Uncharted 3: Drake’s Deception - pod tunami písku (zoom)

Uncharted 3 mělo být s prvními záběry odhaleno na sobotním předávání videoherních cen, ale už teď se objevila spousta informací. Drakeovi bude horko.

První trailer z nového Uncharted sice uvidí až diváci Spike Videogame Awards, nicméně díky Entertainment Weekly je už teď známá celá řádka podrobností o třetím díle. Hra se má jmenovat Uncharted 3: Drake’s Deception a podle Ann Hennig z Naughty Dog se téma klamání (anglicky deception) prolíná všemi třemi díly série. Od Drakea klamajícího, přes Drakea oklamaného až po tajemné šalby kolem identity samotného hlavního hrdiny.

uncharted-3-desert_510.jpg

Pokračovaní se má točit kolem přátelství hlavního hrdiny s jeho mentorem a oblíbencem fanoušků, Victorem „Sully“ Sullivanem. Nosnou linkou bude i pátrání po legendárním ztraceném městě, které hrdiny zavede až na arabský poloostrov a do nehostinné pouště (dřívější informace se tak ukázaly pravdivé) Rub’ al Khali. Pokud chcete vědět něco o historickém pozadí, nastudujte si stránku na Wikipedii (anglicky). Inspirací pro tvůrce byl i život slavného „Lawrence z Arábie“, tedy Thomase Edwarda Lawrence, ovšem ještě v dobách jeho archeologické práce.

uncharted-3-village-art_510.jpg

Poušť jako středobod nového dobrodružství vybrali vývojáři ještě z jednoho důvodu – protože prý je zatraceně obtížné ji správně technicky ztvárnit a smysluplně zasadit do hratelnosti. Jak říká Ann Hennig: „Když jsme poprvé přišli s nápadem zasadit hru do pouště, všem jen zasvítily oči: Jasně, to bude zatraceně těžký – jdeme na to.“ Podle tvůrců se chce Uncharted 3 stát „interaktivním filmovým zážitkem“ a proto bude daleko více využívat filmových motion capture technik, díky čemuž ještě zvýší uvěřitelnost pohybů postav.

Uncharted-3-game-art_290.jpgEntertainment Weekly měli možnost vidět jednu z úrovní (neodehrávala se v poušti) a fascinovala je dynamická práce s kamerou a vzrušující šplhání a skákání v neustále se měnícím prostředí – což tedy znamenalo okolí hroutící se hrdinovi pod nohama. Prostě klasický Uncharted. V průběhu ukázky byly k vidění i některé nové pohyby, jako vylepšené šplhání a možnost bojovat s více protivníky zároveň.

Uncharted 3 slibuje přinést i zvýšený důraz na online multiplayer a kooperativní hraní. Tvůrci si prý chtějí vyšlápnout na velké chlapce multiplayerového hraní, tedy tituly jako Call of Duty nebo Halo. Mluví se i o nezbytném stahovatelném obsahu.

Zatím není stanoveno datum vydání hry, ale spekuluje se o podzimu 2011, kdy vyjde i první knižní Uncharted. Rok 2011 by měl představovat začátek snahy posunout značku v zábavním průmyslu, což kromě her, filmu a knížek zřejmě znamená i figurky, trička, cereálie, televizní seriály či cokoliv podobného, díky čemu se Uncharted vymaní z ryze herního segmentu. Nás nicméně hlavně zajimá hra a ta slibuje spoustu výborné zábavy. Nemůžeme se dočkat traileru.      

Dostupné pro: PS3
Žánr: Akce | akční adventure
Výrobce: Naughty Dog
Začátek prodeje: 2011
Diskuze (1) Další článek: Broken Sword 2 čeká vylepšená verze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,