PS3 | Akce

Uncharted se už s dalším dílem graficky výrazně nezlepší

V Naughty Dog prý dosáhli limitu PS3. Teď by to chtělo Playstation 4.

Nikoho z vás asi nepřekvapíme, když Uncharted 2: Among Thieves označíme za jednu z nejlépe vypadajících her na Playstationu 3. Tím ale výrazné zlepšování grafiky podle Naughty Dog končí, nebo alespoň do doby, než na trh dorazí nová generace konzolí. V rozhovoru pro Spong to řekl Justin Richmond, game director trojky.

"Uncharted 3 není jen inkrementálním updatem," řekl Richmond. "Změnili jsme ohromnou spoustu věcí. Co se ale grafiky týče, nepůjde o stejný technologický skok jako v případě prvního a druhého dílu. Nikdy tomu tak nemělo být."

VIDEO: 4818 'Uncharted 3 Drakes Deception - Gamescom 11 Gameplay'

"Způsob, jakým jsme hru vytvořili, kolik výkonu jsme z PS3 ždímali... Takový skok, jaký jste viděli mezi Uncharted 1 a 2 se podaří jen jednou za generaci. Opravdu jsme z konzole vymačkali maximum."

"Mezi dvojkou a trojkou je vidět rozdíl, ale je o dost menší. Co se budoucnosti týče, záleží, na co se zaměříme. Vždy se dá najít způsob, jak něco vylepšit, jak něco zdokonalit. Můžete optimalizovat, změnit streamované animace, dostat na obrazovku více polygonů, udělat progressive mesh..."

"Každopádně pochybuji, že se podobného skoku ještě dočkáte, alespoň tedy ne na Playstationu 3. Když jsme udělali Uncharted 1, zbyla v konzoli spousta nevyužitého výkonu. Zjistili jsme, jak na něj a využili jsme toho při vývoji Uncharted 2."

Zdroj: Spong
Dostupné pro: PS3
Žánr: Akce | akční adventure
Výrobce: Naughty Dog
Začátek prodeje: 2011
Diskuze (7) Další článek: Capcom oficiálně ohlásil Devil May Cry HD Collection

Témata článku: , , , , , , , ,