Ubisoft odhalil Tom Clancy´s Endwar

Když společnost Ubisoft před několika dny spustila internetovou stránku, která simulovala zpravodajské služby během probíhajících bojů většina hráčů předpokládala, že se zmiňovaná firma rozhodla stvořit novou akci, ne nepodobnou sérii Splinter Cell, či Rainbow Six. Lidé z francouzského gigantu se však usnesli, že stealth i jiných akcí už bylo dost a usoudili, že je na čase zaměřit se rovněž na jiné žánry. Výsledkem budiž Tom Clancy´s Endwar – real-time strategie z období třetí světové války.

Vývoje hry se ujme šanghajská pobočka Ubisoftu, jíž členové sbírali tvůrčí zkušenosti na takových skvostech jako Tom Clancy´s Ghost Recon, Tom Clancy´s Splinter Cell či Tom Clancy´s Rainbow Six. Vydání hry je předběžně stanoveno na příští rok, přičemž se počítá s tím, že se titul objeví pouze na next-gen konzolích, což autoři odůvodnili tím, že dnešní PC by na hru nestačily.

Jak z tiskové zprávy vyplývá, tvůrci plánují ze série Endwar udělat revoluční kousek, který nejen změní způsob nahlížení na strategie, ale rovněž k tomuto žánru, alespoň na next-gen konzolích, přitáhne daleko víc lidí. Pokud se navíc podaří splnit co naslibovali – vyspělá umělá inteligence, unikátní grafické zpracování, vyšperkovaný fyzikální engine, propracovaný multiplayer – nemáme nejmenší důvod proč se na nadcházející rok netěšit.

Související informace (Tom Clancy´s Endwar):
Platforma: next-gen konzole
Žánr: RTS
Výrobce: Ubisoft Shanghai (
http://www.ubi.com/)
Vydavatel: Ubisoft (
http://www.ubi.com/)
Předpokládané datum vydání: 2008

Zdroj: TZ

Diskuze (6) Další článek: Preview: Clive Barker’s Jericho – návrat mistra hororů

Témata článku: , , , , , , , , ,