Týden v rubrice Plné hry: na návštěvě ve vesmíru!

Druhý srpnový týden byl, co se týče plných her, ve znamení cestování vesmírem, do kterého se podíváte hned v případě dvou freeware titulů – jeden dokonce pochází přímo z České republiky. Čeká však na vás také jedno povedené retro, lechtivější pexeso z Francie či závody lodí v úzkých, mlhou zahalených kanálech. Tak tedy neváhejte a pusťte se do čtení!

Netoužili jste někdy navštívit vesmír, konkrétně třeba jednu z planet sousedících se Zemí? Udělat si piknik na povrchu Měsíce, zahrát si fotbálek na Marsu? Něco podobného si každý z nás splní jen stěží, přesto však můžete vesmírné prostory navštívit díky několika plným hrám, které vám dnes přinášíme.

A-Yopulus - The Next Moon - vzhůru do vesmíru!

Hned první dnešní hra nás zavede do slibovaného vesmíru - opustíme tak naši matičku Zemi. Ve hře A-Yopulus - The Next Moon se vžijete do role pilota, galaktického hrdiny, který bojuje na různých planetách a měsících s masou hnusných, slizkých nepřátel.

Hra se ovládá pouze myší, což už samo o sobě je na letecký vesmírný simulátor trochu nezvyklé. A nikterak dobrý nebude ani váš dojem z hratelnosti - ale popořadě. Jak jsem již zmínil, vaším úkolem je ničit nepřátelské letouny, které se však kupodivu sami nebrání. Pouze v případě, dojde-li ke kontaktu vaší a nepřátelské rakety, ztratíte trochu zdraví. Po určité době a patřičném počtu zničených nepřátel se aktivuje brána vedoucí do dalšího levelu.

Váš úkol se však ani dále nemění - pouze dojde k mírnému navýšení obtížnosti Zhruba v jedenáctém kole budete donuceni zadat kód "102769", abyste mohli pokračovat dále. Po stránce zpracování patří titul A-Yopulus - The Next Moon bezpochyby mezi současnou špičku. Vše je provedeno ve skvělé 3D grafice. Celkový dojem tak kazí pouze stereotyp, který se objeví po delší době strávené u hry. (Více…)

Bruce Lee - povedené retro

Další plná hra vám umožní zavzpomínat na herní začátky a na Commodor 64, jednu z nejstarších a zároveň nejznámějších herních platforem. Konkrétně vám dnes přinášíme předělávku kvalitní hry Bruce Lee, která ani v novém zpracování pro osobní počítače dneška neztratila nic ze své kvality a krásy - byť grafika nikterak úžasná není.

Sami se samozřejmě ocitnete v roli Bruce Leeho. Vaším úkolem bude v každém levelu posbírat lucerničky a přitom se nenechat zabít nepřáteli - bojovníky sumo a ninja. Ty samozřejmě můžete sami odstranit, po chvíli však dojde k jejich respawnu. 

Celkem můžou hrát u jednoho PC dva lidé, na výběr jsou tři obtížnosti. Překonfigurovat samozřejmě můžete i ovládání, to pro případ, že by vám to stávající "nesedělo". Na závěr ještě pár slov o zpracování - to není nikterak zázračné, zejména grafika, hratelnost však dokáže tento nedostatek bez problému vykompenzovat. (Více…)

La bonne paire - erotické pexeso

Cestu do našeho dnešního přehledu si našla také lehce erotická hra, tentokráte pocházející přímo z Francie, lůna všech milovníků a krásných žen. Titul La bonne paire je v základu klasickou simulací populární hry pexeso, kterou snad netřeba představovat. Odhalovat však budete muset ženská poprsí a nikoliv obrázky zvířat či jídla, jak je tomu obvykle.

Vaše snažení není omezeno žádným limitem, hrát tak můžete až do aleluja. Drobnou chybkou je fakt, že pokud otočíte dvě rozdílné kartičky, druhé poprsí se na obrazovce objeví jen velmi krátkou chvíli - nemusíte si tak zcela zapamatovat jeho podobou.

K ovládání vám postačí samotná myška, zpracování je jednoduché, kromě obrázků poprsí vás tak na hře zřejmě nic jiného nezaujme. Nedočkali jsme se ani žádného ozvučení. Máte-li tedy chuť trochu se pobavit, ale přitom nečekáte od dané hry žádné grafické orgie, pak je titul La bonne paire určen právě pro vás. (Více…)
 
Das Kutter II - v roli lodního kapitána

Z Francie se nyní ladně přesuneme do Německa, odkud k nám zavítal netradiční titul Das Kutter II. Ocitnete se v roli kapitána obytné loďky, který se však protentokráte nebude příliš starat o blaho cestujících. Naopak, vaším úkolem bude muset projet všechny mapy v předem stanoveném limitu.

Samotný limit není v mnoha případech zrovna shovívavý a tak je tedy titul Das Kutter II trochu obtížnější, než by si možná někteří z vás přáli. Každou mapu si tak musíte dostatečně nastudovat, každá chyba a špatně projetá zatáčka vás stojí cenné sekundy, které v konečném hodnocení můžou sehrát svou roli.

Možná trochu zklamáním je samotné zpracování, především grafika, protože ozvučení patří k nadprůměru. Zmiňovaná grafika je sice na první pohled vcelku pěkná, ovšem prostředí, v němž se celé závody odehrávají, je jednotvárné, bez nápadu a špetky invence. Navíc vám v lepším výhledu brání mlha, jež ale jisto jistě figurovala i v plánech samotných tvůrců při vývoji titulu Das Kutter II. Fantastické je naopak ozvučení. (Více…)

Planeta příšer 2 - český výlet do vesmíru

Ani v tomto přehledu nebude chybět zástupce českých amatérských tvůrců, kterým je volné pokračování vesmírné arkády názvem Planeta příšer od českého programátora, kterého možná budete znát pod jménem Tatko.

Věříte v existence mimozemského života? Ať ano či ne, v titulu Planeta příšer 2 si vyzkoušíte, jaké je to ničit masy cizáků a marťanů, kteří se rozhodně nepodobají zástupcům lidské rasy, pozemšťanům. Plná hra Planeta příšer 2 však není čistou řežbu, nýbrž se může pochlubit i slušným příběhem. Ten pojednává o nápojové společnosti, která se dostala do finanční tísně. Ředitele postihl infarkt, manažer se oběsil. Podle informací, které dorazily k vedení této společnosti existuje na Marsu skvělý nápoj, který by mohl všechny problémy vyřešit. A tak jste tedy na Mars vyslán vy, s celkem prostým úkolem - získat recept tohoto nápoje.

Budete tak muset projít sérií misí, pokud se vám tento zdánlivě lehký (nebo nelehký?) úkol podaří splnit, získáte onen tajuplný recepis. Čelit budete muset na začátku již zmiňovaným mimozemšťanům, které musíte samozřejmě odstranit z cesty. Obtížnost je slušná, hrou se tak bezpochyby na pár delších okamžiků zabavíte.

Zpracování hry je průměrné, vizuální zpracování je vytvořeno jako kombinace 3D renderované grafiky s ručně kreslenou - výsledný dojem však není nikterak zázračný. (Více..)


Na závěr vás musím upozornit, že příští vydání článku Týden v rubrice Plné hry se dočkáte až ve středu, tedy s drobným, dvoudenním zpožděním. Důvod je prostý - odjíždím se totiž rekreovat, bez přístupu k Internetu i počítači. Jako pokaždé musím podotknout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Diskuze (1) Další článek: Nový týden: recenze Operace Flashpoint: Resistance

Témata článku: , , ,