Týden v rubrice Plné hry: tituly všech chutí!

Dalších sedm dní je zdárně za námi a na vás jako obvykle čeká nový přehled všech plných her, které jsme vám v průběhu minulého týdne přinesli. Tentokrát je to tak rovná devítka titulů – díky nim navštívíte nejen divoký západ ve hře Becher Wild West, ale také vesmír a další lokace. Navíc vás nemine ani setkání s mimozemšťany!

Becher Wild West - divoký západ

Soutěž Becher Game 2002 už sice máme několik dlouhých týdnů zdárně za sebou, to však nic nemění na tom, že si dnes představíme další z řady desítek titulů, které se klání o nejlepší hru zúčastnily. A jak napovídá název počinu Becher Wild West, tentokráte navštívíme divoký západ, místo odvážných mužů i sprostých lupičů.

Nejprve si dovolím přiblížit vám ono místo kdesi na divokém západě - celá hra se odehrává v neznámé vesničce, jejíž obyvatelé spokojeně zahálí. Veškerou zábavu jim poskytuje pouze místní salón a skvostný to mok, Becherovka. Tato výborná tekutina však byla ukradena lupiči a aby toho nebylo dost, zbytek místních opilců se rozhodl udělat vše pro získání posledních zásob. A tak tedy ve městě vypukly nepokoje.

Zvláštností hry Becher Wild West a podle mnohých také jejím největším kladem je možnost hrát pouze a jen ve dvou hráčích na jednom počítači. Řečeno stručně - sami si prostě nezahrajete. Jinak je však úroveň hry, jejímž autorem je Daniel Scheirich, velmi dobrá a za vyzkoušení tak bezpochyby stojí. (Více...)

Destroy or Die - vyberte si!

Také kořeny druhé hry v našem dnešním přehledu sahají k nám, do České republiky. Je to samozřejmě způsobeno prostým faktem, že je jejím autorem český tým MonySoft. Titul Destroy or Die (Znič nebo zemři) je zatím posledním počinem autorů z tohoto týmu a my se této hře podíváme trochu blíže na zoubek.

Po spuštění na vás nejdříve čeká intro, které nastiňuje hlavní příběhovou linii. Vězte tedy, že ruští inženýři vyvinuli v roce 2158 novou atomovou technologii a Rusko si chce podrobit USA. No a vy, blíže nespecifikovaný hrdina, vlastníte jedinou zbraň, která je může zastavit - je jím supermoderní letoun, o jehož původu ani schopnostech toho není příliš známo.

Pokud se rozhodnete vstoupit do nelítostné bitvy proti svému bojovníkovi, čekají na vás celkem 4 herní mapy. V každé z nich musíte čelit nepřátelskému letounu, který však rozhodně není jednoduché zničit. Zpracování hry je slušné. (Více...)

Rettet die Kühe - ufoni jsou zde

Německá firma Phenomedia AG si ve světě i u nás získala dobré jméno zejména díky nesmírně populární sérii Moorhuhn, která se za dobu své existence dočkala nespočtu pokračování a variací. Dnes tu pro vás máme opět něco nového od této společnosti - konkrétně pak počin Rettet Die Kühe, ve kterém sympatické opeřence vystřídali mimozemšťané.

Možná pro některé z vás bude smutné zjištění, že je celá hra v němčině - bohužel, autoři se rozhodli ponechat svůj mateřský jazyk, což jim však nemůžeme mít za zlé. Vy sami se ocitnete v roli farmáře, na jehož pozemku se znenadání zjevila mimozemská loď. Zelení mužíčci tentokráte touží po jediném - unést si z vašeho stáda krav pár kousků pro zkoumání a další podrobný výzkum. A vy se jim v tom musíte chtě nechtě pokusit zabránit!
 
Hra se pochopitelně pyšní kvalitní grafikou, což je však běžný standard u všech titulů Phenomedia AG. Na druhou stranu je škoda, že autoři pozapomněli na ozvučení, trochu složité je také ovládání. Za vyzkoušení však hra Rettet die Kühe jisto jistě stojí.  (Více...)

Captain Wesco - vesmírný hrdina

Čtvrtou hrou minulého týdne i našeho dnešního přehledu je klon populární série Moorhuhn, o níž jsem se v souvislosti s autorským týmem Phenomedia AG zmiňoval již u předchozího titulu. Nová hra má název Captain Wesco a zavede vás do světa vesmírných bojů, doby, kdy mimozemšťané jsou úhlavními nepřáteli lidí.

Na střílení monster máte přesně 100 roků, každý z nich je v našem pozemském čase vyjádřen jednou vteřinou. Pokud vám ale na skle kosmické lodi přistane mimozemšťan, odpočítávání zrychlí, samozřejmě pouze do doby, než se dotyčného stačíte zbavit. Zabíjením ufounů získáváte body, nečeká na vás tedy žádný příběh, který by vám hru příjemně zpestřil.

Zpracování navíc nepatří mezi dnešní špičku - po grafické stránce hra zapadá do šedivého průměru, zvuky jsou lehce nadprůměrné a hudba zejména díky stále se opakujícím motivům po chvilce hraní začne lézt na nervy. Patříte-li však mezi ty hráče, kteří nedají na populární sérii Moorhuhn dopustit, mohla by vás jejich nová variace v podání titulu Captain Wesco na pár chvil zabavit. (Více...)

The Candy Kid 2 - také jste na sladkosti?

Žánr plošinovek zažívá v posledních letech stejně jako jeho kolega ze světa adventur značný úpadek, což se projevuje nejen na klesajícím počtu komerčních, ale také freeware projektů. Proto tedy buďme vděční za nový titul The Candy Kid 2, který vám poskytne dlouhé chvíle skvělé zábavy. Nevěříte? Pak čtěte dále!

