Týden v rubrice Plné hry: tituly nejvyšší třídy

Opět nadešel ten správný čas, tedy pondělek nového týdne, a tak vám jako ostatně pokaždé v tento den přinášíme přehled všech plných her uplynulého týdne. Tentokrát vás navíc čeká mimořádně kvalitní skladba her! Například v podobě netradičního sportovního titulu Schwooshball Challenge. Vychutnat si však můžete také trochu vědomostního soutěžení, krom jiného zavzpomínáme na sérii Pán prstenů či navštívíme jedno pohostinství.

Letní vedra jsou bezpochyby velkým záběrem na lidský organismus. Jak radí snad každý lékař, velmi důležité je pít dostatek tekutin - ať již obyčejné vody, limonády či třeba dobře vychlazené sklenice piva. Právě tento zlatavý mok je hlavním představitelem plné hry Beertender 2, kterou vám dnes mimo jiné představím. Není to však ani zdaleka vše, a tak se raději pojďme přímo podívat na celý přehled.

Schwooshball Challenge - netradiční, ale zábavný sport

Titul Schwooshball Challenge mohu bez jakékoliv nadsázky zařadit do škatulky sportovních simulací, i když v pravdě velmi netradičních, se kterými se v reálném životě setkáte jen stěží. O to více by vás tak mohla zaujmout tato plná hra, jejíž námětové kořeny bychom mohli hledat v klasickém tenisu.

Samotná hra se odehrává na zajímavém kurtu ve futuristickém provedení, který je rozdělen jakousi virtuální sítí. Krom raket, které drží vaše postavička i její soupeř v ruce, se jako vždy dočkáte poletujícího míčku. Ten musíte odpalovat přes síť tak, aby jej soupeř nestačil vybrat a balónek tak skončil v jednom z terčů za jeho zády. Snahou vašeho konkurenta je vyprovodit vás z kurtu stejnými prostředky, tedy obratností a rychlou reakcí. Hra končí v okamžiku, kdy se jednomu z aktérů tohoto klání podaří dosáhnout stanoveného skóre. To se nastavuje ještě před spuštěním hry, voleb na vás však čeká ještě mnohem více.

O grafice si můžete udělat obrázek z našeho screenshotu, i přes své relativní stáří (hra Schwooshball Challenge vznikla totiž již v roce 1996) působí stále velmi pěkně, vaše oči jí nepohrdnou. Vyloučit však nelze problémy se stabilitou a to zejména v případě novějších systémů, které v době zrodu této hry zákonitě neexistovaly. (Více…)

Beertender 2 - pivní pochutina

Dnešní druhá hra je určena především milovníkům piva, slastného to moku, který patří v České republice mezi klasické pochutiny. Titul Beertender, vlastně jeho druhé pokračování, o němž tu bude právě dnes řeč, vás zavede do světa pohostinství, barů a hospod. Vžijete se do role místního barmana, prožívat s ním budete strasti nelehkého to povolání.

Vaším úkolem bude jediné - zásobovat všechny hosty dostatkem piva. Není to ovšem až tak jednoduché. Váš bar je tvořen čtyřmi pulty, kolem nichž chodí samotní hosté, a z několika píp a sklenic. Návštěvníci a zákaznici vašeho zařízení se v průběhu hry neustále pohybují směrem k vám, pokud jim však pošlete sklenici vychlazeného piva, začnou je pít a v tom okamžiku ustupovat zpět, na startovní čáru. Nakonec, pokud jste opravdu šikovní, se vám podaří vyštvat hosty až ven, pryč z vašeho pohostinství.

