Týden v rubrice Plné hry: erotika a Bin Ládin!

Dvě témata vládla uplynulý týden Doupěti – erotika v podání českého výtvoru Erotic Life 2 a také Bin Ládin, světoznámý terorista, který se stal cílem vašich útoků v nejnovějším freeware titulu. Krom tohoto drobného předkrmu však rozhodně nepohrdněte rolí krokodýla, dobyvatele hradů či novou variací klasického Tetrisu.

Plná hra týdne:

Erotic Life 2 - sbalte všechny

Byla to erotika, která se stala jasně nejpopulárnějším tématem plných her uplynulého týdne. Nejsou to však pouze krásné ženy, co vás pobaví ve hře Erotic Life. Druhý díl tohoto českého výtvoru se znovu pyšní svébytným humorem, skvělou hratelností a tak trochu pokulhávajícím zpracováním:

"Vy, jako normální chlapec z města, alias Tonda, obdržíte od pošťáka dva měsíce starý dopis. Pod hlavičkou odesilatel je uveden váš strýc, který na tři měsíce opouští svůj byt a tímto vás žádá o jeho pohlídání. Se slovy : "Copak jsem nějaký hlídač?" dopis strčíte zpět do kapsy. Vzápětí ovšem přichází děda třímajíc nový televizor. Vaše šmátravé ruce vám nedají pokoj, dokud televizor neodzkoušíte, a jelikož se vám smůla lepí na paty, začne bouřka a nynější dědečkova chlouba je tatam. Jelikož jej dobře znáte, víte, že je opravdový pruďas, a proto byste jeho šok asi nepřežili. Nezbývá vám tedy nic jiného, než se vydat do strýčkova opuštěného bytu.." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 89% (super)

Zbylá šestice her:

Alex the allegator 4 - v kůži krokodýla

Krokodýl coby hlavní hrdina počítačové hry? Něco zhola nezvyklého a zároveň obvyklého pro herní sérii Alex the allegator. Ve čtvrtém pokračování této hry se opět vžijete do kůže tohoto zajímavého stvoření. Váš cíl? Zachránit svou přítelkyni Lilly, kterou lovci unesli kvůli prodeji její tolik žádané krokodýlí kůže:

"Ve hře máte v podstatě lehký ůkol, běhat a skákat. I když budete potkávat spousty ozbrojených lovců. Vy, jako krokodýl sice zbraň máte, ale kupříkladu já jsme jí moc nepoužila. Pro obranu vám budou stačit vaše pohybové schopnosti. Když nějakého toho lovce potkáte, čekáte jako správný aligátor než se přiblíží, pak na něho vyskočíte. Tím kořist usmrtíte. Lovci se jen tak zabít nedají, pouhé zašlápnutí nestačí. Musíte se ještě k mrtvolce vrátit a zbaštit ji, jinak lovec znovu oživne." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 81% (super)

Puyo Puyo - tetris jinak

Tetris je klasika, která nás ve svých různorodých podobách, variantách a klonech baví po dlouhá léta, takřka by se dalo říci generací. Že už jste po dlouhou dobu neměli tu čest s kvalitním výtvorem, stavějícím na principech původního Tetrisu? Pak nahlédněte pod pokličku titulu s netradičním názvem Puyo Puyo:

"Při spuštění vás uvítá krátké "intro", nebo jak se to dá nazvat. V menu naleznete 4 položky. Při najetí na položku se položka zvýrazní a dětský hlas přečte název položky. Pro začátek bude vhodné vám vysvětlit pravidla. Úkol není zvláštní, ale stejně jako u jiných tetris-her jde o nashromáždění bodů. Body získáváte eliminací padajících kuliček. Jakmile se spojí 4 kuličky stejné barvy, následuje probliknutí a zmizení kuliček a samozřejmě přičtení bodů. Z toho můžete dělat různé kombinace dopadů, to však vyzkoušíte sami. Na pravé straně naleznete prapodivný metr. S uplývajícím časem dorůstá. Když status metru dosáhne plného počtu, po dopadu kuliček vyleze dole řada šedých kuliček, jež jsou nezničitelné." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 78% (velmi dobré)

Kutar - čtyřikrát jinak

A opět svět zvířat. Hledáte v našem přehledu netradiční hru, která se svým obsahem vymyká všednímu průměru? Pak jste na správném místě. Kutar není jen název hry, ale také nezvyklého stvoření, klonu medvěda a lišky. V jeho kůži vás čeká plnění čtveřice rozličných meziher - pití mléka na čas, skok přes švihadlo a další:

