Tým kolem Katamari se rozpadl

Podle oficiálních stránek herní série Katamari Damacy se tým, který tvořil jak první díl, tak i pokračování We Love Katamari, rozpadl. Další pokračování úspěšné série se tak asi konat nebudou.

  

Keita Takahashi, který hry navrhl a vytvořil, se již před nějakou dobou vyjádřil, že nehodlá dělat z Katamari nijakou velkou sérii. Podle jeho slov už pokračování vzniklo až na nátlak distributora Namco. Oficiální prohlášení dále uvádějí, že už pracuje na dalším projektu, který však bude tvořit s jiným týmem. Sám tvrdí, že se tentokrát nebude jednat o nic koulejícího se a rostoucího, ale i tak očekává, že by nová hra mohla hráče zaujmout.

Petr Kolář komentuje: Zde je vidět jeden z příkladů, kdy lidskost nakonec zvítězila nad komercí. I když se Katamari Damacy a všechny další hry série dobře prodávaly, nesmyslné natahování série by ji nejspíše vyčerpalo. Na druhou stranu, Namco si klidně může v sérii pokračovat, jak ostatně předvedlo u nedávno vydaného Me and My Katamari pro PSP, na kterém Takahashi ani nespolupracoval.

Související informace (Katamari Damacy)
Platforma
: PS2, PSP
Žánr: koulení čím dál větší koule (puzzle)
Výrobce: Namco (
http://www.namco.com/)
Vydavatel: Namco (
http://www.namco.com/)
Homepage:
http://katamaridamacy.jp/
Datum vydání: 21. září 2004

Zdroj: Gamasutra

Váš názor Další článek: Recenze: Sword of Etheria – tři do (krvavého) tanga

Témata článku: ,