Týden v rubrice Plné hry: může být smrt zábavou?

Smrt coby vhodný námět pro počítačovou hru? S umíráním se v novodobých titulech nesetkáváme poprvé, jak se však zdá, díky finskému týmu tAAt znovu v nové a doposud nevídané podobě – vyzkoušejte si tak titul Truck Dismount – Rekkaturvat, který získal hodnocení 100%. Krom něj vás čeká simulace ping pongu či paintballu a také hra na motivy seriálu Hvězdná brána.

Plná hra týdne:

Truck Dismount - Rekkaturvat

Nestává se příliš často, aby si hra vysloužila absolutní, tedy 100% hodnocení – přesně to je však případ titulu Truck Dismount – Rekkaturvat známého týmu tAAt, který se proslavil originálním výtvorem Porrasturvat. Stejně jako před časem právě tento počin, i nová hra finských autorů je zaměřena na umírání, tentokráte ovšem v dopravním prostředku:

„Truck Dismount - Rekkaturvat je z produkce známého finského týmu tAAt, jež se nám vryl do paměti svým předchozím titulem Stair Dismount - Porrasturvat. Nevinnou oběť jsme měli nejefektivnějším způsobem vrhnout z dlouhých schodů tak, aby utrpěla co nejvíce zranění. Titul měl nevídaný úspěch jak u obecenstva, tak i u herních kritiků. Stal se prostě hitem. Dnes je tu tAAt se svým novým titulem Truck Dismount, v němž je úkol naprosto identický – zajistit co největší zranění našemu starému známému panákovi. Činit tak budete tentokráte v kabině nákladního vozu který se řítí na velice tvrdou zeď. Čelní náraz opravdu bolí, ale ještě to není to pravé ořechové. Co takhle do dráhy přidělat dva skokánky, zvýšit rychlost vozu a ještě k tomu odstranit přední sklo?“ (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 100%

Zbylá šestice her:

StarGate - zastřel Jaffu

Hvězdná brána je jedním z nejoblíbenějších seriálů naší doby a popularitě se těší také v českých luzích a hájích. Po vzoru titulu „Matiční“ vás v nové české hře StarGate čeká jediné – likvidování nepřátelských vojáků, tzv. Jaffů:

„Hned zkraje bych podotknul, že nejsem nadšeným divákem seriálu StarGate, tudíž omluvte mé informační mezery. Hra StarGate – zastřel si svého Jaffu je –stejně jako jeho předchůdce– dvojrozměrná střílečka, to já poznám. Navíc si SG bere za příklad titul Matiční, poněvadž vám nepřítel krade cihličky a vy mu v tomto počínání máte zabránit takzvaným “headshotem“, což jest obyčejná kulka mezi oči. Rozdíly mezi StarGate a Matiční jsou jenom kosmetické. Především postavičky byly změněny. Rom zde povýšil na Jaffu. A jelikož Jaffa má jistě větší výdrž, musíte zaměnit i zbraň. Hudební doprovod a zvuky byly rovněž pozměněny, nesou se teď v duchu onoho seriálu. Bohužel, tímto jsou novinky definitivně ukončeny.“ (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 64%

Akropong - ping pongovým mistrem

Simulací stolního tenisu lze na internetu nalézt jen minimum – přesto si při troše štěstí můžete na vlastní kůži otestovat své schopnosti v tomto populárním sportu. Jedním z nejpovedenějších freeware počinů ze světa ping pongu je také hra Akropong:

„Nejdřív ze všeho je kratičký trénink, kde se postupně naučíte všechny dostupné triky. Naučíte se je samozřejmě i kloubit dohromady, což je pro následný úspěch nezbytné. Pokud jste splnili všechny tréninkové úkoly, máte na výběr mód kariéry. Zde začínáte jako malý klučina v pokojíku s velice lehkými cíly, jako je dosáhnout určitého počtu bodů, udělat vybrané triky, či komba, rozbít to a to, dostat se na místo B a tak podobně. Postupem času se dopracujete na zdatného profesionála s nejdražší a nejlepší pálkou, míčky a třeba i dresem.“ (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 92%

Rings - pozdrav z Ruska

Logické hry jsou samostatným a většinou hráčů nenáviděným žánrem – i mezi směsicí nudných děl se však najdou zajímavé výtvory, které prověří vaši inteligenci i schopnosti. Typickým příkladem budiž titul Rings, v němž je vaším úkolem seřadit rozházené kuličky v hrací skřínce:

