Ubisoft vysoudil 13 milionů za Bratz

V nedávno ukončené arbitráži mezi francouzským herním gigantem Ubisoft a hračkářským koncernem MGA Entertainment bylo dáno za pravdu Ubisoftu, který tak vysoudil přes třináct milionů dolarů (téměř čtvrt miliardy korun). Stalo se tak na základě převedení licence pro panenky Bratz na studia THQ v roce 2003.

Před rokem 2003 vyráběla hry na motivy rockových panenek Bratz společnost Ubisoft s licencí od výrobce hraček MGA Entertainment. Najednou pak v daném roce byla licence bez důvodu odebrána a prodána vývojářům z THQ. Nadále pak vznikaly hry, za všechny mohu jmenovat třeba Bratz: Rock Angels, o které jste si mohli přečíst v naší recenzi. Tento krok se samozřejmě Ubisoftu nelíbil a zahájil tak právní bitvu. Ta skončila až u arbitrážní komise, která vývojářům přiklepla 13,2 milionu dolarů odškodné za možný ušlý zisk.

  
Ukázka hry Bratz: Rock Angelz

Přitom to však se sérií Bratz už nevypadá tak růžově, jak dříve. Třeba výše zmíněných Rock Angelz se prodalo celosvětově sedm set tisíc kopií, ale žádná ze tří nových her v loňském roce nepřekonala ani hranici jednoho sta tisíc prodaných kusů. Ještě větším propadákem pak byl film na motivy těchto hraček, který nevydělal ani deset milionů dolarů a řadí se tak do nechvalné úrovně filmů podle her z dílen Uwe Bolla, aniž by jej tento ničitel natočil. Vypadá to, že nakonec Ubisoft vyhrál dvojnásob, nejen odškodněním, ale ani si nekazá jméno sérií Bratz.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Preview: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky – radioaktivní zábava

Témata článku: , , , , ,