Týden v rubrice Plné hry: rozmarné léto

Spousta našich spoluobčanů či školou povinných jedinců si v posledních dnech užívá vysokých teplot a krásného počasí – ano, čas dovolených hraje prim. To však není důvod, abychom vám jako každý pondělek opět nepřinesli nový přehled všech plných her za uplynulý týden. A co vás čeká tentokrát? Pirát silnic v českém podání * Sbírka hlášek Duke Nukema * Parádní akční hra v podobě Phobia III: Edge of Humanity * SexyBreak aneb další z řady Arkanoidů * Desková hra „Dáma“ tentokráte na PC.

Poslední týden jsem strávil stejně jako tisíce dalších šťastlivců odpočinkem od všeho pracovního shonu a napětí. Opět se však vracím do kolotoče herního světa a publicistiky s ním spojené. Teď však vystavím konec svým osobním zážitkům, dojmům a raději se půjdu věnovat dalšímu přehledu plných her, které jste mohli v průběhu uplynulého týdne na stránkách Doupěte najít. Nepochybuji, že z rozmanité nabídky si vybere opravdu každý z vás. Ale nyní už vzhůru do čtení!

Driver - pirát silnic v českém podání

Hru s prozaickým a benzínem zapáchajícím názvem Driver jistě není potřeba naší hráčské veřejnosti příliš představovat. Dnes však nebude řeč o tomto vcelku úspěšném komerčním počinu, nýbrž o čistě freeware titulu stejného názvu. Kupodivu však neoplývá špičkovou kvalitou, hoden vaší pozornosti je tak jen stěží. Ovšem, kdo ví…

Prvním faktorem, který je doslova bijící do očí, je nepříliš kvalitní zpracování této hry. Obrázek o skutečnosti (kdybyste mě snad chtěli podezřívat ze lži) si můžete konec konců udělat z vedlejšího screenshotu, který o kvalitě hry z tohoto hlediska vypovídá své. Nejen zpracováním je však živa kvalitní hra a tak se pojďme podívat na titul Driver trochu hlouběji, pod zrezlou pokličku v podobě grafiky. Stejně jako v případě komerčního Drivera se ocitnete v roli piráta silnic, jehož jediným a v pravdě také důležitým úkolem je uniknout všude se hemžící české policii. Ano, jak lze vyčíst mezi řádky, plná hra Driver pochází z pera a klávesnice českého pařana a programátora v jedné osobě.

Ale teď zpět k samotné hře. K ovládání využijete pouze kurzorové klávesy, nic více ke svému konání nepotřebujete. Jak jsem již zdůraznil v předchozím odstavci, vaším úkolem je uniknout ochráncům zákona. Jakmile se vás byť jen jediný z nich dotkne, hra končí - samozřejmě vaším neúspěchem, porážkou. Není to nikterak zábavné, bohužel ani zdlouhavé, takže hra vám vydrží opravdu jen na pár okamžiků. Na závěr alespoň jeden příjemný fakt - hra má co do velikosti pouhých 20 kB, dovolím si tedy tvrdit, že stáhnout si ji může opravdu každý! (Více…)

Dukiator - sbírka hlášek Duke Nukema

I další člen naší vybrané společnosti (mám pochopitelně na mysli tohoto přehledu) se krom jiného vyznačuje přijatelnou velikostí necelých 700 kB. Nejen velikost však hraje v případě jménem Dukiator důležitou roli. Tentokráte jsme se dočkali i vysoké kvality konečné hry. Na svědomí to má především světoznámá postava a člověk, který se ocitl v hlavní roli tohoto projektu. Je jím zatracovaný, zbožňovaný, každopádně pořádně tvrdý chlápek, kterého jisto jistě budete znát pod jménem Duke.

Titul Dukiator je totiž sbírkou více než 20 namluvených vět, které kdy ze svých úst vypustil samotný Duke Nukem (a že jich je!). Všechny tyto fráze, z nichž mnohé zná snad opravdu každý, jsou rozděleny do celkem čtyř kategorií - Angry Duke, Plesantries, Resonses a Questions.