Krom rozesílání sklenic je však musíte také po nezbedných hostech chytat. Pokud by nějaká spadla na zem a rozbila se, ztrácíte jeden ze svých třech životů. Občas se dočkáte i nějakých bonusů v podobě drobného spropitného, které zvýší vaše celkové skóre. Zpracování hry je výborné, týká se to grafiky i o zvučení. (Více…)

The Lord of the Rings: The Battle of Mordor - rekonstrukce bitvy o Mordor

Myslím, že spisovatelskou legendu v podobě J.R.R. Tolkiena netřeba představovat. To samé platí i o jeho nejznámějším dílu, trilogii Pán prstenů, která se nedávno dočkala vcelku povedeného filmového zpracování. V nabídce našeho přehledu se navíc třpytí jedna perla v podobě zajímavého počinu, který je inspirován právě touto knižní sérií.

Titul The Lord of the Rings: The Battle of Mordor je, jak už jeho název napovídá, malou rekonstrukcí významné bitvy o Mordor. Jedná se však v pravdě spíše o interaktivní animaci než plnohodnotnou hru. Co do délky vám nabídne kolem pěti minut zajímavé podívané. Sami můžete stiskem klávesy "K" aktivovat funkci volného rozhlížení a poté se pomocí kurzorových kláves přesouvat po celé scéně.

Zpracování je ucházející, byť samotný boj nepůsobí příliš věrohodně - všichni bojovníci jsou přikrčeni, navíc dělají takřka identické pohyby. Zvuk a hudba jsou však další světlou stránkou hry. (Více…)
 
Chcete byť milionárom? - slovenská verze populární soutěže

Stále velmi populární televizní soutěž "Chcete být milionářem?" se dočkala dalších zpracování v podobě počítačové hry, která k nám tentokrát dorazila od našich východních sousedů ze Slovenska. Opět se vžijete do role šťastlivce v jeho honu za milióny, jehož hlavní zbraní budou především vlastní vědomosti.

Odpovídat tedy budete na řadu otázek, podle slov autorů jich hra obsahuje kolem tří stovek. Na každou z otázek máte čtyři odpovědi, pochopitelně pouze jedna "je ta správná". K dispozici máte také tři nápovědy (50:50, publikum a přítel na telefonu), které můžete využít v případě, kdy si nejste při odpovídáni jisti (či vůbec netušíte).

Grafické zpracování není nikterak zázračné, zamrzí absence zvuků a hudby. Celkově je tedy po této stránce titul "Chcete byť milionárom?" jednoznačně podprůměrnou záležitostí. (Více…)

SoutPark Super Mario Bros 2 - skvělá hopsačka s Kylem v hlavní roli

I když má v názvu titul SoutPark Super Mario Bros 2 jméno známé herní postavičky, fousatého Itala Maria, v hlavní roli této hry se objevuje Kyle Broflovski, kterého bude většina z vás jisto jistě znát z populárního kresleného seriálu pro dospělé South Park. Je to však jediná odlišnost od ostatních her našeho milého Maria - levely, protivníci i ostatní věci zůstávají klasické.

Kdo tedy hrál jakoukoliv hopsačku s Mariem v hlavní roli, bude v případě titulu SoutPark Super Mario Bros 2 jako doma. Cestou za konečným vítězstvím na vás čeká pětice veskrze různorodých světu, každý k vaší spokojenosti přidá čtyři poměrně rozsáhlé levely. Krom ničení nepřátel se v nich musíte snažit nahrát co nejvyšší skóre, které mimo jiné získáváte i sbíráním bonusů.

Našince jistě potěší i anglická nápověda. Ta vám objasní takřka každou nejasnost, která by v případě hraní titulu SoutPark Super Mario Bros 2 mohla vyvstat. Kromě vynikající hratelnosti se může tento freeware počin pochlubit také ucházejícím zpracováním - grafika i zvuky jsou slušné, lehce nadprůměrné. (Více…)


Několik tisíc znaků textu je zdárně za vámi. Nepochybuji o tom, že dnešní skladba plných her (mimochodem, podle hodnocení velmi kvalitních!) vás potěšila a dostatečně uspokojila. Jako pokaždé nesmím na závěr zapomenout podotknout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Váš názor Další článek: Cenega spustila nové technické fórum

Témata článku: , , ,