Týden ve světě e-sportů

Po týdnu zde opět máme souhrn novinek z dění v progamingu.

Novinky od e-Sports.cz.:

e-Sports liga Electronic Sports League

Společnost e-Sports provozuje v České republice ligu Electronic Sports League (dále jen ESL). V ní spolu soutěží stovky hráčů v mnoha populárních hrách současnosti.

Zajímavosti všeho druhu

Tipy

Letem světem e-sporty

Závěrem se dostáváme k dění v e-sports světě. Pojďme se podívat na TOP 5 informací, jež byste měli zaznamenat (zbytek pochopitelně naleznete na www.e-sports.cz.):

 

Novinky od ProGamers.cz.:

V Koreji je dobojováno

Zřejmě nejvýznamnější událostí počátku nové sezóny 2005 byla ve světě LAN liga WEG, která se konala v Jižní Koreji a Číně. Celkem hráči soupeřili o 135 000 dolarů, pořadatelé na 1. ročník pozvali 8 Counter-Strike týmů a 16 hráčů Warcrafta III. Ačkoliv to během bojů v základních skupin s favority vypadalo všelijak, nakonec si své peníze nenechali uniknout a obsadili přední umístění. Turnaj v Counter-Striku se tak stal kořistí mezinárodního (Norsko, USA, Kanada) týmu NoA, naopak ve Warcraftu III si vedli nejlépe domácí Korejci, konkrétně Spirit_Moon a SK.Zacard. Velké finále se uskutečnilo o minulém víkendu v čínské Šanghaji před zraky tisíců diváků, již teď plánují organizátoři pokračování. celý článek...

ProGamers online ligy 1/05 jsou za námi, známe vítěze

PG online ligy jsou součástí cyklu Mistrovství ČR v počítačových hrách a zároveň jsou jedinými dotovanými online ligami u nás. Pro rok 2005 byly hry rozděleny do tří kategorií, celkem bylo mezi hráče rozděleno 72 000 Kč. Do 1. kategorie byly zařazeny dvě nejpopulárnější hry - týmová střílečka Counter-Strike a strategie Warcraft III, do 2. kategorie pak strategická hra Starcraft: Broodwar, týmové střílečky Vietcong a Call of Duty, 1on1 střílečka Quake 3 a sportovní hra NHL 2005. V žádné soutěži k výraznějšímu překvapení nedošlo, tituly získali AMD Cyber Team (CS), ACT.Giacomo (W3), SkyR)Destroyer (BW) a Czech Amateur Clan (VC). V dalších hrách se soutěže ještě dohrávají, nový ročník startuje v dubnu.

Novinky u LG - kvalitní LCD pro hráče s odezvou 8 ms

Firma LG Electronics se již řadu let zabývá výrobou nejrůznější počítačové i nepočítačové elektroniky. V České republice je LG i významným partnerem seriálu MČR v počítačových hrách. V poslední době hráče upoutaly nové LCD monitory, které jsou stavěny na míru pro pařany. Kromě kvalitních barev a přijatelné ceny se do popředí dostávají zejména velmi rychlou odezvou 8 ms, což plně postačuje i pro hraní 3D akčních her. 17" monitor LG Flatron L1780Q s těmito parametry je už k dostání i v českých obchodech. Ve spolupráci s firmou LG Electronics bude vybaven řetězec PG Cyber Café obřími 30" LCD monitory, na kterých budou anoncovány novinky z heren a herního průmyslu vůbec - další důvod k návštěvě některého z PG Cyber café?

Tisková konference k zahájení MČR 2005 dne 7.4.

Českomoravský svaz progamingu prostřednictvím své marketingové organizace pořádá pro zástupce médií tiskovou konferenci dne 7.4.2005 od 16:00 hod v multikinu Palace Cinemas - 3.patro nákupního centra Nový Smíchov (nad Carrefourem). Obsahem TK bude:

  • Zahájení seriálu AMD Mistrovství ČR v PC hrách 2005 s finále na INVEXU a představení partnerů celoročního seriálu
  • Info k národní kvalifikaci Electronic Sports World Cup a světovému finále ve Francii - Představení rostoucího řetězce moderních herních klubů Cyber Café a oficiální otevření dalšího Cyber Café v objektu Nový Smíchov
  • Všichni novináři a zájemci o čerstvé informace z progamingu jsou vítání, registrace probíhají na adrese petra.urbanova@progamers.cz.

Nejčtenější novinky minulého týdne:

  • 23.3.2005 - SkyR.Destroyer vyhrává Lynx BW ligu
  • 24.3.2005 - Mezihernový ČMSP Vietcong turnaj 2/05
  • 24.3.2005 - Tvorba map - 2. díl
  • 26.3.2005 - [S2] - >From Zeroes to Heroes (klanové video)
  • 27.3.2005 - UPDATE: Tisková konference 7.4.2005
  • 28.3.2005 - Nové české CS video - Komedy Game
  • 29.3.2005 - Fotky z dovolené

Kalendář mezihernových turnajů a ostatních herních akcí

  • 3.4.2005 - LOGITECH.Vietcong mezihernový ČMSP turnaj 2/05
  • 9.4.2005 - LOGITECH.PG Cyber Party
  • 17.4.2005 - AMD.CS mezihernový ČMSP turnaj 3/05

Zdroj: tiskové zprávy

Váš názor Další článek: Dragonshard se blíží i s videem

Témata článku: , , , , , ,