Týden ve světě progamingu

Po týdnu zde opět máme souhrn novinek z dění v e-sportech.

Novinky od e-Sports.cz.:

World Cyber Games 2005 - Národní finále se přesouvá na Invex!

World Cyber Games 2005 (dále jen WCG 2005) je olympiáda v elektronických sportech. Celosvětové finále WCG 2005 se letos bude konat v Singapuru. Na podzim, celkem pět dní, zde bude bojovat mezi sebou na 800 hráčů ze 70-ti zemí světa! Rozdělí si statisíce dolarů! Mezi soutěžícími nebudou chybět ani čeští a slovenští hráči. Stejně jako uplynulé roky, i letos bude v České republice a na Slovensku zajišťovat kvalifikace na WCG společnost e-Sport Entertainment.

České Národní finále, ze kterého vzejdou reprezentanti, jež poletí do Singapuru, se nebude konat v Praze, jak tomu mělo původně být, ale je přesunuto na Invex! Hrát se tedy bude ve dnech 24. - 27.10.2005.

e-Sports liga Electronic Sports League

Společnost e-Sports provozuje v České republice ligu Electronic Sports League (dále jen ESL). V ní spolu soutěží stovky hráčů v mnoha populárních hrách současnosti.

  • ESL King of the Hill má po několika dnech opět nového krále, tentokráte se jim stal mTw-DIDI8, když dokázal porazit SK.Zacarda.
  • Startuje druhá sezóna prestižní evropské ligy ESL Counter-Strike Champions League, potěšující je, že je do ní pozván i slovenský tým Team+.

Zajímavosti všeho druhu

Letem světem e-sporty

Závěrem se dostáváme k dění v e-sports světě. Pojďme se podívat na TOP 5 informací, jež byste měli zaznamenat (zbytek pochopitelně naleznete na www.e-sports.cz.):

 

Novinky od ProGamers.cz

Detaily o druhé sezóně WEG oznámeny

Korejská LAN liga World e-Sports Games má za sebou první sezónu, během letošního roku jsou v plánu ale ještě další tři. Ta aktuální by podle čerstvého oznámení pořadatelů měla začít 29. května a oproti předchozí lize by měl být zvýšen počet účastníku CS turnaje na dvanáct, zatímco počet 16 hráčů W3 turnaje zůstává. Organizátoři oznámili, že celkem hráči obdrží 400 000 dolarů, v tom jsou ale zahrnuty i náklady na cestu, takže na "čisté" prizemoney si musíme ještě chvilku počkat. Hráči budou tentokrát bydlet přímo v Soulu, a tak si snad nebudou stěžovat na to, že nemají kde trávit volný čas. Obhajovat tituly budou NoA v Counter-Striku a Moon[One] ve Warcraftu III, kompletní seznam pozvaných najdete v článku.

Situace v ProGamers online ligách

Máme za sebou polovinu základní části v ProGamers online ligách, v nichž jde celkem o 80 000 Kč. Jak již možná víte, souboje probíhají celkem v sedmi ligách, a to Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Quake 3, Vietcong, NHL 2005 a Call of Duty. Pokud vás zajímá, kdo si v jednotlivých soutěžích vede nejlépe, podívejte se na tyto reporty adminů soutěží - Counter-Strike, Call of Duty, Starcraft:Broodwar, NHL.

AMD Cyber School - 4. díl

Ve čtvrtek 28. 4. 2005 od 9:00 hodin se uskutečnila další AMD Cyber School, ve které se soutěží o plně vybavenou počítačovou učebnu. Musím podotknout, že tato soutěž se nám chýlí ke konci. Školy budou mít už jen jednu příležitost se probojovat do prvních 15 škol, které se zúčastní finále na AMD.PGCH v červnu. Která škola je na tom teď nejlépe, to se dozvíte zde. Poslední AMD Cyber School se bude konat 18.5.2005 od 9:00 hodin jako vždy v Palace Cinemas Slovanský dům. Těšíme se na Vás.

nVIDIA.W3 mezihernový ČMSP turnaj 3/05 - Kačer-Donald vítězem

Letos potřetí se v celkem 17 hernách PG Cyber Café sešli hráči strategické hry Warcraft III, aby si zasoupeřili v mezihernovém turnaji Českomoravského svazu progamingu. Po sérii překvapivých výsledků v základních skupinách (vypadl mimo jiné act!Giacomo) se až do finále probojovali dva z předturnajových spolufavoritů - v poslední době velmi dobře hrající Kačer-Donald a také Head_Hunter. Vítězný Donald zřejmě více toužil po volantu Logitech MOMO Racing, a tak se se svým soupeřem moc nepáral a zvítězil v poměru 2:0. Head_Hunter si z turnaje odnesl myš Logitech MX310. Třetí místo pak vybojoval hráč Bonecracker z klanu SkyRiders, který porazil Horrora, a může v herně PG Cyber Café zadarmo strávit 20 hodin. celý článek...

