Týden v rubrice Plné hry: zastřelte zajíce Zazu a dr. Železného!

Letní počasí by se do českých luhů a hájů mělo počínaje tímto týdnem znovu navrátit, i přesto jsme tu s každotýdenním přehledem zajímavých plných her, které vám ukrátí dlouhou chvíli či dny plné deště. A co na vás čeká tentokráte? Střílení zajíce Zazy a dr. Železného, starání se o virtuálního mazlíčka či role boha, modrého ptáčka a fotbalisty.

Plná hra týdne:

Zastřel ZAZU! - zajíček na mušce

Televize Nova se stala obdivovanou i zatracovanou stanicí, jejíž kontroverzní a dnes již bývalý ředitel dr. Železný se stal obětí mnoha politických a jiných útoků. Jeho osoba se stala také terčem hned několika herních titulů a právě jeden z nich si dnes můžete vyzkoušet - jmenuje se Zastřel Zazu a krom jiného na vás v něm čeká likvidování Železného i jeho oblíbeného zajíce Zazy:

"Stejně jako u "střelecko-profesorského" předchůdce vás přivítá pěkné intro. Tentokrát s obrázky a mixovanými výroky pana Dr. Železného. A nastupuje menu nabarvené na růžovou barvu ala Zaza. Nemusíme brát pohledy na menu a můžeme rovnou do hry. Jednoduchý úkol zde na vás čeká. Postřílet co nejvíc Zazů a Železných. Nabízí se vám klasická kombinace zbraní-motorová pila, Desert Eagle, brokovnice, AK47, AWM-AZE a plamenomet. Zbraně si kupujete za peníze, které získáváte za zabíjením. O nábojích platí úplně to samé - Counterstrike rulez :-). Jak se vám tito nepřátelé brání? Někteří jedinci vůbec, jiní střílí koláče, smradlavý oblak, jiní padají z nebe, jiní zase červenají a vybuchují." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 93% (extratřída!)

Zbylá šestice her:

Global Pets - virtuální mazlíčci

Mnoho z nás nikdy nemělo to štěstí (z tuctu rozličných důvodů) chovat vlastní zvíře, starat se o ně a prožívat s tímto zvířecím přítelem mnohé příjemné chvilky. Tomu je však nyní již konec - přestože vám nemůžeme nabídnout plnohodnotné řešení vašeho letitého problému, přijměte alespoň za vděk novým titulem Global Pets:

"Volné chvíle rád pejsek tráví hraním.Kdispozici jsou hry, při kterých se bavíte spíše vy, než váš on.Pokud se zmíním o hrách pexeso nebo ping pong, bude vám zřejmě jasné že vašemu pejskovi moc nepůjdou.Ten je z prohry většinou smutný, vše mu ale můžete vynahradit tím, že ho necháte koukat na televizi o něco déle než je zdrávo.Není ale-tak jako většina dnešních dětí- zkažen moderní technikou a nemá nic proti, necháte-li ho si přečíst nějakou dobrou knížku. Abyste mohli sledovat jak se vám péče daří, je tu okénko s procenty pejskova zdraví. Čas od času bude, ať chcete či ne, nemocný a bude potřebovat podat medicínu." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 61% (dobré)

Blackjack pays 3to1 - hazardu zdar!

Karetních her je ve světě freeware titulů velké množství (až by se dalo říci přebytek) a tak by bylo trestuhodnou nedbalostí nenabídnout vám ani jeden ze záplavy těchto výtvorů. Tentokráte si tak můžete vyzkoušet hru Blackjack (alias oko), kterou vám ve svébytné podobě nabízí hra Blackjack pays 3to1:

"Pravidla Blackjacku nejsou zas až tak složitá. Barete si karty a snažíte svůj počet bodů udržet nejblíže 21, či 21 dosáhnout. Hodnoty karet nazpaměť všechny neznám. Když Blackjack hraji, tak se raději zeptám kámoše karbaníka. K této hře hodnoty znát nemusíte, jelikož vám počet bodů sčítá počítač. Hra začíná vsazením určitých peněz. Dále máte možnosti-vzít si kartu, nebo stát. Když máte první kartu eso, tak můžete si "pojistit" částku-insurance. Svůj počet můžete zdvojnásobit, když první dvě karty dávají dohromady 9, 10 nebo 11-double. Pokud máte první dvě karty v páru, smíte si rozdělit váš balíček na dva-split." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 46% (slabší průměr)

Elf Meter - fotbal to je hra!

