Ubisoft předělává druhý díl Prince of Persia pro smartphony a tablety

Tvůrci zachovají ducha původního Prince of Persia The Shadow and The Flame, ale upraví hru pro současné hráče.

Je už to pěkných pár let, co vyšla předělávka prvního Prince of Persia v podobě Prince of Persia Classic. Teď se však dostal na řadu i druhý díl s podtitulem The Shadow and The Flame, který se dočká nové verze pro chytré telefony a tablety. Tvůrci berou původní hru jako plán, podle kterého postaví svoji verzi. Příběh, prostředí a úrovně budou velmi podobné, ovšem zároveň se dočkáme celé řádky změn a vylepšení.

PoPSnF_Screenshot1.jpgPoPSnF_Screenshot2.jpg

Příběh tak bude bohatší, náročnost o něco nižší a boje mají být taktičtější. Běžní hráči by měli být schopní dohrát hru, zatímco zkušenější se mají snažit pokořit ji co nejrychleji.

Ovládání pomocí gest má být intuitivní a přesné – jeden palec se má starat o pohyb hrdiny, druhý o akce (skákání, sekání, obrana). Tvůrci zmiňují i přítomnost obchodu, kde bude možné koupit zbraně známé z konzolových dílů, nová komba a léčivé lektvary. Snad jej do hry zakomponují citlivě.

Datum vydání zatím nebylo specifikováno a ostatně konkrétní nebyli tvůrci ani u platforem. Dá se předpokládat, že však hra vyjde na iOS i Android.

Zdroj: TZ

Diskuze (2) Další článek: Ujetá střílečka Far Cry 3: Blood Dragon je oficiální, vyjde na začátku května

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,