Týden: více o Sims Online, datadisk k Diablu II hotov

Po týdnu přinášíme našim čtenářům týdenní novinky ze světa her. Tentokrát jsme poněkud změnili styl - informace již nejsou řazeny podle dnů týdnu, nýbrž podle hlavních událostí a zajímavostí, tj. například "Red Alert 3 bude co nevidět" nebo "Diablo II stahováno z obchodů". Věříme, že se vám to tak bude líbit.
Po menších problémech opět přinášíme našim čtenářům týdenní novinky ze světa her. Tentokrát jsme poněkud změnili styl - informace již nejsou řazeny podle dnů týdnu, nýbrž podle hlavních událostí a zajímavostí, tj. například "Red Alert 3 bude co nevidět" nebo "Diablo II stahováno z obchodů". Věříme, že se vám to tak bude líbit.

Nové informace o Sims Online

Začátkem týdne se objevil na IGN velice zajímavý rozhovor se zakladatelem společnosti Maxis, Willem Wrightem, o připravovaném on-line pokračování The Sims. Byl doslova nabitý informacemi, a tak se pokusím vám zde některé z nich reprodukovat.

Sims Online nebudou zdaleka pouhou hrou, bude to vlastně takový (ať to zní jak to zní) "společenský simulátor". Hráči budou mít za úkol bavit sebe, ale zároveň i bavit ostatní. Samozřejmě, ne každý si to bude moct dovolit. Cílem tvůrců však je dát oné přibližně tří až pětiprocentní menšině možnost bavit ostatní - a tak se stát ve on-line světě uznávanými a bohatými, zatímco většina ostatních bude využívat jimi vytvořených atrakcí (a platit za ně). Samozřejmě, že onen poměr může být docela jiný - to se teprve uvidí. Velmi bude záležet na kreativitě jednotlivých hráčů - jde o to, abyste přilákali ostatní hráče ke své "atrakci". Vaše atrakce může být zajímavá z mnoha důvodů - nachází se tam mnoho známých lidí, jsou tam zajímavé hry nebo prostě proto, že tam ten a ten večer vystupuje populární bavič. Lidé pak přijdou a celý váš výtvor ohodnotí, ať již jednorázově (potlesk, pískání) či dlouhodobě (každá atrakce bude mít jakousi hodnotící tabulku).

Co se týče poměru hráč/postavy, na každé konto připadnou tři zcela nezávislé postavy. Každá z nich pak může vlastnit právě jednu atrakci (místo/budovu).

V rozhovoru také padla zmínka o Sims 2, kterýžto titul je právě ve vývoji a měl by se objevit někdy po vydání Sims Online (koncem roku 2002 nebo začátkem 2003).

Zanzarah aneb slibná 3D adventura z Německa

Německá společnost Funatics Development GmbH již delší dobu pracuje na slibně vypadající 3D akční adventuře s prvky RPG jménem Zanzarah - The Hidden Portal. Bude to příběh dvou světů - světa fantasie a světa, jaký známe dnes. Kdysi byly tyto světy jedno, dnes však žijí samostatně, rozpolceně - bez vědomí, že by mezi nimi kdy existovalo nějaké spojení. Je zde však jedna osoba, schopná je oba znovu spojit - osmnáctiletá dívka, která zatím o svých silách a důležitosti pro obě sféry nemá pražádné ponětí. Vy budete ti, kdo ji zavedou od všednosti každodenního života do světa fantasie, bitev a magie. Budete prozkoumávat říši, v níž víly nejsou nic neobvyklého a magie na vás číhá na každém kroku. Vaše hrdinka se bude učit stále novým poznatkům i dovednostem, její síly porostou. Čeká na ni na její cestě mnoho nepřátel... ale i těch, kdo jí pomohou.

