Týden v rubrice Plné hry: sedm chuťovek

Minulý týden jste si mohli vychutnat desítku nejlepších plných her posledních několika měsíců, nyní vám již nabízíme klasický týdenní přehled všech freeware titulů, které se na stránkách Doupěte objevily. Čeká tak na vás tentokrát rovná sedmička výborných her – budete tak svádět ženy, hrát kulečník, hopsat nebo zachraňovat nebohé trosečníky.

Freddy auf Malle - v roli svůdníka žen!

Svůdce žen - do role tohoto individua se vžijete ve hře Freddy auf Malle. Budete tak obletovat ženy, nosit jim květiny, citovat básně, zkoušet různorodé fígly. Získat srdce vybrané krásky totiž není jednoduchým úkolem a tak vám titul Freddy auf Malle může posloužit jako malá průprava do skutečného života, nemyslíte?

Hlavní hrdinou hry je německý svůdník Freddy, který se vypravil na zaslouženou dovolenou na sluncem propečený ostrov Mallorca. Vaším úkolem je získat co nejvyšší skóre, což je konec konců typická náplň většiny her - jednotlivé body získáváte prováděním různých akcí. Tím se rozumí nejen spousta klasických i méně obvyklých činností, ale především balení žen a dívek. 

Smutným zjištěním bude zřejmě pro velkou spoustu z vás fakt, že celá hra je vytvořena v němčině - získání dívčího srdce je povětšinou podmíněno zábavnou konverzací obou zúčastněných, v případě hry Freddy auf Malle je tedy důležité především být vtipným, milým a otevřeným hlavním hrdinou - tak vám spadne do náruče takřka každá

Na závěr se zbývá zmínit o zpracování - to je výborné, grafika je kreslená, jistě se vám však bude líbit. Dobré je i ozvučení. Jedinou vadou na kráse tak zůstává již zmiňovaná němčina jako standardní jazyk hry. Deutschland, Deutschland, über alles. (Více…)

Carom 3D - úchvatný kulečník

Již poměrně dlouho jsme vám nenabídli žádnou z mnoha her, se kterými se setkáte především v různých pohostinstvích, restauracích a klubech - patří sem například šipky či kulečník. Právě druhý jmenovaný sport si budete moci zahrát v další plné hře nazvané Carom 3D.

Jak už plyne z onoho spojení "3D" v názvu, dočkáme se tentokráte plně 3D grafiky, která také patří mezi jednu z hlavní předností samotné hry.  Zahrát si budete moci biliár či kulečník, primárně je navíc titul Carom 3D vytvořen pro hraní více hráčů po Internetu. Pokud se pro podobný krok rozhodnete, budete se muset zaregistrovat na této stránce.

Vhod vám jistě přijde také malý trénink v podobě módu Practice - nacvičit si budete moci jednotlivé šťouchy neboť drobná průprava se vždy hodí. K ovládání vám postačí kombinace klávesnice a myši. I když to možná bude někomu připadat jako nestandardní kombinace, postupem času si na ni zvyknete a bude vám připadat přirozená.

Jistě oceníte také možnost každý šťouch si pečlivě prohlédnout díky všudypřítomnému replayi. Hra nabízí nesčetně podobných perliček a mohla by se jisto jistě měřit i s kdekterými komerčními kolegy. Hrát navíc můžete v mnoha unikátních místnostech, alespoň obrazně tak navštívíte Japonsko či Koreu. Carom 3D je tedy skvělou hrou, která i přes svou větší velikost nesmí chybět ve vaší sbírce. (Více…)

Bikini Blocks - slečnami okořeněný tetris

Klasiku jménem Tetris jistě netřeba příliš představovat a pochopitelně by se to dalo říci také o titulu Bikini Blocks - ten totiž čerpá z idei této vynikající herní legendy, která se již objevila na všech herních platformách, mobilní telefony nevyjímaje.

Vězte tedy, že jako vždy budete skládat z vrchní části obrazovky padající kostičky tak, aby do sebe zapadaly. Jakmile se vám podaří poskládat celou řadu, zmizí a můžete pokračovat dále. Stejně jako v případě originálního Tetrisu, i zde jste za podobný "úspěch" patřičně odměněni.

Nedočkáte se však hromady bodů, které navýší vaše bodové skóre, nýbrž odhalení další části těla sličné dívky, která vám dělá doprovod na pravé straně herní obrazovky. Dívek na vás čeká rovných dvacet, více již snad netřeba dodávat! (Více…)

Copper Hopper - zábavná hopsačka!

Do společnosti her našeho přehledu dnes nakoukla také netradiční hopsačka s netradičním názvem - tak by se dal krátce charakterizovat počin Copper Hopper. Chcete-li se tedy na chvíli odreagovat, máte jedinečnou šanci, protože právě nyní vám představím ten pravý titul pro tento úkon.

