Týden v rubrice Plné hry: před-podzimní sbírka

Prázdniny skončily, léto se chýlí ke svému závěru. Přichází tak čas určený podzimu, škole, práci. Samozřejmě se to však ani v nejmenším neprojevilo na našem přehledu plných her. Čeká tak na vás opět pětice zajímavých freeware titulů, které tentokrát pocházejí nejen z naší domoviny, ale také země vycházejícího slunce a dalších států. S naším článkem a hrami si tak můžete udělat malý výlet kolem světa.

Pacman 95 - česká verze populárního Pacmana

Titul Pacman patří mezi jednu z nejvíce napodobovaných her současnosti - dennodenně tak máte možnost narazit na nový klon či variaci této herní klasiky. Jak už napovídá název dnešní plné hry, i vy budete mít dnes možnost vyzkoušet si jeden z této masy titulů. Jeho hlavní odlišností je místo původu. Autorský tým Trion Software vytvářející Pacmana 95 totiž pochází z naši domoviny, České republiky. 

Princip hry je v podstatě velmi jednoduchý - skrze svou postavičku musíte na herní scéně posbírat a pozřít všechny předměty ve formě kuliček, poté se plynule přesouváte do dalšího levelu. Těch na vás čeká přesně patnáct, což je číslo jistě ucházející, přesto nikterak přemrštěné. Využít můžete také přirozeného editoru, který jistě ocení zejména ti, kterým se podařilo všechny levely hry projít.

K ovládání vám postačí kurzorové šipky, již z konceptu hry je jasné, že žádné další klávesy nebudou potřeba. Nikterak zázračné se vám nebude jevit ani zpracování - grafika je průměrná a nikterak neokouzlí, atmosféra hry pak takřka nulová. Přesto, hledáte-li zaručenou a neotřelou zábavu, mohl by vás tento klon populárního Pacmana zaujmout. (Více…)

Cards Box - dvě hry v jednom balení

V případě druhé dnešní hry si uděláme malý výlet do Japonska - právě odtud totiž pochází tvůrci titulu Cards Box. Opět je již z názvu hry patrné, že hlavní roli tentokráte neobstará galaktický hrdina, odvážný agent či některá z postaviček seriálu Pokemon, nýbrž karty.

Titul Cards Box se však může pyšnit jednou zvláštností - ve své podstatě se totiž jedná o dvojici karetních her, spojených do jednoho freeware počinu. V rámci první hry tak na vás čeká ve své podstatě klasické pexeso, které však bylo nahrazeno klasických balíčkem karet.

Více se však bezpochyby pobavíte u hry nazvané Start. Zde je vaším úkolem nikoli sbírat karty, ale naopak, co nejrychleji se jich zbavit. Postupem času můžete získat přístup k dalším protihráčům, kteří jsou většinou stále schopnější. Trochu zarazit vás snad můžou pouze texty ve hře - najdete zde kombinaci původních japonských, stejně jako nově (díky snaze jednoho německého serveru) i německých a anglických vět a výrazů. (Více…)

Vojáci s.r.o. - bulánci v akčním provedení

Jistě žádným hráčům, kteří jen jedním očkem sledují scénu freeware titulů, neunikl výborný a zábavný počin Bulánci. Dnes tu máme plnou hru, při jejíž tvorbě se autoři nechali inspirovat právě tímto dílkem a svoji hru označují jako "akční titul na motivy Bulánků ve vojenském provedení".

Nutno však říct, že se jedná o hodně odvážná slova - jak sami jistě vydedukujete z následujících řádků, konečný výtvor snažení českých tvůrců nedopadl tak skvěle, jak si možná původně přáli. Hrát můžete pouze ve dvou, zapomeňte tak na nějaký souboj proti počítači. Vaším jediným úkolem je pobíhat a ničit nepřátele - nic víc, nic míň. Grafika je slabá, hratelnost taktéž.

Neoslní vás ani herní prostředí. Budete se tak pohybovat po prázdných pláccích, což vydrží jen opravdu silné nátury. Chcete-li slyšet závěrečný verdikt, pak vězte jediné. Toužíte-li se opravdu výborně pobavit, vyzkoušejte původní, originální a nenapodobitelné Bulánky. (Více…)
 
Dr. Horst - v boji proti šílenému vědci

Jeden z klasických herních scénářů pojednává o šíleném vědci, jeho ještě šílenějším vynálezci a galaktickém hrdinovi, který zachrání lidstvo a naši matičku planetu. Přesně taková je i idea titulu Dr. Horst! Jste tedy připraveni vžít se do role spasitele? Pokud ano, pak se pusťte do čtení následujících řádků.

Princip hry je rozhodně zajímavý - z horní části obrazovky k vám padají kapsle různých barev, které ve hře zastávají funkci léků. Pomocí nich tak hubíte ve spodní části obrazovky uschované viry a další potvůrky. Není to však tak jednoduché. Vir můžete zničit pouze kapslí stejné barvy, přičemž pouhopouhá jedna kapsle k jeho odstranění nepostačí - budete tak muset složit až čtyři, aby byl jejich účinek dostatečný. Podaří-li se vám vyhubit všechny viry, postupujete dále hrou.

Vyzkoušet můžete celkem tři obtížnosti, které jsou zárukou, že vám hra vydrží déle než ubohých několik minut. Zpracování je ucházející - grafika i zvuky jsou průměrné. (Více…)

Captain Mullet - za záchranou ctnostné manželky!

Poslední dnešní plná hra se může pochlubit opravdu netradičním námětem - co by věrný a milující manžel tak budete zachraňovat unesenou manželku, která je proti své vůli uvězněna na hradu party mladých úchyláků. Jako zbraň kupodivu nepoužijete legálně či ilegálně vlastněnou pistol, ale plechovku našeho národního nápoje.

Jistě vám z předchozí věty došlo, že tentokráte vám jako zbraň poslouží pivo. Byť mi připadá nešťastné plýtvat tímto mokem, zvláště na partičku hnusných chuligánů, takový je již v základu námět hry. Samotné zpracování hry už však v žádném případě precizní není. Ničit budete muset nejen onu partičku chuligánů, ale především jejich kápa, v jehož útrobách se skrývají také klíče od hradu a vaší životní lásky.

K ničení nepřátel můžete využít zmiňované pivo - jeho plechovkami můžete nepřátele bombardovat, stejně jako je postříkat pěnou. Pokud ztratíte kousek života, vypitím piva si ho opět doplníte (kéž by to tak šlo i v reálném životě). Grafika vypadá rozhodně zajímavě, někomu se bude bezpochyby zamlouvat. (Více...)


Na závěr musím jako vždy připomenout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Váš názor Další článek: Nový týden: Bude Broken Sword 3 znamenat revoluci?

Témata článku: , , , , , , ,