„Nedokážu posoudit, zda se Rings řadí ke klasickým hlavolamům a tedy nesmí chybět v žádné sbírce některých mozkově masochistických maniaků. Nyní se samozřejmě podíváme blíže na tuto logickou hru.Hra začíná obrazovkou s popisem ovládání. Následně se přesouváte do obrazovky s pohledem na dřevěnou, pravděpodobně ruskou krabičku. Na začátku máte všechny kuličky vzorně seřazeny. Pro zamíchání můžete dle libosti zmáčknout tlačítko Mixer (mě to osobně stačilo jednou). Jak je vrátit do původní polohy? Ke své funkci se hlásí celkem šest tlačítek na ovládání směru otáčení kuliček. Hlavolam vlastně tvoří dvě protnuté kružnice a vy s nimi otáčíte. Kružnici můžete otáčet dvěma směry a třetí tlačítko tam nemá praktický význam, protože otáčí stejným směrem jako jedno ze dvou tlačítek.“ (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 62%

Flatsch - barevná bitva

Paintball, coby netradiční sportovní odvětví, zažívá v České republice zlaté časy – jeho popularita roste každým dnem a akcí, v nichž proti sobě stojí dva ozbrojené týmy, přibývá. Ne každý z nás však má z mnoha rozličných důvodů šanci vyzkoušet si paintball na živo – právě pro ty je určena hra Flatsch:

„Pokud patříte k lidem, co doposud o paintballu neslyšeli, pokusím se vám jej trochu přiblížit. Paintball je poměrně nový a neustále se rozvíjející sport, kde uplatníte nejen fyzickou kondici, ale i bystrost. Většinou hrají dva týmy proti sobě a cílem každého týmu je ukořistit soupeřovu vlajku. Neméně důležité však také je vyřadit co nejvíce protihráčů tím, že je strefíte speciální paintballovou pistolí, vystřelující kuličky naplněné barvou. Uchvátil vás tento sport? Potom vás určitě uchvátí i dnešní hra.“  (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 55%

Samurai Asshole - pomstěte mistra

Na první pohled by se mohlo zdát, že spolu s úbytkem adventur či logických her pomalu mizí také další svébytný žánr, bojovky. Je tomu tak skutečně? Nikoliv! Na herních konzolích si bojové hry udržují nezaměnitelné místo a také ve světě freeware lze najít zajímavé výtvory, které stojí za hřích. Jedním z nich je i Samurai Asshole:

„Váš příběh začíná tím, že mistr byl čestným hostem na večeři, kterou konali tři místní náboženští vůdcové. Mistr se zadusil kuřetem a zemřel. Podle tradice musíte pomstít jeho smrt. Takto vypadá příběh hry. Jméno vašeho hlavní hrdiny už jistě tušíte, je to mladý samuraj Asshole. Ovládání samuraje není příliš složité, skládá se z pohybu pomocí šipek a kláves pro seknutí, vyskočení a blok. Následně se ocitáte na cestě ke chrámu a cestu vám znepříjemní několik místních chrámových strážců. Také se ocitnete v jakémsi nebi při boji proti legendárnímu drakovi. Jelikož je to hra na pokračování, já vám prozradím konec této části hry.“ (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 89%

Ballerman - Hey Baby

Plážový playboy Ballerman se objevil v jedné z nedávno publikovaných her a dnes je zpět, připraven okouzlit krásné ženy a dívky. Na rozdíl od předchozích her však v novém pokračování prověříte jeho fyzickou kondici – dostat se až do blízkosti vybraného objektu může být někdy velmi obtížné:

„Někdo má rád vdolky, někdo zase holky, no a někdo oboje. Ballerman si zvolil možnost číslo dva, což jsou holky. Zdali má rád i vdolky, to opravdu netuším, ale dalo by se o tom polemizovat. Cílem jeho další hry je dostat se z kraje silnice do místního baru, který leží na ostrůvku. Ballerman má určitě velikou žízeň a je vyprahlý, ale směr jeho zájmu spadá spíše na krásné slečny, stojící právě u onoho baru. Zní to jednoduše, co říkáte. Bohužel (bohudík) to zase až tak jednoduché nebude. Cesta ke slečnám je plná útrap. Přes silnici jezdí auta, na chodníku se prochází lidé a jezdí děti na kolech, na vodě plují nečekaně lodě a tak dále. Musíte dávat pozor, aby vás něco nesrazilo, poté byste veškeré vaše snažení spláchli v jeden okamžik do záchodu a začínali znovu.“ (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 82%

Na závěr opět připomínám, že všechny plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Váš názor Další článek: Postava zloděje v krátkém videu Commandos 3: Destination Berlin

Témata článku: , , , ,