Ovládat budete malou postavičku, jejímž úkolem (a potažmo i vašim) je ve stanoveném limitu tří minut získat co nejvyšší bodové skóre. Budete tak muset pobíhat po vytvořené herní mapě, zabíjet nepřátele, sbírat speciální předměty a provádět další úkony.

To vše však má malý háček - pohybovat se musíte po vyznačených cestách, jinak vám začne velmi rychle klesat život a mohlo by to vést až k smrti. Zpracování hry je ucházející, i když je grafika plně 3D, po chvilce vás z ní zřejmě začnou bolet oči. Titul Copper Hopper je tedy zábavou na krátké odreagování. (Více…)
 
Cyklon - staňte se záchranářem!

Do dnešního přehledu k mé radosti zavítala také česká hra, konkrétně pak z dílny vcelku známého tvůrce říkajícího si Tatko (jeho předchozí tvorba čítá takové hry jako Transformer či Planeta příšer 1, 2). I jeho nová hra se řadí mezi nadprůměrná dílka a tak by neměla uniknout vaší pozornosti.

A o co v ní jde? Budete zachraňovat nebohé trosečníky, kteří ke své smůle uvíznuli na jednom z mnoha malých ostrůvku. Díky vrtulníku, který je plně ve vaší moci, bude vše mnohem jednoduší. Problémy by vám mohlo dělat trochu komplikovanější ovládání, kompletně v češtině vytvořený manuál by vám však měl vše podstatné říci.

Samozřejmě, že vaše práce nebude tak jednoduchá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Létat z ostrova na ostrůvek, neohroženi ničím ani nikým a v pohodlí vrtulníku zachraňovat trosečníky - idylka pro dny volna, nikoli pro dobrou počítačovou hru. Dočkáte se tak mnoha taktických prvků, zejména v souvislosti s palivem vaší helikoptéry. Občas se můžete potkat s nepřízní počasí a podobnými problémy.

Zpracování hry je na rozdíl od posledně hodnocené hry z dílny Tatka, titulu Planeta příšer 2, opravdu výborné, grafika se mi líbila. Ozvučení také nezklamalo. Hledáte-li tedy kvalitní českou hru, nabízí se vám jeden vhodný kandidát. (Více…)

Ball Inferno - v hlavní roli balónky

Balóny, balónky - existují v tisících podobách a jsou to právě ony, s nimiž se nejčastěji setkáte v průběhu hry Ball Inferno. A o co že tedy vlastně půjde? V zásadě je to vše až příliš jednoduché - musíte tyto objekty ničit. Jak jste jistě vytušili, až tak jednoduché to nebude.

Byť vás opravdu čeká jen neustále ničení všude poletujících balónků, vše vám jisto jistě zkomplikuje fakt, že z jednoho zničeného vzniknou dva menší a tak stále dokola! A váš úkol je tedy jediný - ničit stále a dále dané bálonky a přitom se s žádným nestřetnout.

Ano, druhý odstavec již plně odhalil situaci ve hře. Budete tak muset neustále unikat a nenechat se zasáhnout, což v mnoha případech bude tvrdým oříškem. Čeká na vás rovná třicítka levelů, každý se odlišuje daným prostředím a samozřejmě svým vzhledem. Při vykonávání stanoveného úkolů nejste omezeni žádným časovým limitem, můžete si tak dát pěkně na čas. 

Nechybí ani občasné bonusy, které mají přesně tu funkci, kterou byste od nich čekali. Titul Ball Inferno bohužel neoplývá nijak unikátním a chvályhodným zpracováním. Využijte ho alespoň jako malé odreagování - na nic jiného se vskutku nehodí. (Více…)

Crimsonland - skvělá akce

Mezi jednu z nejkvalitnějších her posledních měsíců patřil bezpochyby takřka stomegabajtový obr jménem Phobia III. Tato hra patří i dnes mezi naprostou špičku, ale proč se právě o ni zmiňuji? Protože se hodlám představit vám hru, která je tomuto počinu velmi podobná, navíc však oproti němu nabízí jednu podstatnou výhodu.

Tou je samozřejmě velikost - ta se pohybuje na zhruba desetině zmiňovaných 100 MB. Vaším úkolem ve hře není nic jiného než se procházet po herních mapách, ničit různorodé příšery a příjemně se bavit. K dispozici máte rozsáhlý arzenál zbraní. Na rozdíl od Phobie III využijete k ovládání také myš, která je pro míření na cíl mnohem vhodnější. Hra obsahuje také RPG prvky, po vystoupání na další zkušenostní úroveň si tak můžete vylepšit některou ze svých schopností.

Hra se chlubí také skvělým zpracováním, které je však o kapánek slabší než v případě zmiňovaného titulu Phobia III. Celkově tedy příjemná zábava, navíc se vyznačující ucházející velikostí. Co více si přát? (Více…)

Na závěr musím jako vždy připomenout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Váš názor Další článek: Lord of the Rings: The Two Towers obrázky

Témata článku: , , , ,