Česká fotbalová liga se co nevidět dočká dalšího ročníku, už teď však mnohé české kluby (Synot, Brno a Liberec) zápolí v evropských pohárech. Máte-li také chuť okusit všechny slasti moderní kopané a vaše skutečné sportovní schopnosti se rovnají nule, řešením může být titul Elf Meter:

"Podle screenshotů to sice vypadá jako čistokrevný penaltový simulátor, ale nenechejte se mýlit. Hra sice hezky působí grafikou, ale je to jako s ženami. Může být sebevíce hezká, ale nakonec ve většině případů zklame právě pro onu krásu. Elfmeter má vizuální zpracování téměř na profesionální úrovni, ale tím to končí. Takzvaný simulátor penalt bych nazval spíše simulátorem výběru strany kopu. Jediné, co tedy můžete vašemu zástupci -běžícímu jako by se zrovna potento- přikázat, je směr kopu. Nabídka je opravdu pestrá. Můžete kopnout míč na levou stranu, doprostřed a dokonce i na pravou stranu. No není to skvělé? To je opravdu něco nevídaného. To samé si vybíráte i ve chvíli když se odvážně postavíte do brány. Nejsmutnější na tom paradoxně je, že nemůžete nic zkazit." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 32% (podprůměr)

Blue bird - leť ptáčku, leť!

Je neuvěřitelné a na druhé straně také pozitivní, jak populární se v poslední době stalo téma přírody, flóry a fauny. Ve světě her tak vzniká stále více titulů, v nichž obsadíte roli nenápadného zvířete v jeho přetěžké životní situaci. Na něco podobného narazíte také v novém titulu Blue bird - a jak již jeho anglický název napovídá, vžijete se do role modrého ptáčka:

"Aby toho nebylo málo, mezi červíky probíhají tygři, čekající než se přiblížíte k zemi, aby si vás dali na svačinku. Proto máte svoji zbraň. Ano, ano i ptáci mohou mít zbraně, v případě tohoto modrého je to létající guáno (= ztuhlý trus mořských ptáků). Ale někteří tvorové jsou vůči vaší zbrani odolní. Proto budete buďte stále ve střehu a připravte se na to, že někdy bude třeba i potřeba abyste zakličkovali mezi stromy, brouky a jinými potvorami, které se vám budou snažit znepříjemnit život." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 56% (lepší průměr)

BoneHunt - horor jak má být

Od zvířat se přesuneme do bizardního světa smrti a umírání. Toužili jste se někdy stát bohem, ať již ve skutečnosti či alternativní realitě zastoupené hrami? Zbožné přání se stává skutečností v podání titulu BoneHunt. Občané potřebují vaší pomoc a vy tak musíte čelit hroznému nebezpečí okolního hřbitova:

"V čem tedy spočívá kouzlo hry? Stanete se bohem jedné vesničky a opatřen Diovými blesky máte za úkol chránit místní občany před nástrahami opodál ležícího hřbitova. Hřbitov je moc pěkné místo na námět hry, to tu snad ještě nebylo a pokud ano, tak v takovém počtu jako je na louce šafránu. Ale abych zbytečně neodbíhal od tématu. Jako ochránce vás lidé vyzvou k obránění jejich bídných životů před těmi, jenž už své životy dávno ztratili. Ano, krutý boj na život a na smrt - přičemž mrtvoly už o smrt mohou jen těžko bojovat a o ten život, být na jejich místě, bych ani moc nestál - povedete s všemožnou havětí jako jsou kostlivci, mumie, ale i havrani. Vaší jedinou zbraní jsou již výše zmiňované blesky." (Více...)

Hodnocení podle FreeHer: 75% (velmi dobré)

Blazing Trails - skyroadsijáda

Blazing Trails je zajímavou hrou, která si vzala za vzor možná vám známý či neznámý titul SkyRoadech. Jedná se o pouhé retro, které nedosahuje kvalit svého vzoru? A nebo ho v mnohém překonává? Staňte se magickou kuličkou a přesvědčete se sami, které z obou tvrzení je pravdivé:

"Tak jako ve SkyRoadech jste se stali autíčkem, zde se stanete magickou kuličkou. A to ne ledajakou. Na to, že jste obyčejná olověná kulička toho umíte požehnaně. Dokáže jezdit do různých směrů a stejně elegantně umí i skákat. Že to jsou jenom dvě schopnosti? Jsou, ale zkuste to s vaší kuličkou :) Úkol je jasný. Dostat se z místa A do místa B a to v nejlepším případě naživu. Ale všechno má své ale. Plošina, po které se přesunujete je velice strastiplná a nevyzpytatelná. Kromě věcí, jež vám pomáhají (skoky, urychlovače atd.) se zde objevují i elementy, které jistě nemají za úkol vás uvítat, ba naopak, dokáží vás celkem snadno zneškodnit a znemožnit vám tak cestu dále. Dalším záporným faktorem pro vás je omezený počet skoků. Takže je šetřete pouze na ty nejnutnější překážky. Pokud vám tedy mohu dobře poradit, tak vše, co se dá objet raději objeďte." (Více…)

Hodnocení podle FreeHer: 70% (velmi dobré)

Na závěr opět připomínám, že všechny plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz.

Váš názor Další článek: První oprava pro evropskou edici RPG Morrowind: Bloodmoon

Témata článku: , , , , ,