Týden ve světě progamingu

Po týdnu zde opět máme souhrn novinek z dění v e-sportech.

Novinky od e-Sports.cz.:

WCG 2005 Call of Duty online cup - firsTime vítězí!

Mezi doprovodné turnaje Národní kvalifikace WCG, jejíž finále proběhne koncem května v Praze, patřil mimo jiné turnaj nazvaný WCG 2005 Call of Duty online cup. Nejprve se několik týdnů hrála jeho online část, aby celý turnaj vyvrcholil na LAN finále. To se uskutečnilo v pražské herně Battlezone. Týmy bojovaly o hodnotné ceny od firmy qiip, pronájem serveru od BastardServers.com, originální hry od CD Projektu.

Na finále (fotogalerie) se dostavila čtveřice nejlepších: firsTime, Dead without Sanction, nEophyte.cod, faberi Bellatores. Aspiranty na vítězství byli hoši z nEophyte, kteří jsou považováni za nejlepší české hráče Call of Duty. Překvapením tedy bylo, když skončili třetí. O první místo se spolu utkaly týmy Dead without Sanction a firsTime, přičemž druzí jmenovaní dokázali vyhrát jasným rozdílem 21:9. Blahopřejeme!

e-Sports liga Electronic Sports League

Společnost e-Sports provozuje v České republice ligu Electronic Sports League (dále jen ESL). V ní spolu soutěží stovky hráčů v mnoha populárních hrách současnosti.

Zajímavosti všeho druhu

Tipy

Letem světem e-sporty

Závěrem se dostáváme k dění v e-sports světě. Pojďme se podívat na TOP 5 informací, jež byste měli zaznamenat (zbytek pochopitelně naleznete na www.e-sports.cz.):

 

Novinky z ProGamers.cz:

Nová sezóna ProGamers a PlayZone online lig začíná

Seriál Mistrovství České republiky v počítačových hrách se nazastavuje ani v dubnu a po skončené první sezóně začíná druhá. Do ProGamers online lig, které byly vypsány v sedmi hrách (CS, W3, BW, Q3, VC, NHL a CoD), tentokrát není nutná registrace, neboť se vychází z první sezóny, ale bylo vyhověno četným žádostem hráčů a některé z těchto lig byly rozšířeny. V PlayZone ligách si ve 2. sezóně zasoutěží hráči v devíti hrách, zajímavou informací pro všechny soutěžící je skutečnost, že ve druhé sezóně PG a PZ online lig bude mezi hráče rozděleno celkem 79 000 Kč. Start druhé sezóny je naplánován na 11. dubna, více informací najdete zde a zde.

Mezihernový turnaj ve Vietcongu - 22 týmů

Česká týmová střílečka Vietcong si vydobyla pevnou pozici mezi hrami seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách, což jen potvrdil právě uskutečněný Mezihernový ČMSP turnaj. Do heren sítě PG Cyber Café se sjelo totiž velmi slušných 22 týmů, které bojovaly o finanční odměny, volné hodiny v hernách PGCC a předměty s logem MČR. Nejlépe připraven se nakonec ukázal tým We Were Immortal z brněnské herny Olympia, když ve finále porazil klan Red Dog Štěňata v poměru 8:0. Hned 4 týmy hrály turnaj z nové herny AMD PGCC Nový Smíchov a nemohly si vynachválit ďábelskou kombinaci AMD Athlon XP a nVidia GeForce 6600GT. celý článek...

Další díl TV pořadu ProGamers - březen v progamingu

V pořadí 26. díl televizního pořadu ProGamers pokrývá ty nejdůležitější události v březnovém online hraní u nás i v zahraničí. Naši reportéři se vydali mimo jiné na německý veletrh CeBIT, natočili reportáže na dvou českých LANkách - Mezihernovém ČMSP turnaji a SkyRiders LAN. V tradičním profilu hráče došlo na enfant terrible českého Warcraftu - Hum4nica a ze stejné hry je i komentovaný zápas. Březnový díl TV ProGamers si můžete stáhnout zde, video má velikost 80 - 540 MB dle kvality.

Největší LAN party na světě - Gathering 2005

Země ze severu Evropy patří mezi progamingu zaslíbené, důkazem je i turnaj Gathering, který se o víkendu uskutečnil v norském Hamaru. I když dotace nebyly úplně největší, přesto na turnaj přijeli hráči z celého Norska i zahraničí, a tak pořadatelé mohli posléze oznámit, že se turnaje celkem zúčastnilo 5200 hráčů, z nichž bylo 330 dívek. Uvidíme, jak na tuto monstrózní akci zareagují Švédové, kteří již loni chtěli udělat turnaj pro 10 000 lidí, ten se ale nakonec neuskutečnil.

Týden s hrou Electronic Arts

Ve spolupráci s Electronic Arts pro vás portál PlayZone připravuje novou sérii Týden s hrou, ve které budou prostřednictvím turnajů představeny některé ze her EA. Každý tento turnaj bude mít týdenní základní část a týdenní play-off. První turnaj ze série se uskuteční ve hře NHL 2005, začátek základní části turnaje je stanoven na 11. dubna. Po NHL pak v týdenních intervalech následují FIFA 2005, NFS Underground 2 a Medal of Honor. Partnery akce Týden s hrou jsou Electronic Arts, LEVEL, ProGamers a ČMSP.

AMD.CS mezihernový ČMSP turnaj 3/05

Již třetí letošní měření sil ve hře Counter-Strike vypukne příští neděli 17.4.2005. V mezihernovém turnaji můžete kromě bodů do ČMSP klasifikace získat i velmi hodnotné ceny. Vítězný tým si odnese 2500 Kč a volné hodiny do heren PG Cyber Café, pro týmy na druhém a třetím místě jsou připraveny volné hodiny a klíčenky MČR. Celkem se turnaj uskuteční v rekordních 20 hernách sítě PG Cyber Café, registrace končí v sobotu 16.4.2005 v 18:00 hodin. Pokud se do turnaje přihlásí 32 týmů a více, budou vylepšeny ceny pro nejlepší i počet hodnocených míst.

Kalendář mezihernových turnajů a ostatních herních akcí

  • 9.4.2005 - LOGITECH.PG Cyber Party
  • 17.4.2005 - AMD.CS mezihernový ČMSP turnaj 3/05
  • 23.4.2005 - LOGITECH.PG Cyber Party
  • 1.5.2005 - NVIDIA.W3 mezihernový ČMSP turnaj 3/05
  • 7.5.2005 - LOGITECH.PG Cyber Party

Zdroj: tiskové zprávy

Váš názor Další článek: Battlezone vylepšuje strojový park

Témata článku: , , , , , ,