Ubisoft vyšetřuje sexuální obtěžování, některé to už stálo místo

Ubisoft své nedávné prohlášení myslel opravdu vážně.

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že společnost Ubisoft zahajuje širokopásmové vyšetřování zaměstnanců z vlastních řad kvůli sexuálnímu obtěžování, útokům a všemu s tím spojenému.

Ani ne o měsíc později společnost ve své tiskové zprávě prohlásila, že vyšetřování přináší své ovoce a Ubisoft již stihl dopadnout tři další vysoce postavené zaměstnance. Patří mezi ně hlavní kreativní ředitel Serge Hascoët, generální ředitel kanadských studií Yannis Mallat a globální vedoucí lidských zdrojů, Cécile Cornet.

Generální ředitel a spoluzakladatel Yves Guillemot bude muset dočasně zastoupit  Hascoëta, zaujmout tak pozici hlavního tvůrčího pracovníka a osobně dohlédnout na úplné přepracování způsobů, jakými tvůrčí týmy vzájemně spolupracují. 

Tato tři zmíněná jména byla pro Ubisoft důležitými pracovníky, a to zejména Serge  Hascoët. Ten podle tweetu „mohl jediným slovem dávat projektům zelenou či je zrušit" a údajně „mnoho zaměstnanců Ubisoftu věřilo, že je příliš silným a blízkým přítelem generálního ředitele na to, aby byl vůbec někdy vyhozen. A to bez ohledu na to, kolik obvinění se objevilo."

Yannis Mallat také rezignuje. „Nedávná obvinění, která se v Kanadě objevila od vícero zaměstnanců, mu znemožňují pokračovat v práci na této pozici," uvádí tisková zpráva. Po odchodu Cécile Corneta bude Ubisoft podle svých slov muset „restrukturalizovat a posílit svou personální funkci, aby jí přizpůsobil novým výzvám videoherního průmyslu."

Prohlášení se uzavírá citátem generálního ředitele Ubisoftu Yvese Guillemota:

  • Ubisoft selhal ve svém slibu zajistit svým zaměstnancům bezpečné a inkluzivní pracovní prostředí. To, co se děje je nepřijatelné a toto toxické chování je v přímém rozporu s hodnotami, které jsem se zavázal nikdy neohrozit – a nikdy je neohrozím. Zavazuji se provádět hluboké změny v celé společnosti, abych zlepšil a posílil naší pracovní kulturu. Když se společně vydáme na cestu vedoucí k lepšímu Ubisoftu, očekávám, že šéfové celé společnosti budou řídit své týmy s maximálním respektem. Také očekávám, že budou pracovat na tom, aby společnost dosáhla změny, jakou potřebuje. A mysleli na to, co je nejlepší pro Ubisoft a všechny jeho zaměstnance."
Diskuze (2) Další článek: Akční 2D horor Carrion si zahrajete už koncem července

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,