"Abych tedy blíže objasnil situaci. V kůži klonu medvěda a lišky - Kutara se budete zaobírat čtyřmi úkoly ve čtyřech mini-hrách, v nichž vám bohatě postačí pouze myš a trocha trpělivosti. Cíl mise je následovní : vypít co nejrychleji sklenici mléka, skákat co nejdéle přes švihadlo, usazovat patřičně tvory podobného tvaru a funkce na lyžařský vlek a v neposlední řadě, udržet se na divokém býkovi co nejdéle. Kostky jsou vrženy a my si každičkou mini-hru rozpitváme dopodrobna.." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 70% (velmi dobré)

AlterJig - tradiční puzzle

Předcházející úkoly tkvící v pití mléka či namáhavého skákání přes švihadlo vás jistě unavily a tak si nyní představíme hru, která slouží výhradně k relaxaci - její jméno je AlterJig a nenabízí nic jiného, než klasické a léty prověřené puzzle. Máte-li chuť znovu potrápit svůj mozek, neváhejte:

"Hru nemusím nijak sáhodlouze představovat. Myslím, že každý už nějaký ten obrázek složil nebo se alespoň o to pokoušel. Sputíte-li hru, objeví se vám obrázek draka, který je jeden z 23 předloh, jež se můžete pokusit poskládat. Pokud drak nevyhovuje našemu vkusu, vyberete si jiný obrázek z menu game-select game, kde jsou předlohy jako zelenina, jídlo, peníze a další. Po zahájení hry se všechny kousky, kromě jedné řady kostiček na každém boku, náhodně rozmístí po ploše, abyste to neměli s tím skládáním zase tak lehké. Kostičkami nemůžete libovolně pohybovat. Otáčet se dá vždy jen skupinou čtyř kousků, proto je dobré začít skládat systematicky od jedné strany hrací plochy, jinak byste následnými úpravami vše poskládané zase poničili." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 32% (podprůměr)

Bin Laden Liquors - chytíte jej vy?

Je třeba představovat člověka, který stojí za teroristickým útokem 11. září a je nejvyšším představitelem známé Al Kajdy. Ano, řeč je samozřejmě o Bin Ládinovi, s nímž si můžete vyřídit všechny účty v rámci nové hry Bin Laden. Krom skvělého námětu se totiž pyšní i výborným zpracováním, které ji vyneslo vysokého hodnocení 90%:

"Hru zahájíte výběrem módu. Nabídne vám celkem dva. V jednom bez násilí a v druhém s krví a odlétajícími údy, ... První pohled vám nabídne Usámu, jak se schovává za stůl. Dále již střílíte. Máte zbraň ráže 9mm s 17ti náboji. Pro vysoké skóre stačí jen pilně střílet Usámu, nestřílet civilisty, nenechat Usámu uniknout. Kdy hra končí? Jakmile vám unikne 10 teroristů.To je sice dosti jednoduché. Hra má originální zvuky a hudbu. Usáma na vás různě pokřikuje, třeba že vás zabije. Grafika vypadá dobře díky skvělým detailům. Tato hra se stává unikátní na vystřílení vzteku." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 90% (extratřída)

BallerBurg - dobyvatelem hradů

To nejlepší na závěr. Hra, která v uplynulém týdnu získala to nejvyšší hodnocení, tj. výtvor DallerBurg. Jak již její název napovídá, význačnou roli v ní hrají hrady, opevněná stavení, sloužící coby sídlo rytířů a stavů v době středověké. Připravte se, dobývání hradů právě započíná: 

"Opomeneme nastavení hry a vrhneme se přímo na hraní samotné. Nejprve si ale musíme zvolit typ hradu, vlajku a mapu, na niž se budou vaše bitvy odehrávat. Volbu hradu pečlivě važte, poněvadž každý má rozdílné vlastnosti. Některý má větší skladovací prostory, ovšem méně děl a nedostatečnou ochranu krále, jiné zase naopak. Ani mapu nenechejte náhodě. Vyberte si takovou, aby výrazně doplňovala vaše sídlo. Takže pokud máte vše připravené, hurá do boje proti zákeřnému počítači, nabízejícímu až tři úrovně obtížnosti, nebo proti ochotnému kamarádovi při hře na jednom počítači."¨(Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 93% (extratřída)

Na závěr opět připomínám, že všechny plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Diskuze (1) Další článek: Stáhněte si zdarma nové mise do GTA: Vice City

Témata článku: , , ,