Druhé zastavení CPL World Tour - Barcelona

Stěžejním projektem CPL pro letošní rok je CPL World Tour, v níž bude rozděleno celkem 1 milión dolarů v deseti zastavení po celé zeměkouli. Po březnovém turnaji v Turecku následovalo koncem dubna Španělsko, konkrétně Barcelona. Stejně jako v Turecku (i všude jinde) je hlavní zájem veřejnosti o turnaj v Painkilleru, který je hlavní hrou a právě tady došlo k ukončení dlouhodobé neporazitelnosti nizozemského hráče fnatic.Vo0. Toho porazil německý člen SK-Gaming Stelam a zavěsil se tak těsně za něj v celkovém hodnocení turnajů. CS turnaj rovněž nabídnul zajímavou podívanou se špičkovými klany, z vítězství se nakonec radovali němečtí mousesports, když ve finále porazili jasně americký klan compLexity. "Až" třetí jsou NiP ze Švédska, zajímavostí je poslední místo vítězů WCG 2004 z týmu 3D. celý článek...

Registrace na AMD PG Challenge.005 v Praze spuštěny!

Na oficiálních stránkách největší BYOC (Bring your Own Computer) akce tohoto roku - AMD PG Challenge.005 v Praze - je nyní možné se zaregistrovat do 12-ti turnajů a zarezervovat si konkrétní místo v hale. Akce se bude konat 23.-26.6.2005 a součástí bude i kvalifikace na mezinárodní turnaj ESWC ve Francii pro Česko a Slovensko. V turnajích budou ceny za 300.000,- Kč. celý článek...

Playman - dalších 40 her hernám

Dnešním dnem se počet her, které je možné provozovat legálně v hernách, rozšířil na číslo 180. Do nabídky her dnes přibylo 40 kousků od společnosti Playman, která má distribuci her převážně od Ubisoftu. Počet her se bude samozřejmě dále zvyšovat. Společnost Playman se tak stala dalším partnerem ProGamers v oblasti legálního provozování heren v ČR. celý článek...

Týden s hrou na PlayZone - FIFA 2005

V pondělí 9.5.2005 začne další turnaj série "Týden s hrou EA" na PlayZone. Turnaj ve hře FIFA 2005 vstupuje již do svého druhého kola. Hlásit se můžete již nyní a já doufám, že turnaj potvrdí stoupající počet hráčů i jejich kvality v této hře u nás v ČR a naváže na velmi úspěšný první turnaj pod hlavičkou "Týden s hrou EA". V turnaji můžete ukázat nejen své schopnosti v tomhle fotbálku od EA, ale i vyhrát některou z hodnotných cen nebo finanční odměnu. celý článek...

LOGITECH.Vietcong mezihernový ČMSP turnaj 3/05 - registrace

Poslední velmi vydařený mezihernový turnaj ve hře Vietcong si ještě určitě dobře pamatujete, a protože se nám blíží letošní 3. měření sil hráčů Vietcong, rád bych vás opět pozval na mezihernový turnaj, který se koná v neděli 15.5.2005 ve 13-ti hernách PG Cyber Café. Registrace končí v sobotu 14.5.2005 v 18:00 hodin a pokud se přihlásí více jak 24 klanů, ceny v turnaji zvýšíme, je to jen na vás! Prozatím je pro 1. klan připraveno 2500 Kč v hotovosti + 25 volných hodin v síti PGCC, další týmy se můžou těšit na ceny od firmy Logitech, které tímto děkujeme za podporu.

Kalendář mezihernových turnajů a ostatních herních akcí

  • 7.5.2005 - LOGITECH.PG Cyber Party
  • 15.5.2005 - LOGITECH.Vietcong mezihernový ČMSP turnaj 3/05
  • 21.5.2005 - LOGITECH.PG Cyber Party
  • 29.5.2005 - AMD.CS mezihernový ČMSP turnaj 4/05

Zdroj: tiskové zprávy

Váš názor Další článek: Hattrick: 13. kolo - konec sezóny se blíží

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,