Týden v rubrice Plné hry: léto je tady!

Ani se tomu nechce věřit, ale rychleji než voda uplynul další týden a tak se opět setkáváme u kompletně nového přehledu všech plných her, které jsme vám minulý týden ve spolupráci se serverem FreeHry.cz přinesli. A co vás tedy čeká tentokrát? Další variace Arkanoidu v podání LBreakout 2 * Těžký to život rybky v titulu Fish Dish * Trenažér svádění Dna2 Girls * Animovaný zlobr Shrek ala puzzle * Skvělá realtime strategie Dark Konflikt

Matka příroda dává v posledních dnech každému z nás na vlastní kůži pocítit, že se k nám opět po roce navrátilo léto. Tedy čas určený vysokým teplotám, častým bouřkám, ale také radovánkám u vody a letním románkům. Pro ty z vás, kterým se při kontaktu s osobou druhého pohlaví klepou kolena, tu dnes mimo jiné máme malý trenažér svádění. Ten vám snad alespoň částečně poslouží jako malá průprava při kontaktu skutečném.

LBreakout 2 - další variace Arkanoidu

Starý dobrý Arkanoid. Zná ho snad každý z nás, aby ne, vždyť patří mezi nejznámější herní tituly. V poslední době se setkáváme se stále větším množstvím různých variací této prapůvodní hry. Jednou z nich je také nejnovější počin LBreakout 2, který se sice nemůže pochlubit plně 3D grafikou, na druhou stranu vám ale nabízí skvělou hratelnost.

Nejdříve se zastavím u principu hry - opakování je totiž matkou moudrosti. V zásadě je vaším úkolem pomocí plošinky odrážet poletující míček, který bourá cihličky v horní části obrazovky. Když se vám podaří zničit všechny, level končí. K dispozici jsou vám celkem tři obtížnosti, mimo jiné pak také několik různých tématických okruhů, které můžete vyzkoušet.

Po stránce zpracování na tom není titul LBreakout 2 nikterak špatně, grafika je kupříkladu vcelku průměrná. V podstatě to samé se dá říci také o zvucích, na nějaký hudební doprovod ale můžete předem zapomenout. Potěší pak jisto jistě také editor levelů. (Více…)

Fish Dish - v roli bezmocné rybičky

Ryby jsou lidmi vnímány především jako zdroj obživy, tvoří totiž stále důležitější součást našich jídelníčků. Stejně jako je pro nás v některých okamžicích neobyčejné těžký a složitý život, něco podobného zažívají také naši rybí "spoluobčané". Pokud snad máte o mém tvrzení nějaké pochybnosti, pak právě pro vás je určen titul Fish Dish.

Jak mohli ti bystřejší z vás vydedukovat z posledního odstavce, podíváte se tentokráte do podmořského světa. Konkrétně se pak vtělíte do malé a zatím prakticky bezmocné rybičky, abyste s ní prožívali všechny starosti a strasti všedního života. A v čem že tkví podstata toho "rybího"? V neustálém shánění obživy a potravy. A to bude i vaším úkolem.

Spořádávat však nebudete žádné rostlinky, plankton či jiné bezvýznamné organismy, ale své ostatní vrstevníky. Zdá se vám to nemorální? Na něco podobného zapomeňte, jsme totiž ve světě her a zábavy. Budete tak lovit ostatní rybky a zároveň utíkat před hrozícím nebezpečím v podobě větších a vyvinutějších kolegů, kteří mají pro změnu zálusk právě na vás. (Více…)

Dna2 Girls - trenažér svádění

Jak jsem vám již na začátku dnešního přehledu slíbil, nouze nebude ani o svádění a s tím související ženy, to vše díky titulu Dna2 Girls. V tom se totiž vžijete do role místního krasavce, který nadevše touží po lásce a zájmu jediné dívky. A ta se po troše námahy možná stane i jeho obětí.

Na začátku hry bude vaším úkolem vytvořit si vlastní postavu. Tento akt má několik kroků, nastavovat si tak budete krom jiného také výšku či váhu, důležitou roli hrají také tři vlastnosti - síla, charisma a inteligence. V zápětí poté vás hra vrhne do samotného města, které v praxi tvoří několik budov, mezi kterými se budete pohybovat. Nejdůležitější součástí hry je však balení samotné dívčiny vašeho srdce - na řadu tak přijde známá a nekončící konverzace, lichotky, chození na rande a tak dále. Konec hry nastane v okamžiku, kdy se čas vám určený přehoupne přes stý den.

Titul Dna2 Girls je kompletně vytvořen ve Flashi, grafika je ucházející. Na závěr snad jen musím dodat, že tato hra se zřejmě nebude líbit každému a zaujme především osoby mladšího, pubescentního věku. (Více…)
 
Shrek puzzle - zlobr v akci!

Název další hry našeho přehledu již dopředu prozrazuje obsah následujícího odstavce. Ano, řeč bude o známé animované postavičce jménem Shrek, která tentokrát na naše monitory zavítala díky nejnovějšímu puzzle.

Myslím, že princip puzzle zná snad opravdu každý. Vaším úkolem je otáčet a spojovat jeho jednotlivé části tak, aby do sebe zapadaly. Pokud se vám podaří spojit naprosto všechny, dočkáte se obrázku, který už v podstatě slouží jen pro vaše osobní pokochání.

K ovládání hry vám postačí myš, omezeni kupodivu nejste žádným časovým limitem, při svém snažení tak nemusíte nikam pospíchat. (Více…)

Dark Konflikt - skvělá realtime strategie!

Krátké místo dnes věnujeme také jednomu zástupci žánru realtime strategií, mezi které se plná hra Dark Konflikt bezpochyby řadí. Ta vám nabídne hned několik rozmanitých módů, chybět nebude ani klasická kampaň či multiplayer!

Již zmiňovaná kampaň obsahuje zhruba 10 misí, přičemž každá je doplněna krátkým úvodním briefingem. Nevyhnete se v nich čisté akci a to zejména v počátečních fázích hry, později přijde na řadu také budování základny a trocha strategického uvažování. Budov, stejně jako jednotek, nabízí hra nepočítaně, pro své hrátky si tak vybere snad opravdu každý.

I po stránce zpracování je na tom titul Dark Konflikt velmi dobře. Grafika je vcelku působivá, hra vyniká zejména dokonale přehlednými mapami. Hledáte-li tedy nějakou kvalitní realtime strategie na dlouhé večery a nechce se vám investovat několik stovek korun do komerčního titulu, mohl by být projekt Dark Konflikt tím pravým kandidátem. (Více…)


Opět jsme se prokousali až na závěr dnešního seznamu. Doufám, že tento přehled plných her byl natolik zajímavý a rozmanitý, aby si z něj vybral opravdu každý z vás. Jako pokaždé nesmím zapomenout podotknout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

 

Váš názor Další článek: Video z Aliens vs. Predator 2: Primal Hunt

Témata článku: , , , ,