…)
 
Na závěr musím jako vždy připomenout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Váš názor Další článek: Nové screenshoty ze slovenského RPG Cult

Témata článku: , , ,