Týden v rubrice Plné hry: prasátko na bruslích!

Jako ostatně každé pondělí, i dnes vám nabízíme přehled 9 nových plných her, které jsme vám přinesli v průběhu uplynulého týdne. Neváhejte a vyzkoušejte si zajímavé závody ORacer či roli sympatického prasete na bruslích. Máte-li chuť, můžete si také s jakýmkoliv živým sokem poměřit své fotbalové umění ve hře Crazy Soccer Forever.

ORacer - slušné závody ve 3D! 

Začneme pěkně z ostra a to titulem ORacer, zajímavou závodní hrou, mezi jejíž hlavní přednosti patří zejména vytříbená grafika, perfektní atmosféra a světelné efekty. Nevěříte? Snad vás následující řádky přesvědčí...

Po spuštění hry vás jako obvykle přivítá menu, které obsahuje hned několik zajímavých položek, zejména doporučuji nahlédnout do rubriky Options, ve které se skrývá spousta zajímavých voleb a nastavení. Poté se však již můžete vrhnout na samotnou hru. K dispozici jsou celkem tři okruhy, na každém z nich budete soupeřit s pěticí dalších závodníků, samozřejmě počítačem řízených. Ovládání automobilu není zrovna jednoduché a tak vám bezpochyby notnou chvíli potrvá, než se s ním dostatečně sžijete.

Samotné klání proti nepříjemným protivníkům vám bezpochyby zpříjemní zejména dobrá atmosféra a také grafika, která je vyvedena kompletně v 3D. Autorům se povedlo výborně zpracovat nejen závodní vozy, ale také krajinu, co více, dobré jsou také světelné efekty. Máte-li tedy chuť příjemně se odreagovat a zároveň otestovat své řidičské schopnosti, rozhodně nepřehlédněte titul ORacer. (Více...)

Go, Piggo, Go! aneb prase na bruslích 

Takřka týden co týden se v nabídce devítky nových plných her, které můžete najít na stránkách Doupěte, objevuje nový výtvor německé společnosti Phenomedia AG. Vždyť vzpomeňme na vynikající sérii Moorhuhn či roli svůdníka, kterou jste si mohli vyzkoušet ve hře Swen Zwo.

Ani dnes samozřejmě neporušíme zažité pravidlo přinášet vám co možná nejvíce her autorského týmu Phenomedia AG a tak na vás čeká zajímavý titul Go, Piggo, Go! Přestože nepatří do skupiny špičkových her, mohl by vás svou originalitou příjemně překvapit. Tentokrát tedy na vás čeká obdoba závodní hry, kdy je vaším úkolem v roli sympatického prasátka nasbírat co možná nejvíce bodů při cestě na konec hry. Ty získáváte díky předmětům, které se mnohdy jen tak povalují kolem.

Celá hra je omezena časovým limitem, končí po jeho vyčerpání, eventuelně po vašem dojezdu do cíle. Poté na vás samozřejmě čeká tabulka Hi-score, kde můžete svůj um a bodový zisk porovnávat. Vše navíc podtrhuje také skvělé zpracování grafiky i zvuků. (Více...)

Quaternoids - rozstřílejte asteroidy 

Již několik dlouhých měsíců se v našem přehledu neobjevila hra, v níž bychom se v roli galaktického hrdiny opět vydali do vesmíru ničit nebezpečné asteroidy, nepřátele a další havět. To je však již minulostí, protože něco podobného můžete zažít v titulu Quaternoids.

Ve hře ovládáte malou lodičku, s níž je vaším úkolem jediné - ničit okolo poletující asteroidy. Vaše snažení vám však komplikuje nejen až přespříliš citlivé ovládání, ale také samotné asteroidy. Ty jsou v mnoha případech natolik obrovské, že jediná vaše střela je pouze rozdělí na několik dalších kusů. Těm se samozřejmě musíte vyhýbat, jakýmkoliv dotykem přicházíte o jeden ze svých životů.

Úroveň končí v okamžiku, kdy se vám podaří rozdrtit všechny asteroidy, včetně jejich malých úlomků, na padrť. Grafika hry je dobrá, zvuky ucházející. Bohužel, titul Quaternoids se stává po několika minutách hraní až přespříliš stereotypní, což je jeho hlavní vadou na kráse. (Více...)

Codename: AntiNeph 

V českých luzích a hájích vznikají každoročně hry, jejichž jediným podnětem ke vzniku bylo rozhořčení nebo sympatie k aktuálnímu společenskému dění. Vždyť vzpomeňme na hru Matiční ulice, Temelín nebo Chyť si svého Kajínka, které jsou typickým příkladem podobných výtvorů. I dnes na vás čeká titul podobného ražení, který si tentokráte bere za cíl úspěšný český herní klan Neophyte.

Zajímá vás, co vedlo autory k vytvoření jejich hry? Zde je úryvek z readme: "Hra vznikla jako reakce na přijetí Destruktora (čti: "lama") do dnes již napůl rozpadlé Q3A sekce "nejlepšího" českého herního klanu Neophyte (nEph). Snažili jsme se v ní zesměšnit nejen Destruktora, ale i oba týmy této sekce v jejich přirozeném prostředí." Co se týče náplně titulu Codename: AntiNeph, jedná se o klasickou "morhoohnovku", ve které je vaším úkolem v jedné z dvanácti map sestřelit členy klanu Neophyte.

Grafika hry je vcelku průměrná, o čemž se konec konců můžete přesvědčit sami. Jistě potěší především solidní počet dvanácti map a také trocha taktizování, která je pro úspěšné proplouvání hrou nezbytná. Pokud se vám to vše zdá málo, upozornit musím také na přítomnost editoru vlastních map. (Více...)