Hra se odehrává v jakémsi podivném světě, kde jsou vašimi úhlavními nepřáteli šneci a květiny. Jakkoliv to může vypadat divně, je tomu právě tak - možná nemají autoři v lásce faunu, kdo ví … Vy sami ovládáte malého klučíka, se kterým nejen skáčete a všelijak se pohybujete, ale také a především střílíte barevné kuličky. Ty pochopitelně slouží k zabíjení protivníků. Krom toho vás však celou cestou provází nutnost sbírat všude se válející sladkosti.

Celkem na vás čeká pětice levelů, které jsou poměrně krátké, na druhé straně se titul The Candy Kid 2 pyšní postupně rostoucí obtížností. Na samý závěr vás pak čeká souboj s obřím hlemýžděm. Během hry jste standardně omezeni počtem životů. Zajímavé je, že verze, kterou vám dáváme k dispozici, je podle tvůrců ukázkové demo - podle ohlasů se má rozhodnout, zda-li má cenu v rozjetém projektu nadále pokračovat (Více...)

Cowtris - kraví tetris

Minulý přehled nejnovějších plných her byl ve znamení krav. I dnes se nám v naší sbírce nových freeware titulů objevuje počin, jehož hlavní roli shodou okolností opět obsadila tato zvířata. Zapomeňte však na ohraný scénář a nutnost vžít se do jejich opatrovatele, o to tu tentokrát neběží. Právě naopak, čeká na vás jednoduchý a starý známý tetris, navíc však v podání se šílenými kravami!

Pravidla se nijak neliší od těch, která pravidelně v mnoha variacích hry Tetris baví hráče již po dlouhá léta. Na rozdíl od všemožných kostek však tentokráte padají z horní části obrazovky krávy stočené do různých tvarů. Odlišné jsou také zvuky - bučení nebo šílený smích při vypnutí programu, to a mnohem více na vás v titulu Cowtris čeká.

Výborná je také hudba - hra obsahuje neuvěřitelné množství motivů, takže nehrozí, že by vám po delší době přišla nepříjemná. Nechybí zde totiž motivy z filmů Jamese Bonda, Mission Impossible a na své si přijdou také milovníci vážné hudby. (Více...)

Kima - hrátky s balónkem

Krom mnoha her českého původu pro vás dnes máme také nový titul pocházející z Asie, krajů nám nesmírně vzdálených. Naštěstí vás však na rozdíl od mnoha jiných titulů z tohoto kontinentu nečekají tuny čínského či japonského písma - autoři svůj titul zpracovali v angličtině a díky ní si můžete jejich povedenou hříčku vychutnat i vy!

O co ve hře jde? Sami ovládáte jakýsi míček, který musíte přepravit do předem připravené jamky. Čelit však budete muset mnoha překážkám, jejichž úkolem je míček zastavit, zpomalit či alespoň vychýlit jeho dráhu letu. Před samotným "odpalem" si samozřejmě můžete vyzkoušet, kam míček poletí, poté na vás již čeká nastavovaní sklonu a rychlosti.

Je zajímavé, že k postupu do dalšího kola musíte získat co nejméně bodů - pokud se do jamky netrefíte, získáte trestné body, v opačném případě se vám od celkového skóre odečtou. Grafika hry je navíc také povedená, to stejné se dá říci i o zvucích. (Více...)

Elf Bowling 3 - katapult s Elfy

Přestože jsou již klimatické podmínky v posledních dnech přijatelné, ještě donedávna zužovaly všechny části naší malé republiky tuhé mrazy. Dnes pro vás máme novou hru se zimní tématikou - Elf Bowling 3, to je netradiční a zábavný titul, který byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Hra se odehrává ve zasněžených horách. Vy sami se vžijete do role Santa Clause, který má před sebou těžký úkol - sestřelit postavičky létající na balóncích. Zajímavé však je, že pro onen akt střelby využijete služeb obří podprsenky, náboji vám pak budou shora padající elfové, bytosti moudré a nesmrtelné. Za sestřelení létající postavičky či některého z červených terčů získáváte body, celkové skóre se vám zobrazí na samém konci hry.

Zpracování titulu Elf Bowling 3 je slušné, grafika je opravdu povedená, o čemž vás snad přesvědčí i výše umístěný obrázek. Ozvučení je také kvalitní. Spolu s kvalitní zábavou je tak zpracování jistě dostačující zárukou, že hra Elf Bowling 3 stojí za vyzkoušení. (Více…)

Pokyd - pokec s vaším počítačem

Mluvení, mluvení, mluvení - jedna z činností, kterou člověk provádí dennodenně a bez které nemůže existovat. Co však dělat v případě, že ve vašem okolí nefiguruje osoba, které byste mohli vylíčit všechny své zážitky a pocity? Pokud jste se snad i vy dostali do podobné situace, nezbude vám než vyzkoušet zajímavý pokec s vaším plechovým miláčkem!

Mezi jeden z nejpovedenějších programů podobného typu patří bezpochyby titul Pokyd. Využití programu je vám myslím vcelku jasné - sami píšete věty, na které vám program odpovídá, občas prohodí nějaký ten vtípek a podobně. Navíc můžete využít i několika nejrůznějších nastavení - například je vám tak umožněno změnit svému počítačovému příteli pohlaví, od nějž se částečně odvíjí struktura odpovědí.

Součástí programu jsou také pluginy, trochu otravné se mi jevily zvuky speakeru, které vás provází celým programem - naštěstí je však lze vypnout. (Více…)


Na závěr opět připomínám, že všechny plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Váš názor Další článek: Představena nová postava ze hry Vietcong

Témata článku: , , , , , , ,