Hra Zanzarah by měla vyjít počátkem roku 2002. Další informace naleznete na překrásně provedených stránkách na adrese www.zanzarah.com. Jen tak mimochodem, kdo z vás hrál The Longest Journey?! :-)

Dune Generations - další hra pro všechny milovníky Duny

Dune Generations bude masivně multiplayerová RTS na motivy Herbertova světa Duny. Bude to hra - po vzoru své knižní předlohy - vskutku epická. Vyberete si jeden ze tří typů Domů, za který budete hrát: vojenský, obchodní a pirátský. Pak si zvolíte rod, který budete reprezentovat a jehož barvy budete hájit. Nu a hra může začít! Budete muset plánovat jak krátkodobě, tak dlouhodobě. Vaším cílem je jediná věc - ovládnout Arrakis neboli Dunu a získat si tak neomezený přísun koření, nejvzácnější suroviny ve vesmíru. Proto budete muset intrikovat, spojovat se s jinými rody a rozpoutávat války s dalšími. Nebude to jednoduché, ale to přeci ani nikdo, kdo zná Dunu nečeká. Každý měsíc (což bude ve hře představovat padesát let - proto také název Dune Generations, který má symbolizovat dlouhodobé vedení zvoleného rodu) získá nejsilnější hráč kontrolu nad Arrakis. To, jak dlouho si ji dokáže udržet pod svou kontrolou, bude záviset na jeho válečnických, ale i diplomatických schopnostech. Dokáže odolat nátlaku ostatních hráčů ale i Císaře? To ukáže čas...

Hra se má objevit již někdy koncem tohoto roku, cena zatím nebyla stanovena, min. hardwarové požadavky jsou PII 300Mhz, 64MB RAM a W95/98. Více informací na http://www.dunegenerations.com/.

Lord of Destruction je ve verzi GOLD

Stalo se to právě ve středu 21. června, když společnost Blizzard oznámila, že dlouho očekávaný datadisk k Diablu II jménem Lord of Destruction je připraven pro cestu do lisoven. Věřte nebo ne, ale předem si ho objednaly přibližně dva miliony zájemců - a další statisíce či miliony budou ještě nepochybně prodány. LoD se objeví na celém světě v několika jazykových verzích, konkrétně anglické, francouzské, německé, španělské, italské, polské (!), korejské, japonské a čínské. A protože lidové přísloví praví, že opakování jest matkou moudrosti, zopakujeme si ve stručnosti, co všechno přinese nového. Tak zaprvé to budou dvě nové třídy postav - Vražedkyně a Druid, každá s třiceti novými unikátními skilly a kouzly. Vše se bude odehrávat v Barbarských vysočinách, kde budete pátrat po Baalovi, jež cestuje touto krajinou v čele své démonické armády aby si pomocí sil pekla podrobil říši veškerých smrtelníků.

Z vlastní zkušenosti vím, jak moc se na tenhle datadisk všichni "prokletí" pařani těší (jeden můj kamarád - blázen do Diabla - v posledních dnech nemluví téměř o ničem jiném) a tak nezbývá než doufat, že také vylepší všechny ty nedostatky, kterými trpělo (a stále trpí) druhé Diablo.

Novalogic vyvíjí Comanche 4

Čtvrtá část této slavné akčně-simulátorové série (prodalo se již více jak dva miliony kusů) od americké společnosti Novalogic je plánována na konec tohoto roku. Hlavním hrdinou bude samozřejmě opět starý dobrý vrtulník a vy jako jeho pilot budete muset plnit zadané úkoly a mise. Veškeré prostředí (jak šedivě městské tak zeleně džunglovité, a snad i žlutě pouštní) má být maximálně realistické a propracované, o čemž vypovídá i grafické zpracování, které vypadá (ač zatím pouze z jednoho screenshotu) skutečně úžasně. Realističnost jde až tak daleko, že by se např. na vodní hladině i na zemi měl projevovat vliv roztočených vrtulí. Co se výzbroje týká, hráč dostane do vínku takové věci jako 20mm kanón, 70mm rakety, rakety AIM-9 Stinger (vzduch-vzduch, tepelně naváděné), a nakonec... laserově naváděnou raketu AGM-114 Hellfire.

Váš názor Další článek: Matrox Millenium G550 jede!

Témata článku: , , , , , ,