Rocketeer - střílečka na sněhu 

Po jednom klonu v dnešním článku již několikrát zmiňované herní série "Moorhuhn" přichází další. Narozdíl od střílení členů českého klanu Neophyte však na vás tentokráte čeká likvidace vojáků a dalších podobných individuí.

Princip hry snad netřeba nijak rozpitvávat, přesto jen ve stručnosti - vše se odehrává ve zasněžené krajině, kde se náhodně objevují vaši nepřátelé, které máte za úkol sestřelit. Byť to zní na první pohled velmi jednoduše, všichni vojáci jsou velmi agilní a rychle se pohybují, díky čemuž hra získává nový náboj.

Celé vaše snažení je omezeno časovým limitem, po jeho uplynutí můžete své výsledky zapsat do tabulky nejúspěšnějších hráčů. Co se týče zpracování, řadí se hra spíše k dnešnímu podprůměru. (Více...)

Duel 6 aneb další souboj

Pokud si někteří z vás vzpomenou na vcelku kvalitní titul Duel 5, pak je bezpochyby potěší, že se tato zajímavá akční hra opět vrací na scénu. Konkrétně pak díky novému pokračování Duel 6, které se pyšní 3D grafikou a také editorem misí.

Po spuštění hry vás jako vždy přivítá menu. Najít zde můžete nejrůznější nastavení, mezi kterými nechybí databáze hráčů, pozadí, level, zoom, mód obrazovky atd. Jak možná mnozí z vás tuší, ke hraní Duel 6 budete potřebovat další lidskou oběť, která bude ochotná čelit vaší osobě. Poté vám již nic nebrání pustit se do samotné hry - k dispozici je velké spektrum zbraní a také 20 levelů, 14 pozadí, 20 zoomů a mnohé další.

Jak jsem zmiňoval, Duel 6 se oproti svému předchůdci pyšní také 3D grafickým kabátem. Ten je vcelku povedený a nijak nekazí skvělou hratelnost. Jistě pak potěší také editor misí, který je však dosti nepřehledný a práce v něm není zrovna jednoduchá - rozhodně tedy neváhejte a nahlédněte do jeho manuálu. (Více...)

HighWay Bowler - bowling na dálnici?!

V záplavě všech freewarových titulů, které se týden co týden objevují na Internetu, se kromě kvalitních a průměrných her objevují i tituly jasně podprůměrné. Do této nepříliš početné skupinky "herních propadáků" se bohužel řadí také dnes prezentovaná hra HighWay Bowler.

Námět hry je rozhodně nezvyklý, vždyť považte sami - samotná hra obnáší ježdění s človíčkem po dálnici a ničení nepřátelských aut pomoci bowlingové koule. Inu, námět je to rozhodně netradiční a vesměs patří mezi to málo, co je na hře povedeného. Jinak vás totiž čeká opravdová noční můra - ve hře si můžete všimnout takových perliček jako je podivný běh postav, při kterém se ozývá řev automobilů.

Velmi chudá je navíc herní mapa a toto označení můžeme s klidem použít také pro popsání grafiky a zvuků. Navíc je hra plná všemožný bugů, které vám rozhodně už tak dosti pokažený zážitek rozhodně nevylepší. (Více...)

Crazy Soccer Forever - fotbálek pro dva 

Fotbal patří celosvětově mezi nejoblíbenější sporty a ani u nás tomu není jinak. První fotbalová liga již odstartovala svou jarní část, česká reprezentace udělila cenou lekci bývalým mistrům světa a Evropy Francouzům a vy si nyní můžete vyzkoušet zajímavou fotbalovou hru Crazy Soccer Forever!

Hra je určena pro dva hráče, tedy vás a vybraného živého soka. Autoři použili pro svůj výtvor pohled shora, takže je celé hřiště i zápas velmi přehledný. Celé zápolení je omezeno časovým limitem a vaším úkolem není samozřejmě nic prostšího, než vstřelit více gólů než protihráč.

Bohužel, jinak ucházející dojem z hratelnosti a zejména možnosti zahrát si s živými sokem, kazí nepovedená grafika. Navíc jsme se nedočkali také žádné hudby a zvuků. Celkově tedy titul Crazy Soccer Forever nezbývá než doporučit pouze v případě, že hledáte titul pro chvilkové pobavení. (Více...)

Crazy Tetris aneb potrapte svoje mozkové

Jako ostatně každých sedm dní, i v průběhu uplynulého týdne jsme vám nabídnuli další klon jedné z nejpopulárnějších her dneška i minulosti. Jedná se o titul Crazy Tetris a již z jeho názvu je jasně patrné, co že na vás v případě této hry čeká. Přináší však něco netradičního nebo je to pouhá další variace na téma "tetris"?

Princip hry se nijak neliší od originální hry - vaším úkolem je tedy vytvářet řádky z padajících kostiček, za které potom obdržíte body. Crazy Tetris se naštěstí ke spokojenosti všech pyšní trojicí módů, které tento počin alespoň částečně odlišují od jiných klonů. Módy nesou název Classic, Triangularis a Crazy.

Jako vždy ve hře nechybí ani Hi-score tabulka, kde si můžete kromě jména vybrat i obrázek (avatar) - najdete zde motivy smajlíků či rodiny Simpsonových. Co se týče zpracování, není to v případě titulu Crazy Tetris nikterak slavné. (Více...)

Na závěr opět připomínám, že všechny plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Váš názor Další článek: Xenosaga – hra, která změní náš život

Témata článku: , , , ,