Týden v rubrice Plné hry: zimní počasí hraje prim

Opět se týden sešel s týdnem a my vám přinášíme nový přehled všech plných her, které se ten uplynulý objevily ve spolupráci se serverem FreeHry.cz na stránkách Doupěte. A co vás čeká tentokráte? Chutný předkrm v podobě závodního titulu Racer * Lahodná jízda na sněhu v Dude the Snowman * Úkol zničit všechen hmyz ve Frosch! * Skvělá předělávka Plastic Kitten * Jak se stát hokejovým manažerem v titulu Eastside Hockey Manager.

Ani v průběhu druhého týdne měsíce června nebyla o kvalitní plné hry nouze, o čemž vás již za chvíli přesvědčí následující seznam. Vybere si z něj snad opravdu každý - na své si dnes přijdou především milovníci chladného zimního počasí, ale i rychlých kol.

Racer - česká závodní perla

Do našeho seznamu si tentokráte našla cestu i kvalitní závodní hra, která se může mimo jiné pochlubit kompletní českou lokalizací. Máte-li rádi závody automobilů, pak je tento titul tím pravým kandidátem pro vás.

Hrát můžete nejen sami, ale díky funkci split-screen také s někým dalším u jednoho PC. Připraveno je hned několik rozmanitých módů, mezi kterými nechybí ani klasická kariéra. Jistě netřeba příliš rozvádět, co že je vaším úkolem právě v tomto módu. Ano, vypracovat se z neschopného pilota začátečníka až po nejjasněji svítící hvězdičku na poli závodů rychlých kol. K tomuto úspěchu však vede trnitá cesta, kterou budete muset kousek po kousku projít i vy sami. Úspěchu samozřejmě nemůžete dosáhnout jinak než závoděním. Za dobrý výsledek navíc inkasujete peněžní odměnu, kterou můžete dále investovat do nákupu nových dílů pro stávající vůz. Pokud jste opravdu pilní, můžete si bez větších problémů časem vydělat i na kompletně nové auto - těch hra nabízí celkově 25.

Skvělé je i zpracování. Po grafické stránce je vše perfektní, autoři si při vývoji vyhráli opravdu i s tím nejmenším detailem. Výborné jsou i zvuky, pouze zvolený styl hudby k závodní hře typu Racer příliš nepasuje. Nevýhodou hry je její větší velikost  - 15 MB. Kdo však koupí (respektive stáhne), může si být jist, že neprohloupí! (Více…)

Dude the Snowman - divoká jízda na sněhu a ledu

Přesto, že se očividně těší letní počasí v našich kruzích větší oblibě než tuhá zima, zavede nás titul Dude the Snowman na zasněžené pláně neznámých končin. Hlavní hobby našeho hlavního hrdiny, sněhuláka jménem Dude, je klouzání po sněhu a ledu na velkých stráních alpských, ale i jiných horstev. A právě do jeho role se vžijete i vy.

Samotná hra obsahuje nespočet levelů, váš úkol je však zcela jasný. Musíte dostat jakýmkoliv způsobem našeho sněhuláka až do cíle dané dráhy. Byť to zní věru jednoduše, opak je pravdou. Znepříjemňovat vám bude cestu nespočet překážek, navíc smíte minout jen minimum závodních branek. Pro zpestření si můžete vyzkoušet na všemožných skokáncích různé triky, které vám zákonitě zvýší konečné skóre. Samotná hra je ale až příliš obtížná.

Slušně vypadá i plně 3D grafika, žádné velké zázraky od ní však přesto nečekejte. Hra neobsahuje příliš zvuků ani hudbu, což je rozhodně škoda. Závěrem snad jen musím podotknout, že titul Dude the Snowman není určen pro každého. (Více…)

Frosch! - do boje proti hmyzu

Hmyz dokáže být v jakékoliv podobě opravdu nepříjemným společníkem. Průvodním jevem přítomnosti hmyzu ve vašem okolí jsou povětšinou desítky štípanců či neustálý bzukot. Nyní však máte možnost pomstít se i s úroky. Ovládáte totiž malou žabičku, jejíž potravou není nic jiného než právě hmyz. A ten budete lovit i vy sami!

Vaším úkolem je tedy ve zvoleném časovém limitu ulovit co nejvíce much, včel a další havěti. Stačí myší najet nad vybranou obět, zmáčknout tlačítko a hbitý jazyk našeho mistra žabáčka už se postará o ostatní. Zmiňovaný časový limit je slušných 90 sekund, za ulovení jakéhokoliv hmyzu jste odměněni několika body. Nepodaří-li se vám jazykem cokoliv chytit, odečte se vám od celkového skóre 10 bodů. (Více…)
 
Plastic Kitten - návrat automatovky Q*Bert

Svou cestičku na naše domácí PC si i dnes dokážou najít i předělávky starších a povětšinou samozřejmě i úspěšných her. Právě to je případ Plastic Kitten, který je postaven na principu z roku 1983 pocházejícího titulu Q*Bert, který byl prapůvodně určen pro automaty.

A co je tedy vaším úkolem? Každá mapa je složena z několika desítek kostek, pokud chcete daný level dokončit, musíte splnit jen jediné. Postupně skočit na každou kostku, která po dotyku zmodrá. Vše je však ztíženo výskytem několika typů nepřátel, kteří se vám budou snažit značně znepříjemnit život. Postava, kterou ovládáte, může skákat čtyřmi směry, přičemž každý skok je doplněn elegantně vypadajícím saltem. Grafika hry je velmi jednoduchá, působí však až překvapivě pěkně. (Více…)

Eastside Hockey Manager - hokejovým manažerem snadno a rychle

Letošní hokejová sezóna nebyla pro české barvy příliš úspěšná. Vyřazení na olympiádě, konec v osmifinále na mistrovství světa. Alespoň, že si Dominik Hašek splnil svůj velký sen a nakonec získal Stanley Cup. Dnes si však můžete vyzkoušet plnou hrou z hokejového prostředí.

Titul Eastside Hockey Manager nás zavede do světa hokejových manažerů, tučných peněžních částek a neustálého tradování hráčů. Vaše kariéra započne ve zvoleném týmu, o jehož chod se musíte starat. Vaším úkolem je tak zajistit hokejovému klubu slušné zázemí, kvalitní finanční situaci a také čas od času nějakou tu posilu. Krom toho musíte řídit také "B tým", tedy jakousi farmu. Ta slouží především jako zásobárna nových talentů, které jsou pro rozvoj kvalitního týmu do slova a do písmene zcela nezbytné.  

Samotná hra asi uspokojí především opravdové fajnšmekry a skalní fanoušky tohoto sportu, obyčejnému člověku asi chvíli potrvá vniknout do tajů fungování špičkového hokejového týmu. (Více...)


Tak a jsme u konce. Jak jste se sami mohli přesvědčit, snad úplně každý má jedinečnou šanci vybrat si z našeho seznamu hru ušitou přesně na míru. A na závěr nesmím zapomenout podotknout, že plné hry vám přinášíme ve spolupráci se serverem Freehry.cz

 

Váš názor Další článek: Europe Racer - patch

Témata článku: , , , , , , , , ,