Pokud tedy patříte mezi fanoušky a obdivovatele Duka, neměla by vám tato neopakovatelná sbírka v žádném případě uniknout. To samé však bez výjimky platí i pro ostatní z řad hráčů. (Více…)

Phobia III: Edge of Humanity - parádní akční hra

Mezi freeware smetánkou se čas od času najde projekt takové kvality, že by mu mnohé, za plnohodnotné komerční tituly vydávané hry, mohly jen tiše závidět. Členem této elity je i titul Phobia III: Edge of Humanity, již třetí díl poměrně populární série. Popis této hry by v pravdě vydal na plnohodnotnou recenzi, proto vás se všemi fakty seznámím hezky stručně.

Sami se tedy vžijete do role vojáka samotáře, který musí čelit hordám nepřátel, které tentokrát zastupují nevyzpytatelní mimozemšťané. Čekají na vás celkem dva módy - tréninky, který vás naučí základy hry a jsou tedy slušnou průpravou, a samotné mise, což je ve své podstatě kampaň se vším všudy. Misí na vás čeká celkem šest. Není to číslo nikterak závratné, ve své podstatě spíše nicotné, díky jejich rozsáhlosti vás však samotná hra zaměstná na dostatečně dlouhou dobu. Stažení tohoto titulu tak zcela jistě litovat nebudete.

A co je náplní samotných misí? V první řadě jsou vaším cílem všudypřítomní mimozemšťané, kteří vám sami o sobě nadělají nemálo starostí. Každý level je však jedinečný a liší se v mnoha ohledech. To je rozhodně plus, které vypovídá o kvalitách titulu Phobia III: Edge of Humanity. Krom jiného na vás pak čeká také multiplayer. A tak jediným vyloženým záporem této ve skrze skvělé plné hry je její velikost, která dosahuje takřka 90 MB. Ale jak se říká - každá sranda něco stojí. (Více…)
 
SexyBreak - další z řady "Arkanoidů"

Slasti slavné klasiky Arkanoid okusil na svém PC opravdu každý, leč i "negramotů", kteří s touto hrou či některou z jejich variací neměli tu čest, bychom zřejmě ve světě našli dost. Dnes bude opět řeč o dalším remaku tohoto titulu, který vychází ze stejného principu, krom toho však přidává i něco málo navíc.

To málo, tou jinak řečenou perličkou titulu SexyBreak je fakt, že se vám tentokráte na pozadí nebudou odhalovat krásné, bohužel však také nudné krajinky, nýbrž ženy a dívky (a samozřejmě spoře oděné). Ještě se vrátím k principu hry - vaším úkolem je pomocí pálky umístěné na spodní části obrazovky odpalovat míček, kterým ničíte kostičky a cihličky různých druhů. Občas k vám přilétne nějaký ten bonus různorodého účelu a využití. To je zhruba tak vše.

Ani po stránce zpracování není hře prakticky co vytknout. Grafika je skvělá, zvuky a hudba spíše průměrné. Hra obsahuje celkem 5 levelů, díky bohu si můžete z homepage stáhnout dalších 20. (Více…)

3D Draughts - dáma v podobě počítačové hry

Na závěr dnešního přehledu si trochu blíže představíme titul z řad logických deskových her.  Je jím počítačové zpracování hry známé jako "dáma". Jistě si sami můžete udělat představu o tom, co tedy od hry podobného typu očekávat. Žádný zázrak se však nekoná, šachový velmistři světa by byli bezpochyby zklamání.

Ptáte se proč je tomu právě tak? Už zpracování není příliš kvalitní, grafika je sice 3D, ale celkově vás nijak neoslní (nebo se snad mýlím?). Pro ovládání vám postačí myš, konkrétně pak levé tlačítko pro tahy, pravé využijete k rotaci a zoomování. Dalším nedostatkem je absence hry proti počítači, pro své vyžití tak musíte najít člověka ochotného se vám postavit (a těžko říct, zda-li se v mnoha případech podobný odvážlivec najde). Celá scéna je pak díky barvě kamenů dosti nepřehledná, také pravidla jsou jaksi "podivná". (Více…)


Prokousali jsme se na konec dnešního přehledu. Nouze jisto jistě nebyla o kvalitní počiny, stejně jako spíše krátkodobé a oddychové záležitosti. Jako pokaždé nesmím na závěr zapomenout podotknout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Váš názor Další článek: Nový týden: nové RPG ze Slovenska

Témata článku: , , , , ,