Týden v rubrice plné hry: Civilizace zdarma

Civilizace je legenda, které se v žánru strategií vyrovná jen hrstka vyvolených. Na světě jsou již čtyři díly a každý se vešel do kategorie "nejlepší z nejlepších". Platí to dokonce i o freewarové obdobě Civilizace, kterou vytvořila hrstka nadšenců. Jde totiž také o náramnou zábavu, a to za cenu 0 Kč včetně DPH. Uplynulý týden na FreeHrách toho ale nabídl mnohem víc.

Hra týdne

FreeCiv 2

Už je to pěkně dlouho, co vyšla open source verze slavné Civilizace. Teď máte k dispozici její druhou verzi, kde na vás čeká lepší grafika a návykové hraní bez jakýchkoliv bugů. Ovládněte svou civilizací celý svět!

Ostatní hry

Projekt Vrabec

Žijete v přírodě nebo alespoň v její blízkosti? A dokážete rozpoznat druhy ptactva, které se v ní vyskytují? Ověřte si své znalosti a osvěžte paměť pomocí této, do jisté míry poučné, byť jinak velice jednoduché, hry. Ale rychle, ať vám nějaký ten ptáček neuletí...

Brain Hotel

Kvalitních freeware adventur je málo. Ty české by se daly dokonce spočítat na prstech jedné ruky. Proto občas sáhneme do zahraničního archívu a vyšťáráme pro vás atraktivní kousek. Brain Hotel je hra plná paradoxního humoru, obtížných otazníků a hlavně kvalitního příběhu s chytlavou hratelností. Pokud tedy alespoň z části ovládáte anglický jazyk, určitě se na ni podívejte blíž.

Lady´s Garden

Pozor, pozor! Všude kolem jsou jenom samé berušky pětitečné neváhajíc vám jakýmkoliv způsobem ublížit. V roli pilné včelky jste vysláni na strastiplnou cestu bludišti, v nichž musíte posbírat všechny překrásné květy. Jinými slovy, teď již bez dlouhých průtahů – je to Pacman s beruškami.

7xpg

7xpg je hra pocházející z dílen vcelku známého tvůrce Kenta Cho, který má za sebou pěknou řádku úspěšných titulů. I nyní se snaží smíchat ingredience jednoduchosti a zábavnosti do hratelné formy. Jak se mu to tedy podařilo?

Aurora Borealis

Chyběla vám nějaká návyková záležitost? V tom případě zbystřete své zraky, neboť Aurora Borealis je jako hra stvořená pro všechny ty, kteří již dlouhou dobu postrádají kvalitní dílko schopné hráče chytnout a nepustit.

Disco hit my Keyboard

Zvládli byste uhodit do dané klávesy v určitém časovém úseku? A co takhle do dvou po sobě? Nebo hned třech či čtyřech? A i do pěti, deseti, dvaceti, padesátce ne-li přímo do více jak sta kláves? Zkuste si Disco hit my Keyboard!

Crazy Balls

Crazy Balls je jedna z her, která nezaútočí na fanoušky bojových akcí, nýbrž na lidstvo s vysoce rozvinutým myšlením. Ale kdybychom vám náhodou křivdili, tak si sami zkuste otestovat své mozkové závity. Zjistíte tak, jak na tom vlastně jste se zabíjení zákařných panáčků.

The Tooth Fairy Saves Easter

Malá lesní víla se rozhodla postavit ohavným velikonočním zajíčkům ve snaze posbírat všechny jejich poklady rozmístěné po rozsáhlém lese. Pomůžete jí s tímto nelehkým úkolem, aniž by přišla k nějaké úhoně? Nebo se s ní raději pořádně opijete?

Alien Breed Obliteration

Kráčím temnou chodbou, slyším podivný zvuk, ale neotáčím se – strach mi to nedovoluje. Pomalu však strnu, mráz po zádech mnou projede jako nůž nepropustnou tmou a já si v tu ránu uvědomil, že ihned vedle obličeje na mne zírá vetřelec. Myslíte, že je to špatný sen? Nikoliv.

A Day In The Life

Jaký je asi život starého mládence ve čtyřpatrovém domě? Dokáže s vaší pomocí přežít alespoň dva dny bez toho, aby přišlápl svou kočku, umřel hlady, nebo ho zabil tajemný mimozemšťan? Zkuste si alespoň jeden den jeho života.

Váš názor Další článek: Dark Messiah of Might & Magic v obrazech

Témata článku: , , , , , , ,