Týden v rubrice Plné hry: zabijte si svého Mečiara!?

Čtyři hry odlišného žánru – právě to na vás čeká v dnešním přehledu plných her. Nejprve si tak budete moci vyzkoušet své vědomosti týkající se čaroděje Harryho Pottera, na řadu však přijde také výborné finské RPG. Aby toho nebylo málo, nabízíme vám také zatím poslední skutečně originální klon klasiky Arkanoid, jako bonus pak výlet do zákulisí slovenské politické scény.

Harry Potter Test - vyzkoušejte své vědomosti

Představovat postavičku malého čaroděje Harryho Pottera dnešní mládeži by bylo s největší pravděpodobností zbytečné - tento novodobý fenomén si získává v posledních měsících (zejména díky filmovému, ale také původnímu knižnímu zpracování) i u nás stále více a více fanoušků. Pokud i vy patříte mezi ně, pak jistě neodoláte hře Harry Potter Test.

Byť by jistě každý z vás ocenil možnost ovládat postavičku malého čaroděje a prožívat s ním všechna možná i nemožná nebezpečí, nabízíme vám dnes hru z trochu odlišného soudku - vyzkoušet si totiž budete moci své vědomosti související s Harry Potterem. Skutečně patříte mezi odborníky a znáte do pídě každou informaci týkající se tohoto charakteru? Pak nezbývá, než se o tom přesvědčit.

Hra obsahuje čtyři kategorie otázek, pod každou se skrývá konkrétních 15, které se nějakým způsobem dotýkají Harryho Pottera, ať již jeho knižní či filmové podoby. Dohromady tedy na vás čeká 60 vcelku obtížných otázek, některé z nich jistě dají zabrat i skutečným znalcům. Pokud se vám nepodaří odpovědět na některý dotaz správně, vše končí a musíte pokoušet štěstí pěkně od začátku.

Zpracování hry není nijak úchvatné, ba právě naopak. Titul Harry Potter Test tak nezbývá než doporučit spíše zarytým fanouškům Harryho Pottera, ostatní bohužel (či snad bohudík) zaujme jen ztěží. (Více…)

Magebane 2: Trinity - fantastické RPG!

Nestává se příliš často, abychom vám nabídli novou hru tolik zbožňovaného žánru RPG - přece jenom, vytvořit skutečně propracované a nápadité freeware RPG vyžaduje nespočet času a velkou výdrž, která však není mnoha tvůrcům cizí. Krásným důkazem této nepsané pravdy je výborný finský počin Magebane 2: Trinity, který si nyní trochu blíže představíme.

Ve hře ovládáte celkem tři postavy, každé můžete pochopitelně vybrat jméno i vlastní obličej. Co se týká bližší charakteristiky těchto charakterů, pak vězte, že každý má ve vaší bojové skupince jiný význam - najdete zde klasického léčitele, mága i bojovníka. Příběh hry (ano, ten samozřejmě nemůže chybět) se točí okolo jakéhosi tajemného amuletu.

Váš následující úkol se stejně jako u jakéhokoliv jiného RPG titulu týká neustálého prozkoumávání vzdálených končin, desítek dialogů a také boje. Ten si můžete kdykoliv "pauznout" a popřemýšlet nad dalším postupem, což je mnohdy opravdu užitečné. Co se týče rozhovorů, ty jsou nápadité, místy vtipné a jen málokdy nudí.

Zpracování hry je vynikající, grafika je opravdu povedená a naprosto skvělá se mi zdála hudba. Na závěr tedy nezbývá než hru Magebane 2: Trinity doporučit opravdu každému. Je sice trochu větší, než jak je zvykem, ale za kvalitu se prostě a jednoduše platí. (Více…)

Ultra FlexBall 2000 - neobyčejný klon Arkanoidu

Klonů populárního Arkanoidu lze najít na Internetu obrovské množství - bohužel jen opravdu málokterý z nich je dostatečně nápaditý či kvalitně zpracovaný, aby si po právu zasloužil vaši pozornost. Do této kategorie "výjimečných" počinů se řadí také nová hra Ultra FlexBall 2000.

Hra má co do velikosti pouhé 2 MB, nabízí však skutečně rozmanitý zážitek - čeká na vás šest tématických sad, každá obsahuje v průměru zhruba 10 levelů. Co více, případní vlastníci hry budou moci využít služeb přiloženého editoru, který jim umožní vytvořit si vlastní levely.

Vašim základním úkolem ve hře bude pochopitelně ničení kostiček pomoci klasické pálky a míčku, tedy nic neobvyklého. Naopak se však dočkáte poměrně velkého počtu všemožných bonusů: můžete si tak nejen klasicky zvětšit pálku a míče, ale také přivolat na pomoc kosmickou loď a tak podobně. Přesto, že se jedná o pouze kosmetickou úpravu, samotný titul příjemně zpestřuje.   

Na hru máte samozřejmě předem stanovený počet životů, po jejich vyčerpání vám bude umožněno zapsat se do tabulky nejlepších hráčů. Nemálo z vás jistě ocení také automatické uložení aktuální hry, ke kterému dojde vždy po jejím přerušení. Aby toho nebylo málo, hra se pyšní povedeným zpracováním, což se týká nejen grafiky, ale také zvuku. Titul Ultra FlexBall 2000 mi tak nezbývá než opravdu doporučit - kdo koupí (v našem případě stáhne), neprohloupí. (Více…)

Vlado Killing - zabijte si svého Vlada Mečiara!

Politika je věc veskrze prohnilá a tak není divu, že se v poslední době objevují především hry pro politiky velmi negativní. Přesvědčit vás o tom může také titul Vlado Killing, který by mohl zaujmout především naše východní sousedy a bývalé bratry.

Jak je už z názvu hry patrné, ústřední roli v ní bude hrát jistý Vlado - ano, jedná se skutečně o Vladimíra Mečiara, se kterým si můžete vyřídit všechny účty díky nebezpečně účinné brokovnici. Vaším úkolem je tedy pochopitelně co nejvícekrát zasáhnout náhodně se objevující fotografii Mečiara.

Hra vám počítá všechny úspěšné i neúspěšné zásahy, ze kterých jsou potom vypočítány body. Končí trochu záhadně, z ničeho nic, zřejmě je tedy vaše snažení omezeno určitým časovým limitem. Každopádně na vás na samý závěr čeká známý Mečiarův rozlučkový zpěv, který byste si rozhodně neměli nechat uniknout! Zpracování hry je ucházející, ale žádné zázraky nečekejte. (Více...)

Na závěr musím jako vždy připomenout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

Váš názor Další článek: Česká RTS Legenda vyjde spolu s Pánem Prstenů

Témata článku: , , , ,