Ultima Online – dějství pokračuje

Ačkoliv práce na druhém dílu Ultimy Online jsou v plném proudu, nezapomíná se ani na díl první. V březnu tohoto roku můžeme očekávat další velký update této hry.
Jak je všem skalním ultimistům dobře známo, update v této hře, stejně jako i v dalších online hrách, probíhá automaticky. To je nutné zejména z toho důvodu, že hra bez úprav by dále nešla spustit nebo hrát. S touto skutečností se setkal patrně každý kdo si UO pořídil. Po nainstalování programu jej nečekalo vytoužené hraní, ale další desítky minut prosezených u počítače, který z Internetu stahoval megabajty aktualizovaných dat.

V minulosti již jeden velký update proběhl – příchod Ultimy Online: The Second Age, jež ve hře otevřel přístup do nových, výjimečně těžkých lokalit. Hra se poté distribuovala pouze v této verzi, díky čemuž autoři novým hráčům ušetřili mnoho času, který by jinak museli vynaložit na stahování souborů s úpravami. Něco podobného nás čeká i v březnu letošního roku.

Origin pro nás připravuje update této hry nazvaný Ultima Online: Renaissance. Stávající majitelé UO tedy opět čeká vydatné stahování. Zájemci o koupi si patrně budou moci pořídit již vylepšenou verzi hry.

Těšit se můžeme na tyto inovace:

  • větší svět s novými lokalitami pro stavění obydlí

  • geografické rozdělení hry

  • společná dobrodružství (?)

  • vylepšená umělá inteligence NPC postav

  • větší role a pravomoci konsulů.
Ačkoliv jsem v Ultimě myslím poměrně zběhlým hráčem, pod většinou těchto inovací si neumím představit nic konkrétního, ale i tak je dobře, že se vývoj této hry nezastavil. Než přijde všemi očekávaná UO2, určitě nepohrdneme ani vylepšeními ve stávající verzi.
Váš názor Další článek: Telegraficky o hardware

Témata článku: , ,