Týden v rubrice Plné hry: souboje červíků a tanků!

Hned několik her, který vytvořily zlaté české ručičky, jste si mohli v průběhu minulého týdne vychutnat na stránkách Doupěte. Ze změti adventur vyniká především multiplayerová řežba Tanky ][, kterou v žebříčku oblíbenosti střídají tentokrát již zahraniční červíci v podání prvního a druhého dílu titulu Worm Wars. A to není ani zdaleka vše.

Plná hra týdne:

Tanky ][ - česká řežba

Nejpopulárnější hra minulého týdne na stránkách Doupěte, to byla česká řežba Tanky ][, která je však určena jen pro několik skutečných hráčů a na singleplayer tak raději zapomeňte. Máte-li však po ruce několik přátel či jinou lidskou obět, není jiná volba než hra Tanky ][:

"Tanky ][ (2?) jsou určené čistě jen pro použití ve dvou až čtyřech hráčích, takže budete marně hledat singleplayer. Po spuštění hry si navolíte počet hráčů, vzhled tanků, mapu, kde se bude váš nelítostný souboj odehrávat, a mód. Těch nabízí hra celkem sedm - klasický deathmatch (zde Zápas), pár jeho obměn, Capture The Flag, zajímavý Hon na lišku (kdy se jeden z hráčů náhodným výběrem počítače stává liškou a musí vydržet co nejdéle naživu) a dobývání určitého území." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 75% (velmi dobré)

Zbylá šestice her:

Život není krásný 3 - Doktořina krutá dřina

Život není krásný je každým svým dílem proslulejší série českých titulů, sršících vtipem a brutalitou. Ani třetí díl se nezdá být výjimkou, kromě obvyklé porce nechutností nás však opět čeká nový příběh a vylepšená grafika:

"Jednoho večera ses dozvěděl, že v jedné ulici u vás má dojít k předání kradených diamantů. S vašim kámošem jste tyto diamanty ukradli a jeli do Německa prodat diamanty na černým trhu v Berlíně. Váš kamarád si pro jistotu diamanty zašil do břicha. Na hranicích váš kamarád zpanikařil a koupil kulku od policisty. Řekl jste si, že by byla škoda, kdyby byl váš kámoš pohřbený i s diamanty. Takto vypadá příběh hry Život Není Krásný 3: Doktořina Krutá Dřina." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 79% (velmi dobré)

Worm Wars - červí válka

Červíci jsou podle všeho oblíbenými hrdiny nejen komerčních, ale i freeware her. Jak jinak si totiž lze vyložit vznik titulu Worm Wars, v nichž vás opět čeká jejich zápolení na život a na smrt. Rozhodně neváhejte, o zábavu na několik večerů máte s titulem Worm Wars postaráno:

"Války červíků, to je volný překlad názvu dnešní hry. A že to budou války pekelné, o tom se jistě přesvědčíte sami. Jako velitel skupinky červích bojovníků máte za úkol obránit svou základnu a hlavně své vojáky. A kdo že vám to stojí v cestě? Klasická hra Worms upřednostňovala boj červ versus červ, ale zde to bude jiné. Tady budete vést partizánskou válku s všudypřítomnými brouky, jenž se vás snaží zničit a ovládnout vaše území. No budiž. Ale vy máte nejmodernější techniku a dobře vycvičené vojáky. Naproti tomu brouci sází spíše na "sovětský" styl války a upřednostňují kvantitu před kvalitou." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 89% (super)

Psycho Hazard - textovka jak má být

Textové hry neumírají, alespoň ne ve světě freeware titulů. Máte-li rádi netradiční zábavu, která se však nepyšní okouzlující grafikou, neváhejte. Nám všem se titul Psycho Hazard velmi líbil:

"Příběh hry je zasazen do paralelní blízké budoucnosti, kde celý svět ovládají organizované skupiny gangsterů a drogových dealerů. Jen několik skupin lidí zůstalo sepjato na tzv. Území volnosti, které nepřináší kromě nepořádku žádné výhody. A co vy? Jak se do toho zapojíte? Jako skoro spořádaný občan, jež po pařbě zapomněl skoro vše, se volným pádem zapojujete do napínavého příběhu. U textovek se o audiovizuální stránce nehovoří. Zde se hovoří o příběhu. Konkrétně u Psycho Hazardu je vynikající, což hovoří za celou hru." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 81% (super)

Worm Wars 2 - opět v akci

A červíci dnes podruhé. Zatímco na začátku uplynulého týdne se mohli všichni čtenáři Doupěte bavit prvním dílem této rozrůstající se freeware série, přinesli jsme vám během několika dnů druhý a značně vylepšený díl:

"Worm Wars "jednička" vybočoval z řady běžných freewarovek především svou hratelností. Mohu uklidnit všechny, že Worm Wars 2 půjde pěkně ve stopách svého předchůdce. Ba i dokonce jej v mnoha ohledech předběhne. Tak například již zmiňovaná hratelnost. Druhý díl "zakčněl". Už nestačí líně sem tam někoho sestřelit a čekat na dalšího pána na holení. Tady budete střílet, střílet a střílet. Všechno je v pohybu, nikdo vás ani vaši jednotku nenechá na pokoji. Dalším příjemným vylepšením je i nakupování nových zbraní a červů." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 92% (extratřída!)

Honzova dobrodružství - Epizoda 1

Adventur není nikdo dost a těch dobrých dvojnásob. Přestože se nový český počin Honzova dobrodružství nepyšní okouzlující grafiku (ba právě naopak), nabízí mnoho aspektů, díky kterým by vám jisto jistě neměl uniknout:

"U hry ihned poznáte, že je dělané v Adventure Game Studio. Jednak podle ikonky, jednak podle hry. O co vlastně ve hře jde? Vžíváte se do role Honzy, jež ztratil svůj mobil. Tak si jde koupit nový kus, ale shodou okolností se rozběhne příběh. Zjistíte, že zde řádí lupiči bytů. A z Honzy se rázem stává detektiv. Bohužel v nejnapínavějším okamžiku hry, hra končí. A už jen pokračování příště..." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 78% (velmi dobré)

LabyLand - trocha logiky

A náš takticko-akční týden tentokráte zakončíme hrou z jiného soudku. Mnoho z nás logické hry odmítá, nenávidí a hraje velmi nerado. Proč však po delší době znovu nezavařit svoje mozkové závity? S hrou LabyLand máte jedinečnou příležitosti:

"Důležité ale je, co máme právě teď na stole. Hru s názvem Labyland. Logika se vším všudy. Stanete se řidičem -respektive vůdcem- auta, které se musí dostat po silnici ke své peněžité odměně. A jelikož herní mapa se trošku rozházela, vy ji musíte dát znovu do kupy, aby autíčko mohlo směle přejet. Ale pozor, kromě vás hrají ještě 3 další, počítačem ovládaní hráči. Ti vám vaši cestu patřičně bortí a kazí v jejich prospěch. Je patrné, že o zábavu nebude nouze. Byť trochu suchou." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 58% (lepší průměr)

Na závěr opět připomínám, že všechny plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Váš názor Další článek: Nový týden: ve znamení Warcraftu

Témata článku: , , , , , , , , ,